ABZÛ komt naar de PS4 

ABZÛ komt naar de PS4 2014-06-17T13:26:12
Een spirituele opvolger van Journey, wat eigenlijk zelf een spirituele ervaring was, wordt ontwikkeld door Giant Squid. We hopen niet dat ook dit een lange wandeling wordt. Een woestijn oké, maar de oceaan wordt wellicht wat onpraktisch.

Wie of wat Giant Squid is? Giant Squid is een kersverse studio opgericht door de art director van Journey Matt Nava en filmmakers The Ink Factory. Matt Nava is de man die als creative director mee heeft gewerkt aan Flower en Journey, en die heeft nu dus zijn eigen stekje om nieuwe kunststukjes te maken. Hieronder zie je al een klein Flower-achtig voorbeeldje.


Matt heeft het nodige over de game te vertellen:

"On Journey, I was honored with the responsibility of designing the visual style as well as being a core contributor to the level design, world building, and narrative of the game".

Met ABZÛ wil hij die kennis en ervaring gebruiken om een nog intensere en mooiere ervaring voor de speler neer te zetten. Hij meldt ook dat de game zich nog in een heel vroeg stadium bevindt, maar dat ze al een "powerful core experience" hebben bewerkstelligd. 

ABZÛ is een neologisme van de 2 woorden Ab en Zú, wat respectievelijk kennis/wijsheid en zee betekent. ABZÛ staat dus voor de oceaan van wijsheid wat refereert aan een oude Mesopotamische mythologie over het ontstaan van het leven.
Hier nog even de E3 trailer van de game.

Pfoe, dat is weer eens wat anders dan de jaarlijkse FIFA of Call Of Duty. Even bijkomen van al dat neologische Mesopotamiek hoor.

REACTIES (9) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord