Xbox 360 ringen hadden een verborgen functie 

Xbox 360 ringen hadden een verborgen functie 2018-12-13T11:25:58
Een Xbox engineer heeft een meesterlijk geheimpje verklapt over de ringen in het Xbox 360 logo die je ziet op het dashboard van de console! Alle details in deze Nachtwacht naast nieuws over PS4 firmware 6.20, Xbox One verkoopcijfers, PUBG op de PS4, Project Cars 3 en Fallout 76.

PS4 firmware 6.20 error

Goedesmorgens! De Wacht is weer achter z’n PC gekropen en begint deze Nachtwacht met een korte newsflash en kleine waarschuwing. Er is namelijk een nieuwe firmware update verschenen voor de PS4, nummertje 6.20, die buiten de standaard ‘this system software update improves system performance’ ook een vervelende kant heeft voor een aantal PS4 bezitters.

FW

Er zijn namelijk berichten dat gamers een error krijgen bij het downloaden van de firmware! Het gaat om error code SU-42481-9 en Sony heeft helaas nog niet gereageerd op het probleem. Er is echter wel al een fix voor de error, door de firmware via de Safe Mode te installeren.

De Safe Mode start je op door de aan/uit knop 7 seconde lang in te drukken als je de console opstart. Kies daarna optie 3 om de firmware handmatig te updaten. Dit schijnt te werken, al kan je er gif op innemen dat als dit werkelijk een groot probleem is, Sony binnen no-time firmware 6.21 klaar heeft staan.


Xbox One verkoopcijfers

Microsoft viert een feestje, want de Xbox One (alle consoles) is wereldwijd nu 40 miljoen keer verkocht! Daarvan zijn er 22.5 miljoen consoles in de USA verkocht en een kleine 11 miljoen in Europa. Geinig feitje is dat de teller in Japan inmiddels net pas de 100.000 consoles is gepasseerd. Schiet al lekker op daar!

Daarnaast zijn er in totaal zo’n 269 miljoen Xbox One games verkocht, wat betekent dat iedere Xbox One bezitter gemiddeld een kleine 7 games voor de console in huis heeft gehaald. De top 20 best verkochte games voor de Xbox One zijn:

Moneys

 1. GTA V (8.31 miljoen)
 2. CoD: Black Ops 3 (7.32 miljoen)
 3. CoD: WWII (6.17 miljoen)
 4. CoD: Advanced Warfare (5.22 miljoen)
 5. Battlefield 1 (5.12 miljoen)
 6. Fallout 4 (4.95 miljoen)
 7. Halo 5: Guardians (4.89 miljoen)
 8. Minecraft (4.79 miljoen)
 9. CoD: Infinite Warfare (4.74 miljoen)
 10. Star Wars: Battlefront (4.14 miljoen)
 11. Forza Horizon 3 (3.91 miljoen)
 12. FIFA 17 (3.71 miljoen)
 13. Gears of War: Ultimate Edition (3.61 miljoen)
 14. Assassin’s Creed: Unity (3.58 miljoen)
 15. Halo: The Master Chief Collection (3.44 miljoen)
 16. Destiny (3.41 miljoen)
 17. Gears of War 4 (3.37 miljoen)
 18. FIFA 16 (3.25 miljoen)
 19. FIFA 18 (3.12 miljoen)
 20. Titanfall (3.11 miljoen)

Nope, niet echt een verrassende lijst met GTA V op nummer 1 en alle Call of Duty en FIFA games verspreid door de top 20. Zou er überhaupt nog veel veranderen aan deze lijst, voor het einde van de Xbox One console cyclus? Red Dead Redemption en Forza Horizon 4 zullen wel gaan verschijnen, maar wat nog meer? De Wacht houdt het in de gaten!


Digital Foundry checkt PUBG voor PS4

Je hebt ongetwijfeld meegekregen dat PlayerUnknown’s Battlegrounds inmiddels is uitgekomen op de PS4. Aangezien de releases voor de PC en Xbox One niet bepaald lekker liepen bij launch (of nog steeds niet), was het de vraag of de PS4 versie technisch wel meteen in orde zou zijn. Je zou zeggen dat de ontwikkelaar inmiddels de zaakjes wel op orde heeft, toch? Haha nee joh, geheel in stijl is PUBG ook op de PS4 en PS4 Pro technisch een zooitje en draait voor geen meter. Take it away, Digital Foundry!


Project Cars 3 in ontwikkeling

Newsflash! Ian Bell, de grote baas achter ontwikkelaar Slightly Mad Studios, heeft op een bekend racing forum laten weten dat Project Cars 3 in ontwikkeling is! Veel info gaf hij helaas niet, maar de bevestiging is er in ieder geval wel. Hij zei:

“You heard it here first. There will be a new pCARS, it's signed. I can't tell you anything but don't hold your breath on timings. We plan to blow anything else, planned by anyone else, out of the water... That will take a while.”

Cars3

Uiteraard begon de community na deze uitspraak back-to-back vragen te stellen aan Mr. Bell, maar hij reageerde alleen maar met ‘I can't tell you anything, sorry’. Het is de Wacht nu al duidelijk dat deze aankondiging erg vroeg is gedaan en gokt er op dat Project Cars 3 nog lang niet uitkomt en voor de next-gen consoles gepland staat.


Xbox 360 ringen hadden een verborgen functie

Tijd voor iets ontzettend cools nu. Iedereen die een Xbox 360 had, kan zich ongetwijfeld nog wel de ‘ringen’ om het Xbox 360 logo herinneren. Het logo kwam op verschillende plekken terug, bijvoorbeeld bij het opstarten van de console en rechtsonder op het dashboard. Op het dashboard pulseerde de ringen zelfs alsof het waterrimpels waren. Een cool effect, maar wat blijkt nu? Die ringen hadden een verborgen functie!

Een Xbox engineer heeft namelijk laten weten dat Microsoft aan de hand van de pulserende ringen kon uitlezen wat het serie nummer van je Xbox 360 was, als een soort morse code! Dit werd bijvoorbeeld gebruikt om te kunnen achterhalen wie (of in ieder geval welke console) er bijvoorbeeld footage van unreleased games, of bèta beelden van het dashboard het net op gooide.

360

Dit gebeurde dus niet bij alle Xbox 360 consoles, maar het ging hier om het opsporen van bèta testers die ondanks dat ze een NDA hadden getekend, toch beelden uitlekte. Het is altijd lastig om die gasten op te sporen, aangezien ze nep accounts gebruiken en de filmpjes anoniem uploaden op het net, maar door de ringen in het dashboard uit te lezen kon Microsoft toch achterhalen om welke consoles het ging. Serieus, wat een ge-ni-aal idee echt, wow! Als technerd is de mind van de Wacht officieel blown, wat focking meesterlijk.


Fallout 76 ultra wide en HDR onzin

Hoogste tijd om de boel weer af te sluiten en dat doet de Wacht met wat nieuwe info over Fallout 76. En nee, helaas is dat geen positieve info. Fallout 76 is niet bepaald de game geworden waar fans op hoopte en is daarnaast werkelijk bezaaid met technische mankementen. Ontwikkelaar Bethesda pompt de ene na de andere patch er uit om de boel toch nog strak te trekken en meer features toe te voegen, maar het wordt er helaas niet altijd beter van.

Zo zit er bijvoorbeeld sinds de laatste update ondersteuning voor ultra wide monitoren in de game, voor gamers die Fallout 76 in 21:9 willen spelen. Dit was een veelgevraagde feature van de PC community en een maand na release is het nu eindelijk een optie. Het blijkt echter nu dat Bethesda simpelweg de INI file heeft aangepast, iets wat iedere gamer heel gemakkelijk zelf kan doen. De reden waarom gamers dit niet deden, is omdat de UI dan niet juist wordt weergegeven en simpelweg wordt uitgerekt over het scherm. En ja, dat is dus ook het geval in de nieuwste patch.

Fallout

Modders van de game zijn er intussen al lang in geslaagd om wel op de juiste manier de game en de UI in 21:9 weer te geven, maar Bethesda maakt er dus opnieuw een zooitje van. Op verschillende websites wordt Bethesda dan ook terecht een beetje in de zeik genomen met teksten als:

"A modder without access to the source code did what Bethesda didn't in a whole month!"

Toch pijnlijk dit soort shit en om het feestje af te maken hieronder een bijzondere kijk op de HDR ondersteuning in Fallout 76, die net als in Red Dead Redemption 2 compleet nep blijkt te zijn. Epic fail.

REACTIES (26) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord