Update: Xbox in laatste kwartaal 2014 6,6 miljoen keer verscheept 

Update: Xbox in laatste kwartaal 2014 6,6 miljoen keer verscheept 2015-01-27T10:16:57
De Xbox One is in het laatste kwartaal van 2014 6,6 miljoen keer naar retailers gegaan, best lekker voor Microsoft. Daarnaast hebben we een kwartier aan gameplay van The Witcher 3 voor je en een creepy Five Nights at Freddys 3 teaser. Nachtwacht, goedemorgen.

Update:

Er zijn niet 6,6 miljoen Xbox Ones verscheept in het laatste kwartaal van 2014 maar 6,6 miljoen Xbox-consoles. Het gaat dus om zowel de Xbox One als de Xbox 360. Zoals Roy al aangaf in het originele bericht gaat het ook niet om verkochte consoles maar om verscheepte consoles. Excuses voor de miscommunicatie.

Origineel bericht:

6,6 miljoen Xbox Ones verkocht in laatste kwartaal 2014

De Xbox One begint eindelijk goed op stoom te komen. Microsoft heeft onlangs namelijk laten weten dat hun laatste console 6,6 miljoen keer is verscheept naar retailers in het laatste kwartaal van 2014. Dit betekent technisch gezien niet dat er 6,6 miljoen Xbox Ones aan consumenten verkocht zijn, maar het is wel een duidelijke graadmeter over de populariteit en verwachte populariteit van de console.

Xbox one

De verkopen van de Xbox 360 zijn overigens gedaald vergeleken met het jaar daarvoor, maar dat is natuurlijk logisch. Want waarom zou je ene oud beestje kopen als je ook het nieuwste model in huis kan halen. Daarnaast is de omzet van Microsoft wel 20% lager dan het voorgaande jaar. Maar dat is dan weer te verklaren door de release van de Xbox One eind 2013, want dat zorgde natuurlijk voor een flinke boost in verkopen die moeilijk te matchen is.

De Wacht zelf heeft overigens nog geen Xbox One thuis staan, hoe zit dat met jullie? De moeite waard?

 

Grim Fandango Remastered screens

Whoop whoop! Grim Fandango heeft de remastered treatment gekregen en De Wacht  is content. Hij heeft deze klassieker uit 1998 moeten missen omdat hij nog geen PC had (zo was dat vroeger). Nu kan hij eindelijk aan de slag met deze point and click. Hier alvast wat screens om jullie ook lekker te maken:

Grim Fandango

Grim Fandango

Grim Fandango

Grim Fandango

 

Gratis Dragon Age: Inquisition muziek

Goed nieuws voor de fans van de muziek in Dragon Age: Inquisition, of ja, de fans van de muziek van de bards uit Dragon Age: Inquisition dan. Deze muziek wordt namelijk erg gewaardeerd door de community en op aandringen van deze community heeft BioWare de muziek vrijgegeven en zal vanaf 9 februari via verschillende digitale distributeurs verkrijgbaar zijn. Tot die tijd zijn ze lekker gratis!

Dragon Age: Inquisition

 Mocht je dit nu echt super vet vinden en indruk willen maken op gamende chicks die zichzelf het liefst willen opsluiten in Narnia, Hogwarts en Middle-Earth tegelijk, dan kan je ook de bladmuziek downloaden. Mannen die gitaar/piano kunnen spelen en dan ook nog prachtige gamemuziek uit de snaren toveren, kunnen makkelijk een einde maken aan vaginale droogtes. Anyway, de (blad)muziek vind je hier. Veel plezier/succes ermee!

 

Hacken is cool

De Wacht schreef niet heel lang geleden nog een feature over hacken en hackers. Maar het is eigenlijk wel logisch dat er zoveel hackers zijn tegenwoordig, want in de jaren ’90 was hacken de shit in films en dat heeft de hackers van vandaag natuurlijk geïnspireerd. Check dit lijstje van Dorkly over vette haxorz:

 

Five Nights at Freddys 3 – teaser trailer

Wat valt hier nou nog over te zeggen? Deel drie is vast net zo creepy en jump scary als zijn voorgangers en Tjeerd moet het eigenlijk even een keertje let’s playen. Check de teaser van Five Nights at Freddys als je benieuwd bent wat je deze keer te wachten staat. Of anders kan je net zo goed een van de twee voorgaande delen spelen, dat is namelijk precies wat je te wachten staat.

 

Bungie wil fouten van The Dark Below DLC niet herhalen in House of Wolves

De titel van dit nieuwtje klinkt natuurlijk logisch. Want er zijn een aantal dingen die Bungie duizend keer beter aan hadden kunnen pakken bij de eerste volwaardige Destiny DLC The Dark Below. Het loot systeem raakte kant noch wal en de upgrades van je exotics resette de hele boel. Daarnaast kon je betere gear kopen bij vendors in de game dan dat je kon verdienen in de Vault of Glass raid. Niet ok. Maar gelukkig is Bungie niet te beroerd om te leren van hun fouten.

Destiny

Er wordt nu hard gewerkt aan de tweede DLC House of Wolves en hoewel de fans nog steeds die hard Destiny spelen en grinden tot ze een ons wegen, moet Bungie wel echt haar best doen om spelers te trekken die het al een tijdje hebben neergelegd. De nieuwe plannen zijn er in ieder geval al:

"Increase drop rates globally in [Crota's End]; we wanted dedicated players to be around 32 or real close by the time Hard mode came out; [and] increase the variability of perks that a given piece can roll. The goal here: Players would reach 32 easier than 30, but would have more customization and options to build the perfect set (in terms of stats, perks, weapon affinities). The part where this didn't work as well as we'd hoped is with the Shard economy. Shards are a are a barrier between you and equipping a sweet new piece of gear."

De economie wordt dus wederom op de schop genomen. Hier werkt Bungie trouwens al sinds het moment van release aan, maar het is nog steeds niet precies hoe ze (en vooral wij) het willen hebben. Er is nog geen release date bekend voor House of Wolves, maar de kans is groot dat De Wacht er stiekem toch weer wat uurtjes in gaat stoppen. Wat jullie?

 

15 minuten The Witcher 3: Wild Hunt gameplay

Je kon gisteren al de preview van Wouter lezen over The Witcher 3: Wild Hunt, daarin las je dat hij vooralsnog gematigd enthousiast was. Wat een upgrade kon verdienen als de ontwikkelaar een aantal hinderlijke bugs en framerate issues fixt voordat de game in de winkel ligt. Dat deze free roaming rpg er bijzonder fijn uitziet, is wel weer te zien in deze gameplay-beelden:

 

Bedankt voor het lezen! Daaaaag!

Yoshi’s Island in first person is misselijkmakend, maar interessant:

REACTIES (61) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord