Zelda-spin-off Cadence of Hyrule aangekondigd en Quantic Dream-games komen naar de PC 

Zelda-spin-off Cadence of Hyrule aangekondigd en Quantic Dream-games komen naar de PC 2019-03-21T09:33:16
Heb je altijd de balen gehad dat Heavy Rain, Beyond: Two Souls en Detroit: Become Human PlayStation-games waren? Goed nieuws, ze komen naar de PC. Maar, er schuilt wel een addertje onder het gras...

Muskrat
  

Het is 21 maart, de dag waarop in 2007 door het Deense Bos- en Natuuragentschap werd aangeraden om muskusratten op te eten, omdat het een enorme plaag was geworden. Bizar. En waarop een jaar eerder, in 2006, Twitter werd opgericht. Ook best bizar af en toe. Geen zorgen, deze N8W8 is helemaal niet bizar, gewoon heel informatief.

Twitter
  

Cuphead op 18 april naar Switch

Ja, dat kan je Wacht zomaar stellen, want zoals je al kon lezen waren de Nindies gisteravond. Nindnies is zegmaar de Nintendo Direct van de indiegames en daarin was de grote klapper het haren-uit-je-hoofd-willen-trekken-zo-frustrerende Cuphead. In een grappige sketch waarin iemand zijn worstelingen met het inschenken van melk deelt, werd de game geïntroduceerd. Hij is natuurlijk allang op andere consoles uit, maar nu komt hij ook naar Switch. Op 18 april kun je los, eventueel samen met een lotgenoot, in de jaren ‘30-cartoon-achtige run and gun.

Cuphead
  

Cadence of Hyrule aangekondigd

Tijdens de Nindies werd Zelda-spin-off Cadence of Hyrule aangekondigd met een trailer. Het is een ritmische game waarin je dingen doet die je gewend bent uit Zelda, maar dan dus op de maat van een deuntje. Lekker rupees verzamelen en vijanden omleggen dus! Dit spel van Brace Yourself verschijnt binnen een paar maanden op Switch.


  

Viva Vlambeer

Er was ook Neerlands trots tijdens de Nindies, want studio Vlambeer heeft aangekondigd dat Super Crate Box en Nuclear Throne naar Switch komen. Nuclear Throne is vanaf nu in de eShop te downloaden en in april volgt dan Super Crate Box met een speciale multiplayermodus. Maar er is meer: later dit jaar volgt Vlambeer Arcade, een verzameling kleinere spellen van de studio met onder andere Ultra Bugs.

Vlambeer
  

Nog meer Nindies

Nou, zullen we nog even door de rest van de Nindies racen dan? Blast Master Zero 2 is nu uit. 18 april verschijnt Katana Zero waarin je lekker in het rond kunt hakken. Dark Wood, een horrorgame, komt in mei naar Switch. In juni verschijnt My Friend Pedro op die console en op 4 juli komt er een RPG uit gebaseerd op Stranger things. In de zomer volgen Neocab en Double Fine’s Rad. In diezelfde zomer komen ook nog actie-avonturentitel-en-flipperkastspel Creature in the Well, Swimsanity en het gewelddadige Bloodroots. In augustus volgt dan Pine en in de herfst verschijnt turn-based strategyspel Overland van de studio van Canabalt. Later volgt dan nog Red Lantern waarin je moet overleven in Alaska met een groep honden. Klinkt goed, maar wat het allemaal inhoudt en hoe het eruitziet, dat kunnen je ogen je het beste vertellen door hieronder de Nindies even terug te kijken:


  

Quantic Dream-titels komen naar PC 

Heavy Rain, Beyond: Two Souls en Detroit: Become Human komen naar de PC. Er is echter een maar: ze zijn alleen via de Epic Games Store verkrijgbaar voor tenminste een jaar lang. Wanneer ze precies verschijnen, dat is nog onbekend. Er wordt gezegd dat het later dit jaar is, dus tot dan moet je het tot die tijd nog even met de PlayStation-varianten doen. Mocht je je trouwens afvragen waar dit ineens vandaan komt: er is een flinke investering geweest in Quantic Dream door NetEase, waarna Quantic Dream besloot niet langer exclusieve games voor PlayStation te maken. Misschien leuk om te weten: de CEO van Epic heeft bekendgemaakt dat er lagere prijzen zullen zijn in de Epic Games Store.

quantic
   

En ook The Outer Worlds houdt het op Epic

Obisidians nieuwe game zal ook het eerste jaar alleen in de Epic Games Store en de Windows Store beschikbaar zijn [thnx Littledemon], dus dat is wederom een tegenvaller voor Steam. De first person sci-fi shooter verschijnt nog steeds ook op Xbox One en PlayStation 4 als het later dit jaar uitkomt. 

The Outer Worlds

Hey, als dat Kotal Kahn niet is!

NetherRealm had hem al geteased, maar nu is het officieel. In de nieuwe trailer voor Mortal Kombat 11 wordt Kotal Kahn onthuld als speelbaar personage. Hij kwam de franchise ingevochten in Mortal Kombat 10, dus het was te verwachten dat ook hij er de 23ste april bij is als de opvolger verschijnt. Welkom Kotal! 


  

Rilakkuma and Kaoru is zoooo schattig en raar

De Stranger Things-trailer stond al op onze site vandaag, maar er is een andere trailer van een Netflix-productie die je ook echt even gezien moet hebben. Dit is Rilakkuma and Kaoru, gebaseerd op creaties van het Japanse San-X. Er gebeuren tienduizend dingen in die serie waardoor je de wereld zou moeten haten, maar twee gigantische teddyberen en een gek kuiken moeten dat allemaal goedmaken. 19 april verschijnt deze serie op Netflixio.


  

Red Dead Redemption Online krijgt een grote update

Er komt deze lente een grote update naar Rockstar’s Red Dead Redemption Online. Het vijandigheidssysteem gaat op de schop: in het verlengde van de anti-grief die vorige maand werd toegevoegd wordt de boete voor de speler niet meer verhoogd wanneer je je verdedigd nadat je bent aangevallen. Het doelwit wordt ook niet meer als vijand aangemerkt zoals nu bij de aanvaller alleen het geval is. Val je een vijand aan, dan krijg je geen boete en geen verhogig van het vijandigheidsniveau.

Heb je het niet zo op ingewikkelde ontmoetingen, dan is er een offensive playing style en een defensive playing style te kiezen. Zoals de woorden al doen vermoeden kun je het beste voor defensive kiezen als je het liever wat rustiger aandoet. Die keuze betekent wel echt iets: je kunt dan bijvoorbeeld niet worden dood gemaakt, maar ook niemand meer vangen met een lasso. Nou ja, het kan wel, maar dan verandert je stijl naar offensive. Er komen ook nieuwe missies aan (uiteraard), waarin je bijvoorbeeld Jessica LeClerk verder kunt gaan helpen. Lees alle details hier. Wanneer de update precies komt is nog niet bekend: ergens later deze lente.

Red dead
   

Tijd voor wat klassieks

Het is morgen pas New Music Friday, dus je Wacht vond dat ze dit best even met je kon delen na het nieuws van zojuist: geniet een klein uurtje van de muziek uit Red Dead Redemption 2 live gespeeld door een enorm orkest.


  

Je Wacht heeft afgelopen weekend op Texel veel te veel lammetjes geteld, dus zzz zzze gaat lekker in haar bed verder snotteren. Succes met alle politieke discussies, gesprekken over de Google-console en een heel fijne dag pandaag!

oksel

REACTIES (20) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord