Worms, Cola en Superman 

Worms, Cola en Superman 2012-09-17T12:55:40
Worms, Cola en Superman. Wil je weten wat ze bij Double Fine nog meer uitspoken naast Spellen maken? Nieuwsgierig naar de nieuwe Superman? Hoe heet die game met vechtende dino's ook alweer? Hoe zit dat met de aankomende Worms game en wat kan je nog meer doen met paperclips? Ieder die ook maar enigszins een antwoord zou willen op één of meer van de net gestelde vragen is hier aan het goede adres. Laat die antwoorden maar komen!

Maak van je iPhone een console
Momenteel is een uitvinding genaamd GameDock via kickstarter geld aan het binnenhalen. De GameDock is een apparaat waar je je iPhone, iPod of iPad in kunt gooien om zo iOS games te spelen op je televisie. Je verandert hiermee eigenlijk je iDinges in een console. Je kunt via twee USB ingangen controllers aansluiten en zo kun je zelfs met splitscreen van multiplayer genieten.

Best een goed idee, maar echt heel laagdrempelig is een aanschaf nog niet. Je kunt er niet alle spellen mee spelen. Dat is dan op zich wel logisch, het is dan ook vooral de prijs die niet aanlokkelijk is, pas met een bijdrage van 125$ krijg je een GameDock. Nogal prijzig, niet?

Natuur is overschat

Beste games van vergane studios
Tijd om de zondagWacht lichtelijk op te pimpen met een lijstje. De Wacht heeft geluk dat grote vriend Dorkly aardig goed is in het opzetten van dergelijke lijstjes. Deze keer hebben ze een top 8 met de beste games van studios die over de kop zijn gegaan. Check hem uit.

8. Velvet Assassin (Replay Studios)
7. Thief: The Dark Project (Looking Glass Studios)
6. NBA Jam (Midway)
5. Primal Rage (Midway)
4. Command & Conquer: Red Alert (Westwood Studios)
3. Star Wars: Battlefront (Pandemic)
2. S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl (GSC Game World)
1. Geometry Wars: Retro Evolved (Bizarre Creations)

Nu Dorkly erover begint, Midway was inderdaad behoorlijk cool. Naast Mortal Kombat ook gewoon een basketbal spel aanleveren dat mij aansprak, een heuse kunst kan ik je melden. En vechten met Dino's dat is natuurlijk sowieso cool.

Piñata 4 real
Viva Piñatais een spel met Piñatas. Iedereen weet wel wat je met dergelijke felgekleurde, met snoep gevulde beesten doet. Aan gort laten rammen door een stel vervelende koters met teveel energie, dat ligt voor de hand. Onderstaand filmpje knalt dan ook niet uit z'n voegen van originaliteit. Toch steekt ie zeker goed genoeg in elkaar als zeer vermakelijk door het leven te gaan, check em!

Superman door de wolken
Sorry, ik ben bevooroordeeld wat betreft de man van staal. Iets wat nooit meer goed komt. Ik vond als kind Marvel al veel toffer en ik kan Superman gewoon lastig anders zien als een goedzak met een grote S op de borst in een rood onderbroekje. Totaal niet stoer dus. Superman kan daarom bij voorbaat weinig goed doen bij mij. De eerste teaser omtrent de nieuwe Superman film maakt dan naar verwachting ook weinig indruk. Dramatische muziek, een verloren ziel (Superman), de woeste zee en meer mooie natuurplaatjes deden mij als eerste denken aan een romantische tranentrekker. Misschien op zijn plaats aangezien Superman zo'n klamme held is. Misschien ook niet, ik me bijvoorbeeld voorstellen dat jullie het anders zien. Neem anders even een kijkje, de eerste beelden van de nieuwe Superman prent zijn daar.

Vooruit, hij knalt wel lekker door de geluidsbarrière heen (in z'n rode onderbroekje).

Coca Cola vs. Pepsi
De zondag is een trage nieuwsdag. Sterker nog, echt gamenieuws is simpelweg schaars. Loos nieuws kan gelukkig ook leuk zijn. Dit alles besef je extra goed als nieuws over de gamesites wordt verspreidt dat ze bij ontwikkelaar Double Fine een Cola experiment hebben uitgevoerd. Verschillende werknemers hebben meerdere keren Cola geproefd en gepoogd te identificeren of het om Coca Cola of Pepsi ging.

Volgens mij moet het echt een groot feest zijn om bij Double Fine te werken. Humor hebben ze daar wel. Wat betreft de uitkomsten van het experiment, bijna niemand kon met succes het verschil tussen beide cola merken proeven. De deelnemers hadden echter wel meer dan één excuus voor hun zwakke capaciteit tot onderscheiden:

• “I could definitely distinguish the first two, but then the flavors mixed too much in my mouth.”
• “I’m sure I could’ve done it if I had a reference can of Coke or Pepsi with me while doing the trial.”
• “If I keep practicing, I can get good enough to tell the difference.”
• “I went to the dentist this morning and the fluoride is messing with my taste buds.”

Voor meer meligheid check de beschrijving van het complete experiment op de site van Double Fine zelf, gegarandeerd vermakelijk leesvoer.

Worms Revolution in 4 minuten
Er is weer een nieuwe Worms onderweg, Worms Revolution. Een niet al te originele naam voor een game die ook nog eens niet echt veel lijkt te verschillen met vorige delen. Dat is niet heel erg, Worms is namelijk leuk zat en misschien dat de kleine aanpassingen de game nog net iets leuker maken. Wie weet. Alles wat je verder maar zou willen weten over Worms Revolution wordt eigenlijk wel verteld in de ietwat langdradige video hieronder. Veel gepraat maar je krijgt wel een volledige indruk van de game.

Worms Revolution komt nog dit jaar (derde kwartaal) uit voor PC en de consoles.

Random Awesomeness
De ietwat suffe doch informatieve video over Worms Revolution is natuurlijk niet de juiste manier om de Wacht af te sluiten en de maandag mee op te starten. Gelukkig hebben we nog de joker die kan worden ingezet. Een joker genaamd Random Awesomeness. Zoals gebruikelijk met Random Awesomeness dit keer weer iets compleet anders dan voorheen. Een kijkje op kantoor waarbij al snel blijkt dat de baas uithangen niet makkelijk zonder kleerscheuren verloopt!

REACTIES (36) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord