Activision Blizzard-CEO vindt niet dat hun games over politiek moeten gaan 

Activision Blizzard-CEO vindt niet dat hun games over politiek moeten gaan 2019-11-20T14:58:12
De grens tussen politiek en games kan volgens Blizzard-CEO Bobby Kotick beter gescheiden blijven. In ieder geval voor zijn bedrijf, dat zich niet als een politiek platform probeert neer te zetten. Toch is Blizzard recentelijk nog zwaar bekritiseert vanwege politieke controverse.

Activision Blizzard-CEO Bobby Kotick denkt niet dat de games van zijn ontwikkelaars gebruikt moeten worden als een politiek platform. Dit vertelde hij in een interview met CNBC.

We’re not the operator of the world’s town halls. We’re the operator of the communities that allow you to have fun through the lens of a video game.

CNBC-interviewer Becky Quick vroeg hoe Kotick de afgelopen jaren is gegroeid als CEO in een tijd waarin het publiek steeds meer kijkt naar de hoofden van bedrijven als Apple en Facebook voor leiderschap.

My responsibility is to make sure that our communities feel safe, secure, comfortable and satisfied and entertained. And so I don’t—I don’t—that doesn’t convey to me the right to have a platform for a lot of political views, I don’t think. I think my responsibility is to satisfy our audiences and our stakeholders, our employees, our shareholders.

Activision Blizzard

Maar niet de politiek, dus. Deze reactie komt ongetwijfeld niet uit het niets, aangezien Blizzard de laatste tijd flink onder vuur heeft gelegen door de controverse rondom de Hearthstone-speler Blitzchung, die een erg zware straf opgelegd kreeg nadat hij ‘Liberate Hong Kong, revolution of our age!’ riep. Een enorm politiek standpunt, waarvan de gevolgen Blizzard nog steeds achtervolgen.

Vervolgens geeft Kotick aan dat er wel andere mensen in de industrie zijn die in zijn ogen wél dergelijke meningen mogen uiten, en dat hij daar graag mee in gesprek gaat. Maar daar hoort hij zelf blijkbaar niet bij.

Blizzard kondigde onlangs Overwatch 2 en Diablo 4 aan tijdens BlizzCon. Dit zijn dan ook niet echt de games waar je heftige politieke meningen in verwacht.

REACTIES (20) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord