Age of Empires 4 krijgt geen microtransacties maar wel DLC’s 

Age of Empires 4 krijgt geen microtransacties maar wel DLC’s 2019-11-18T16:21:26
Volgens creative director Adam Isgreen van Age of Empires 4 horen microtransacties niet thuis in een real-time strategiespel. Daarom hoeven we er ook geen te verwachten in AoE 4. Wel kunnen we op DLC's rekenen, maar waar deze over gaan is in handen van de community.

Age of Empires 4 krijgt geen microtransacties, omdat creative director Adam Isgreen van de kortgeleden in het leven geroepen Microsoft-studio World’s Edge aangeeft dat ze niet bij het type game passen:

The idea of microtransactions in a real-time strategy game isn’t a thing.

Dit vertelde Isgreen afgelopen weekend tijdens XO19 in Londen, waar we de game voor het eerst te zien kregen. Hij ziet meer potentie in DLC’s:

DLC, expansions – all of that is things that we’re going to be exploring for Age 4.

Maar het blijft niet bij Age of Empires 4, want ook de oudere AoE-games kunnen de komende jaren nog wat liefde verwachten. World’s Edge denkt momenteel namelijk na over DLC’s voor alle AoE-games, inclusief Age of Empires II: Definitive Edition, de game die vorige week uitkwam.

Age of Empires 4

Ook geeft Isgreen ons een klein voorproefje van hoe deze DLC’s er precies uit gaan zien. Het hangt namelijk enorm af van de wensen van de community. Hij gebruikt Age of Empires II als voorbeeld, door te zeggen dat ze daar geen nieuwe civilisations aan toe gaan voegen omdat er al 35 zijn:

Our pro players are even like, please don’t add more civilisations, please do other things. But we want to have those conversations with the community, to figure out what we can add. What are the things they want to see in the game? Things like game modes.

Hoewel ze een goed beeld hebben van wat ze in de toekomst nog uit willen brengen wat AoE 4-content betreft, staan ze dus open voor ideeën van de community. En dat alles zonder microtransacties... Wat kunnen de fans nog meer willen? Een releasedatum misschien?

Is het alweer een tijdje geleden sinds je voor het laatst Age of Empires hebt gespeeld? Je bent niet de enige. Zo’n twee jaar geleden nam Alie de franchise al onder de loep in deze feature.

REACTIES (1) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord