505 Games staat achter het besluit rondom next-gen versie van Control 

505 Games staat achter het besluit rondom next-gen versie van Control 2020-08-20T16:04:27
Uitgever 505 Games heeft aangekondigd dat ze niet terugkomen op hun beslissing om enkel bezitters van de Ultimate Edition te voorzien van een gratis next-gen upgrade.

Eerder deze maand gaf 505 Games aan dat enkel Ultimate Edition-bezitters de game gratis kunnen upgraden naar de next-gen versie. In andere woorden; mensen die de game reeds hebben gekocht, komen niet in aanmerking voor de gratis upgrade. De Ultimate Edition verschijnt immers pas 27 augustus voor pc en 10 september voor PlayStation 4 en Xbox One.

Een nieuwe uitspraak van de uitgever leert ons dat er, ondanks veel kritiek, niet op deze beslissing terug gekomen zal worden. "We hebben maandenlang onze opties wat de Ultimate Edition betreft onderzocht en deze beslissing is niet zomaar tot stand gekomen", bericht 505 Games in een post op de website van Control.

"Het is altijd een uitdaging om een game mee te nemen naar de volgende generatie consoles. Wij kwamen er al snel achter dat het nog moeilijker is om het spelersbestand van een game van een jaar oud, volledig up te graden naar de volgende generatie consoles", aldus 505 Games.

Control

Het bericht geeft verder aan dat er meerdere opties zijn bekeken, maar er altijd wel een probleem was. Vaak kwam er een bepaalde groep niet in aanmerking voor de upgrade. De uitgever geeft aan dat ze dit oneerlijk tegenover deze groep vinden, en dat daarom niemand deze privilege krijgt.

De Ultimate Edition bevat naast de hoofdgame en alle uitgebrachte gratis updates ook beide uitbreidingen, The Foundation en AWE. De next-gen versie van Control bevat dus geen extra content, maar maakt volgens de uitgever wel gebruik van de kracht van de nieuwe consoles. De basisgame wordt verder niet meer los verkocht voor de PS5 en Xbox Series X.

REACTIES (14) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord