Xbox 720 roddels 

Xbox 720 roddels 2012-09-17T13:01:37
De N8W8 heeft een paar lekkere roddels te pakken vandaag. Zo staat Saint's Row 4 al lang en breed gepland voor de Xbox 720. En dat is dus nog maar de eerste roddel! In ander niet-roddel-nieuws; de iPod Touch gamed zich suf, Infinity Blade 2 ziet er wonderschoon uit, Dark Souls komt tekort plus de gaafste tovenaars. Dit alles en meer gratis en voor niks te vinden hieronder!

iPod Touch meest populair
Apple heeft het meest succesvolle portable gaming apparaat, aldus Apple zelf. Naar eigen zeggen is de iPod Touch de portable waar het meest op gegamed wordt, daar kan geen 3DS, DS of PSP tegenop. Apple's senior vice president, Phil Schiller, aan het woord: "Not only is it the most popular music player in the world, but we're excited to announce it's now also the most popular portable game player in the world,"

Cijfers! Nope, die heeft Apple nog niet los gelaten. Maargoed, wat betekent deze uitspraak überhaupt? Dat de iPod de portable is waar het meeste Angry Birds op gespeeld is? Telt dat eigenlijk wel? Is volgens jullie gamen op de iPod Touch volwaardig gamen, mag je dat vergelijken met wat er allemaal op een 3DS, DS of PSP gebeurd?

Meer Infinity schoonheid
Bij het antwoord op bovenstaande vraag van het vorige nieuwtje zou ik zeggen dat gamen op je telefoon, iPad of whatever niet hetzelfde is. Alles wat geen specifieke gaming handheld is, daar speel je voornamelijk kleine, laagdrempelige goedkope spelletjes op. Dat is toch andere koek dan een draagbare God of War of Dead or Alive. En toen zag ik dit...

Das pas een echte game, dat Infinity Blade 2! Nah, niet echt. Het is erg mooi, vast erg vermakelijk maar tegelijkertijd nog steeds erg laagdrempelig met zeer beperkte gameplay. Het blijft niet veel meer dan met je vinger over het schermpje vegen. Infinity Blade 2 is trouwens een typisch vervolg, groter en uitgebreider dan het origineel met nieuwe vechtstijlen, zogenaamde weapon classes inclusief uitgebreide RPG elementen. Dat dan weer wel.

Te weinig Dark Souls?
Er lijkt in Amerika meer vraag te zijn dan aanbod als het gaat om Dark Souls. Verschillende grote winkelketens is de USA hebben klanten teleur moeten stellen omdat Namco niet op tijd genoeg exemplaren kan aanleveren. Dat is vooral lullig voor mensen die de game hebben gepre-ordered. Sommige klanten hebben de normale editie gekregen terwijl ze de limited edition hadden besteld. Hoewel dit dan weer de schuld van winkelketen Best Buy lijkt te zijn. Hoe dan ook, daar zit je dan met je goede (pre-order) gedrag.

Hier in Europa moet Dark Souls deze vrijdag uitkomen. Waarom moet sowieso iedereen ineens die game hebben? Cancel je pre-order, blijf vrijdag lekker thuis. Wie wil er nu Dark Souls, dat spel is toch veel te moeilijk? Wat ik eigenlijk bedoel, Dark Souls is de eerste game in jaren die ik zo graag per direct wil hebben dat ik hem heb gepre-orderd, de limited edition nog wel. Lijkt me fijn als ik hem dus in ieder geval een beetje op tijd krijg. Wat me trouwens wel opviel bij online winkels is dat ze je om de oren meppen met deze limited edition. Offuh, is de normale editie nu ook officieel limited geworden...

Enfin, als dat gedoe in Amerika maar geen voorbode is van wat er hier straks gaat gebeuren. Nog meer mensen die Dark Souls hebben besteld? Nee? Mooi.

Xbox 720 roddels alom
In het blad Xbox World wordt er flink op los geroddeld. Zo wordt er voorzichtig gegist dat Alan Wake 2 in ontwikkeling is voor de Xbox 720. Ook wordt er gesproken over Saint's Row 4, die is alvast gepland voor Microsofts opkomende console. Verder zouden Rare, Lionhead en Turn 10 allemaal teams klaar hebben staan om met de nieuwe MS hardware aan de slag te gaan, waarbij Rare zelfs voorstellen zou hebben voor een zogenaamde 'hardcore' titel. Het zal toch niet... Als afsluitende roddel wordt er nog geroepen dat Fable IV op de planning staat voor 2013.

Mijn voorkeursroddel is toch duidelijk Alan Wake 2. Lijkt me erg gaaf als die uitkomt op een nieuwe generatie console. Typisch zo'n game die kan profiteren van next level gezichtsanimaties waarbij de hoofdpersonages overtuigendere bekken kunnen trekken en zo ook meer angst uit kunnen stralen.

Lijstje aan tovenaars
Meestal dienen de lijstjes zich aan op de zondagnacht maar vandaag hebben we er ook zomaar één. Dank daar Destructoid maar voor, ze hebben naar eigen inzicht de tien meest awesome tovenaars uitgezocht. Check:

  • 10. Red Mage (Final Fantasy)
  • 9. Shadax (Solstice)
  • 8. Bobbin Threadbare (Loom)
  • 7. Sprite (Secret of Mana)
  • 6. Jimmy Woods (The Wizard)
  • 5. Donald Duck (Kingdom Hearts)
  • 4. Mickey Mouse (The Magical Quest Starring Mickey Mouse)
  • 3. Wizard (Gauntlet)
  • 2. Tellah (Final Fantasy IV)
  • 1. Vivi ( Final Fantasy IX)

Tovenaars eh? Wiz en Liz uit Wiz 'n' Liz vond ik altijd wel dope tovenaars. Echt veel toveren deden ze niet maar goed, ze zagen er wel uit als tovenaars, daarbij konden ze rennen, springen en 'wabbits' verzamelen als de beste. Jullie nog favo tovenaars?

Quake en Wolfenstein in Rage
Dat ID software haar roots nog niet is vergeten blijkt wel uit een tweetal zeer geinige easter eggs. Hieronder alvast een voorproefje hoe je jezelf in de wereld van Rage, heel even naar de wereld van Quake kunt verplaatsen.

Lache, en dat kan dus ook met Wolfenstein.

REACTIES (48) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord