Xbox Games with Gold bekend, dikke mijlpaal voor Fortnite en nieuwe LEGO-game aangekondigd 

Xbox Games with Gold bekend, dikke mijlpaal voor Fortnite en nieuwe LEGO-game aangekondigd 2018-11-28T16:59:19
Rechtszaken, een paar game-aankondigingen, een behulpzame PlayStation-mic en ook nog even heet van de pers de nieuwe Xbox Games with Gold-games. Deze NachtWacht moet je lezen.

hello
  

Goedendag! Het is 28 november en dat is de dag waarop in 2000 een wetsvoorstel werd goedgekeurd om euthanasie in Nederland te legaliseren. We waren daarmee het eerste land ter wereld dat officieel bepaalde dat zelfdoding niet meer strafbaar is. Tenminste, onder bepaalde voorwaarden… Ook leuk, op 28 november 1964 werd Mariner 4 gelanceerd, het eerste ruimte-apparaat dat langs Mars vloog. Mooi toch, want nu leren we dankzij de goedgelande InSight nóg meer over die bijzondere planeet.

Hartstikke leuk allemaal, maar het is tijd voor die N8W8 die wegleest alsof het een boekje uit de Bouquetreeks is. Wat een soapverhalen!

mars
  

Dit zijn de Games with Gold voor december

Het is een N8W8 met een gouden randje, want het is bekend welke games er uitverkoren zijn voor de Xbox Games with Gold van december. Zit je er klaar voor? Als je een Xbox One hebt, dan kun je rekenen op Q.U.B.E. 2 (1 - 31 december) en Never Alone (16 december - 15 januari). Op Xbox 360 (maar compatibel met Xbone) hebben we Dragon Age II (1-15 december) en Mercenaries: Playground of Destruction (16-31 december). En, blij mee?


  

Yep, Batman: Arkham Collection staat in de Xbox Store

Het was een gerucht, maar nu is het waar: Batman: Arkham Collection is inderdaad verschenen, precies zoals de zeer gewaardeerde Marvin al orakelde in zijn NachtWacht. In de Microsoft Store vind je de spelletjesbundel met daarin drie Rocksteady Arkham-titels volledig met DLC en “enhanced” voor Xbox One voor 59,99 euro. Lekker batsen! Nee, dat is gek.

batman
  

Fortnite behaalt een nieuwe mijlpaal 

In diezelfde Wacht van Marvin kon je lezen dat Yooka-Laylee te vieren had dat het meer dan 1 miljoen spelers behaalde. Een geweldig aantal, maar er is altijd baas boven baas. Fortnite bijvoorbeeld, dat net 200 miljoen geregistreerde spelers heeft gehaald. Yup, je leest het goed. Het battle royale-spel van Epic Games heeft 200 miljoen geregistreerde spelers. In juni waren dat er nog maar 125 miljoen, dus het gaat rap. Wil je nog meer Fortnite? De Pump Shotgun is gisteren samen met de nieuwe update meegereisd, plus een nieuw Limited Time Event. Veel plezier!

fortnite
  

Nintendo deelt harde klappen uit

Je Wacht blijft even refereren aan haar collega’s, want Karim had ook een goed verhaal geschreven deze week, namelijk over de piraterij die gaande is met Super Smash Bros Ultimate. Een naar verhaal voor Nintendo, dat inmiddels al diverse stappen heeft gezet om strikes uit te delen die er onder andere voor zorgen dan bepaalde populaire YouTube-kanalen zullen moeten stoppen. Inmiddels heeft Dystifyzer bekendgemaakt dat het kanaal op 2 december sluit en dat Nintendo het kanaal gecopyright-striked heeft. Een beetje triest is wel dat Dystifyzer zegt dat hij de gepirate Smash-content niet online wilde zetten, maar “ervarener” YouTubers als Crunchii deden het ook en er werd gezegd dat wachten tot de launchday een soort dood van een kanaal betekende. Geen idee hoe je dat in je hoofd zo bij elkaar rijmt, maar Dystifyzer doet het. Het schijnt een hele race te zijn geweest tussen YouTubers, waarbij diverse kanalen miljoenen views zijn kwijtgeraakt. BowserZeki bijvoorbeeld, schrijft IGN verloor een miljoen views en 200 video’s door zijn verkeerde keuze. Maar ja, een nieuw YouTube-kanaal is natuurlijk gauw gestart. Pikachu parade-gifje dan maar?

pika
  

Er komt een rechtszaak over uitblijven geld retour van Fallout 76

Als iets niet goed is, dan wil je je geld terug. Maar ja, met games is dat altijd wat ingewikkelder. En in het geval van het door bugs geteisterde Fallout 76 is dat nagenoeg onmogelijk. Er is nu een advocatenkantoor in Amerika begonnen met een rechtszaak tegen Bethesda, omdat haar game zoveel glitches heeft en het bedrijf toch weigert om PC-gamers hun geld terug te geven. Is dat de reden dat Bethesda het spel niet op Steam wilde uitgeven, omdat ze dan moest voldoen aan de niet-goed-geld-terug-regels van dat platform?

Net voor de N8W8 online kwam, kwam het nieuws dat er een statement op Reddit (?) is van Bethesda waarin de slechte communicatie naar spelers wordt benoemd. Echter gaat het niet over het al dan niet financieel tegemoetkomen van teleurgestelde gamers. Zou het toch wat indekwerk zijn in antwoord op het nieuws over de rechtszaak? 

fallout
    

PlayStation mic helpt verkrachtingsverdachte grijpen

Dat het is gebeurd is niet oke, maar een verkrachtingszaak kan mogelijk worden opgelost door een PlayStation microfoon die nog aan stond. Een gamer dacht dat hij tijdens het spelen van GTA Online een microfoon open hoorde staan en ving geluiden op die klonken alsof er iemand nee zei en om hulp riep, en dat er mogelijk handelingen werden gedaan op een niet bepaald vrijwillige wijze. In ieder geval was het niet legaal, want het slachtoffer was 15 jaar oud en de verdachte 18 jaar. Het is qua leeftijd op het randje natuurlijk, maar het moge duidelijk zijn dat nee toch echt nee moet zijn. Goed werk van deze oplettende gamer.

gta
   

COLOPL kondigt Project Babel aan

COLOPL heeft een nieuwe JRPG voor de smartphone aangekondigd genaamd Project Babel. Het script is geschreven door Kazushige Nojima, bekend van Final Fantasy VII. Je kunt er ook muziek in verwachten van Final Fantasy, er zit namelijk een soundtrack bij van Hitoshi Sakimoto. Het spel komt uit op iOS en Android. Er wordt op 15 december meer informatie verwacht.


  

Spongebob Squarepants-bedenker Stephen Hillenburg overleden 

De bedenker van de hilarische en door enorm veel volwassenen bekeken animatieserie Spongebob Squarepants is maandag overleden. Hij leed aan ALS en werd slechts 57 jaar oud. Rust zacht.

zielig sponsbob
  

DidYouKnowGaming eert de PlayStation 1

Wist je dat de PlayStation 1 heel populair was bij muziekliefhebbers? Waarom, dat kom je te weten in een nieuwe aflevering van DidYouKnowGaming. Interessant!


   

Er komt een game van de tweede LEGO Movie

Je Wacht heeft er een enorm zwak voor, maar jij waarschijnlijk ook: The LEGO Movie. De eerste was geweldig en er komt een tweede, met ook een game van TT. Dat is goed nieuws, want de game van de eerste film was tof. De game verschijnt op PlayStation 4, Xbox One, PC en Nintendo Switch. Dit alles moet uitkomen in 2019, ongetwijfeld begin volgend jaar, als ook de film verschijnt. EVERYTHING IS AWESOME X2 dus!

lego
  

Hopelijk wordt jouw dag ook zo awesome, zeker na de stuiterbal aan nieuwtjes en intrige in deze N8W8. Je Wacht doet haar constant kakelende snaveltje toe. Fijne dag pandaag!

panda
  

REACTIES (30) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord