Xbox Series X: Microsoft heeft nog geen plan B voor de launch 

Xbox Series X: Microsoft heeft nog geen plan B voor de launch 2020-04-02T00:00:37
De dag is aangebroken waarop we nieuws weer enigszins serieus kunnen nemen en waarop we mogelijk horen of er nou wel of niet een nieuwe Ducktales-game komt. Maar er speelt veel meer: lees het in de N8W8!

vogel
   

Het is 2 april vandaag, Wereldautismedag, maar ook de dag waarop in 1979 de Europese Vogelrichtlijn van kracht werd. Deze schrijft voor welke soorten er beschermd moeten worden. De vraag is natuurlijk van wie, want die beesten lijken vooral de pik erg op elkaar te hebben. #badumtss Vandaag in 1513 ontdekte de Spaanse ontdekkingsreiziger Juan Ponce de León Florida. Je Wacht ontdekte vandaag gamenieuws, hier komt het!

miami
   

Microsoft is niet met noodplan bezig voor Xbox Series X

Terwijl iedereen maar blijft roddelen over hoe Xbox Series X en PlayStation 5 waarschijnlijk hun beloofde release van feestdagen 2020 nooit zouden vinden, doen Sony en Microsoft er alles aan om ons te verzekeren dat dat niet het geval is. Ondanks dat menig fabriek stil ligt door het coronavirus, zegt Microsoft-topman Phil Spencer dat er niet eens een plan B is. In een interview met IGN, dat je hieronder in zijn geheel kunt terugkijken, zegt hij dat er geen maatregelen zijn getroffen voor andere scenario’s dan het scenario dat de bedoeling is: namelijk dat die consoles dit jaar onder menig kerstboom ligt.

Echter drukt Spencer ons wel op het hart dat hij altijd de veiligheid en gezondheid van zijn teams voorop stelt, evenals de kwaliteit van het product. Hij zal Xbox Series X in ieder geval niet later laten uitkomen door bijvoorbeeld een bepaalde game die nog niet af is. Hij haalde bovendien nog wat pijnlijke herinneringen op aan de launch van Xbox One, die in Japan jammerlijk mislukte omdat Microsoft daar 9 maanden later kwam met de console. Het kan uiteindelijk zijn dat het coronavirus inderdaad betekent dat Xbox Series X later komt, maar op dit moment lijkt Microsoft daar nog geen plannen voor te maken.


   

Die DuckTales-game? Die bestaat niet echt

Helaas, je Wacht moet je uit je lijden verlossen: die supertoffe DuckTales-game die gisteren online verscheen, maakte deel uit van een 1-aprilgrap. FDG Entertainment, de uitgever van Monster Boy, maakte een grapje toen het aangaf dat studio Atelier werkt aan een spel gebaseerd op de tv-serie van DuckTales, zo geven mensen van de tv-serie aan. Aan de andere kant roept wel iedereen dat het echt moet gebeuren, dus wie weet komt er uit deze grap nog iets mooiers.

Ducktales
    

De aankondigingstrailer van Mortal Shell is hier

Een onaangenaam gevoel bekruipt je bij het kijken van de aankondigingstrailer van Mortal Shell. De trailer van deze actie-RPG zit vol horrorelementen, waaronder gorigheid, skeletten en een heleboel krassende violen. De Souls-achtige game van Cold Symmetry schijnt nog dit jaar te verschijnen, waarschijnlijk in of net na de zomer op PlayStation 4, Xbox One en PC.


   

Zoals verwacht: Uncharted 4: A Thief’s End en Dirt Rally 2.0 zijn gratis voor PlayStation Plus-leden

We schreven het vorige week al op basis van een iets te vroeg online gekomen pagina, maar nog even voor de zekerheid: het zijn inderdaad Uncharted 4 en Dirt Rally 2.0 die je deze maand (vanaf 7 april) gratis krijgt als je lid bent van PlayStation Plus. Ze zijn tot 4 mei helemaal de jouwe.


   

Trails of Cold Steel IV-aankondigingstrailer gearriveerd

Het einde van de The Legend of Heroes-saga komt eraan mensen: in de herfst van 2020 wordt Trails of Cold Steel IV verwacht op PlayStation 4, met in 2021 de launch op Nintendo Switch en PC. Goed dat de game naar het westen komt!


   

Bethesda doet geen digitale presentatie nu E3 niet doorgaat

E3 is geannuleerd. Dat wisten we al een tijdje, maar wat we niet hadden verwacht is dat Bethesda dan helemaal niets zou doen. Het heeft aangekondigd geen digitaal evenement (een livestream) uit te zenden. Marketinghoofd Pete Hines heeft dit getweet. Hij schrijft vertaald: “Gezien de vele uitdagingen die we nu hebben door de pandemie, zullen we geen digitale Showcase doen in juni. We hebben heel veel spannende dingen te delen van onze games en we kijken ernaar uit je in de komende maanden meer te vertellen.” Nou ja, misschien betekent het dat de aankondigingen allemaal wat meer verspreid komen over de komende maanden en dat zou wel betekenen dat er voor elke game meer aandacht is. We houden het in de gaten, want we willen graag meer horen over bijvoorbeeld Deathloop en Ghostwire: Tokyo.

bethesda
   

Johnny Cage is heel erg Johnny Cage in Mortal Kombat Legends

In een korte clip uit Mortal Kombat Legends zien we hoe Johnny Cage heerlijk over alles heen walst, inclusief Raiden. De film komt 12 april uit.


   

Interessante RE-inzichten in nieuwe DidYouKnowGaming

Resident Evil kent qua nummers en bijtitels een onrustige geschiedenis, zo kun je zien in de onderstaande aflevering van DidYouKnowGaming. Je raakt gauw de tel kwijt, maar deze video komt natuurlijk precies in de week dat de Resident Evil 3-remake verschijnt. Morgen is het zover.


   

Je Wacht duikt haar bed in, om wakker te worden op een nieuwe dag vol thuiswerken, raadspelletjes op WhatsApp en kinderfoto’s op Facebook. Gelukkig is er Pu.nl. En voorjaarsuitverkoop op Switch. Fijne dag pandaag!

panda
   

REACTIES (27) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord