ZombiU op de PS3 en Vita? 

ZombiU op de PS3 en Vita? 2012-12-18T11:10:09
In deze Nachtwacht vieren we de eerste verjaardag van de PlayStation Vita! En hoe kun je dat beter vieren door een heleboel Nintendo-filmpjes eromheen te plaatsen? Verder: Borderlands 2 DLC en Tomb Raider beelden!

Hoera de PS Vita is jarig of zoiets

Blijkbaar verscheen een jaar geleden de PlayStation Vita in Japan. Herinneren jullie je nog dat gevoel van voorzichtig optimisme? De 3DS deed het nogal slecht, de launch line-up zag er goed uit, Sony beloofde niet dezelfde fouten te maken als bij de PSP; ach, wat kan er een boel veranderen in een jaar. Naast een Uncharted kaartspelletje en een Persona 4 remake, is het qua exclusieve releases errug doods.

Birthday

Maar er gloort licht aan de horizon, volgens Tom O’Connor, Sony XDev producer en dus verantwoordelijk voor LittleBigPlanet Vita. Sony gaat namelijk meer inzetten op crosscontroller games, oftewel PS3-games die de Vita als controller gebruiken. Via CVG vertelt O’Connor dat ze daarmee theoretisch de concurrentie met Wii U aan kunnen gaan!

“We definitely need more than one game to flaunt the crosscontroller functionality. I know that internal teams are looking into it, and I'm pretty sure there have been some discussions with third-party publishers too."

Volgens O’Connor zou op deze wijze ZombiU ook werken op de PS3! Gewoon de Vita als tweede scherm; kreng heeft sowieso al een touchscreen en een gyroscoop. Natuurlijk is het tyfusduur om beide systemen voor één game aan te schaffen, maar de Wacht ziet het wel gebeuren. Jullie ook?

Oh, ennuh, van harte gefeliciteerd Vita. Hopelijk hebben we volgend jaar bij je Europese verjaardag wat meer te vieren…
 

Wat zit er in de volgende Borderlands 2 DLC?

Een boel, zo blijkt! Sir Hammerlock’s Big Game Hunt wordt de volgende Borderlands 2 DLC en MP1st publiceerde een hele waslijst aan info. We kunnen sowieso een heel nieuw continent gaan verkennen. Check en word vrolijk!

 • Is set to take place on a swamp/jungle continent called “Aegrus”
 • A new vehicle will be added to the game which has been named the ‘fan-boat’ which will be summoned from a Catch-A-Boat, is set to have 68 customized skins. As well as being to able to have either a corrosive, incendiary or shock weapon mod on it.
 • One new head and character skin for each character class.
 • It will feature about 5 main quest missions and 12 side-missions.
 • A stalker raid boss that’s the size of a small building.
 • More Seraph gear.
 • New enemies such as the borok and scaylion
 • Monster tracking missions that have been assigned by Sir Hammerlock himself
 • A self-important but not-so-well-known new enemy who is “super-pumped we’re archenemies now”, and who leads a tribe of jungle savages and has an evil plan that might actually work. Possibly being Captain Scarlett from the first DLC.
 • A new treasure room that houses numerous goodies, but has a timer on it
 • More Claptrap

De DLC heeft nog geen releasedate maar er wordt gespeculeerd dat iemand van Gearbox al deze zooi gewoon expres online geknald heeft. Duurt dus niet lang meer! Ik heb alvast de nieuwe hoofden hieronder gezet, maar voor de leesbaarheid, kun je de screenshots van nieuwe wapens en skins hier en hier checken.

DLC

DLC

DLC

DLC

DLC

 

Tomb Raider surival video

De eerste van (hopelijk) vele video’s over Tomb Raiders survival gameplay. In deze eerste leren we hoe Lara haar innerlijke aap aanspreekt en gereedschappen gebruikt om puzzels op te lossen. Je zult echter je gear moeten upgraden, wil je verder in de game komen. De Wacht is weer een tikkeltje meer hyped in deze titel!

 

Resident Evil 6 krijgt PC releasedate

Er zit als het goed is altijd wel iemand te wachten op een of andere PC-release… dus… yay, Resident Evil 6 komt 22 maart naar PC! Woohoo!

De game komt eerst naar Steam maar zal ook gauw als boxed release verkrijgbaar zijn. Als bedankje voor het wachten, zitten meteen alle updates er bij. Toevallig lanceerde Capcom gisteren een nieuwe voor de consoleversies. Daardoor zijn de Ada Wong missies direct beschikbaar én is er een extra pittige moeilijkheidsgraad genaamd ‘No Hope’.

PC

Heeft de Wacht het goed en zitten er nog PC-gamers te wachten op Resi Zesi?
 

God of War: Ascension demo bij Total Recall

Op 26 december komt Total Recall op Blu-ray uit. Dit nieuws zou totaal langs iedereen heen gaan, want de remake van Paul Verhoevens culthit is een van de slechtste films van het jaar, of op z’n minst een van de saaiste, maar dat komt op hetzelfde neer in mijn woordenboek. Gelukkig voor de filmeigenaren, gaan sommige gamers hem toch kopen want ze krijgen er een God of War: Ascension demo bij!

Arnold Schwarzenegger

Het gaat om een PSN downloadcode die helaas niet geldt in Nederland, waar de actie dan ook niet zal lopen. Niettemin jammer dat wij worden overgeslagen met de demo. Het gaat om hetzelfde level dat werd getoond op de E3. Hopelijk knalt Sony hem gauw genoeg online voor iedereen, want de Wacht wil wel weer wat Griekse mythologie rondmaaien!
 

De verborgen muntjes in Nintendo Land

Genoeg multiplatformgeneuzel! Tijd voor Nintendo! Nintendo voor, Nintendo na, Nintendo ertussenin als een dikke vadsige Nintendo sandwich. Allereerst wat handige tips om sneller muntjes te verzamelen in Nintendo Land, zodat je sneller nutteloze shit kan kopen!

 

Nintendo 64 nachtmerrie

Geef toe, dit hebben we allemaal weleens gehad met onze N64.

 

Haat en nijd binnen Nintendo

Wie denkt dat de Nintendo Direct filmpjes alleen uit lachende directeuren, rare internetmemes en Pikmin 3 trailers bestaat, think again. Het is haat en nijd binnn in Nintendo’s burelen, en soms nemen ze dat ook voor de camera mee!

 

Nieuwe Toki Tori 2 gameplay footage

Tot slot een beetje Hollands glorie. Ik kom dan ook uit Nederland en ben chauvinistisch genoeg om dat te delen met al jullie internetwereldburgers daar. Sommige mensen bekommeren zich misschien over bultruggen en geven ze namen en stille tochten en zo, maar ik bekommer me om de Nederlandse gamesindustrie. Vandaar nieuwe Toki Tori 2 gameplay als uitsmijter voor de Wacht. Gewoon, omdat het kan, mag en omdat mijn tweede keus een 18+ filmpje is waarin een zwerver in een cape rochelend door de microfoon blèrt en z’n in een speedo gestoken klokkenspel rondzwaait. Nee dan liever Toki Tori 2. Krijg ik waarschijnlijk minder gezeik mee met Maarten.

 

Tweede Star Trek Into Darkness trailer

Oh wacht laat maar, er is een tweede trailer voor Star Trek Into Darkness verschenen. Deze film heeft alles! Zelfs lava!  

REACTIES (46) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord