World of Warcrafts 8.1-update lanceert op 12 december, Blizzard dropt info en trailers 

World of Warcrafts 8.1-update lanceert op 12 december, Blizzard dropt info en trailers 2018-11-03T15:21:17
In de Weekendwacht weer uitgebreid de aandacht voor Blizzcon 2018. Zo is er nieuws over de 8.1-update van Battle For Azeroth, krijgt Blizzard enorm veel haat te verduren voor Diablo Immortal, is er een nieuwe Hearthstone-uitbreiding en daarnaast natuurlijk ook een hoop niet-Blizzcon-nieuws. Goedemiddag!

Blizzcon-info over WoW: Battle for Azeroths 8.1-update inclusief trailers en screenshots

Gisteren hield Alie je al op de hoogte van de Blizzcon-aankondigingen van dit jaar, maar er zijn nog een paar nieuwtjes overgebleven. Te beginnen met Tides of Vengeance, de zeer welkome 8.1-update van de Battle For Azeroth-uitbreiding van World of Warcraft. Naast de bekendmaking van de releasedatum, die op 12 december valt (11 december in Amerika), krijgt de update geheel in Blizzard-stijl natuurlijk ook zijn eigen trailer. In die trailer laat de Alliance maar weer eens zien erg badass te kunnen zijn – nou ja, in ieder geval Malfurion Stormrage (de liefhebbende tweelingbroer van Illidan, inderdaad). De trailer teaset een aankomende nieuwe Warfront, eentje die ons meeneemt naar het noorden van Kalimdor, naar een locatie die eerder al belangrijk bleek in deze uitbreiding: Darkshore.

 Tides of Vengeance zal niet alleen het verhaal van Battle for Azeroth vervolgen – met daarbij een glansrol voor de Night Elves, zoals je in de trailer wel kunt zien -, er komen namelijk ook een boel quality of life-updates naar de game. De Battle for Azeroth-uitbreiding kreeg immers een hoop kritiek van spelers, voornamelijk over de zogenaamde Azerite Gear en het achterlijke geluk dat je nodig hebt om de beste gear te bemachtigen. De 8.1-update moet het onder andere mogelijk maken om wat gemakkelijker bruikbare Azerite Gear te bemachtigen, onder andere via Mythic+-chests en natuurlijk de Warfronts. Daarbovenop worden de verschillende classes opnieuw gebalanceerd, ongetwijfeld om ze af te stemmen op de nieuwe Azerite traits (en Profession Recipes) die naar de game komen.

Bovenop de Battle for Darkshore-warfront – waarin de Night Elves het tegen de Forsaken opnemen - krijgen we ook een nieuwe raid te spelen, een die voor het eerst in de WoW-historie de Horde tegen de Alliance laat strijden in raid-vorm. Deze raid krijgt de naam Battle of Dazar’alor (ook wel Siege of Zuldazar genoemd, een raid met 9 bosses die begin 2019 live moet gaan). BfA-spelers herkennen die naam, dat is namelijk die indrukwekkende stad in het midden van Zuldazar, met het paleis van koning Rastakhan.

Is dat nog niet genoeg? Binnenkort verschijnt al de raid Crucible of Storms (met twee bosses), die zal live gaan na Zuldazar en gepaard gaan met extra content in ‘normale’ de speelwereld (maar hoe dat vorm krijgt moet nog blijken). En natuurlijk zal ook de War Campaign verdergaan met een serie aan nieuwe quests die tot de 8.1-raids moeten leiden. Als we klaar zijn met al dat raid-geweld kunnen we aan de slag in Mechagon, een nieuwe dungeon waar de Gnomes en Goblins hoogtij vieren. Eerder werd al bekend dat we ook naar het Naga-koninkrijk Nazjatar kunnen, waar een boss battle met Azshara op ons staat te wachten.

Tides of Vengeance

De Tides of Vengeance-update gaat ook gepaard met nieuwe Island Expeditions, Jorundall en Havenswood, met elk nieuwe evenementen en vijanden en de nodige updates voor het Island Expeditions-systeem. Voor mensen die enorm van Pet Battles houden – de Wacht heeft het nog altijd niet één keer gedaan, want als hij Pokémon wil spelen doet hij dat wel – is er ook nog een leuke toevoeging in de vorm van de Gnomeregan Pet Battle Dungeon. Maak het af met nieuwe Heritage Armor Sets (zie screenshot hieronder), en aan de screenshots te zien (klik hierrr voor de rest) een hoop nieuwe Mounts, en er is ook weer genoeg te collecten wanneer 8.1 eindelijk dropt.

Mechagon WOW

Tides of Vengeance

Kikkermount wow

Tides of Vengeance WOW Armor set

De Wacht is aangenaam verrast door de content die Blizzard al heeft aangekondigd; hij heeft zich twee maanden lang vermaakt met Battle for Azeroth, maar dat kwam niet door de end game content. In plaats van hopen op goede RNG en puike gear door te farmen in Mythics en raids, spendeert hij veel van zijn tijd met het farmen van legacy content (mounts en dergelijke) en het levelen van alts. Tides of Vengeance kan daar wel eens verandering in brengen, omdat we nu veel minder afhankelijk lijken te zijn van geluk en meer van hard werken. Iets waar het altijd al om draaide in WoW.

Excuses voor de muur van tekst (dit is nog niet eens álle info), zo in dit eerste nieuwtje – voor iedereen die het gelezen heeft is er nog een trailertje genaamd ‘Lost Honor’. Hierin zien we een bijzondere band ontstaan tussen twee tegenpolen, Varok Saurfang en Anduin Wrynn. De een verloor zijn zoon, de ander zijn vader, en samen zouden ze wel eens het antwoord kunnen zijn op Sylvana’s terreur:


                   

Heroes of the Storm krijgt eerste originele personage genaamd Orphea

Door met meer Blizzcon-nieuws, want Blizzard heeft een nieuw personage bevestigd voor Heroes of the Storm. Dit is een unicum. Zoals je waarschijnlijk wel weet is Heroes of the Storm een soort mengelmoes van Blizzard-franchises; de helden komen elk uit Blizzard-games, van Diablo en Warcraft tot (persoonlijke favoriet van de Wacht) oudere franchises als The Lost Vikings. Maar het is voor het eerst dat Blizzard een nieuw personage ontwikkelt voor Heroes of the Storm, de witharige Orphea. Deze dochter van de Raven Lord, met haar schild op haar rug, werd geïntroduceerd met een (duh) cinematic trailer en een gameplaymontage. Minpunt: Orphea is alleen verkrijgbaar voor mensen die op Blizzcon zijn óf een Virtual Ticket ervoor hebben aangeschaft.

Blizzard bevestigde ook dat er een hoop nieuwe skins en mounts naar Heroes of the Storm komen, ergens in 2019. Dit gaat gepaard met nieuwe quests, brawls en een ‘catapult update’. En wie wil er nou niet op een zwevend stuk zeep rondvliegen?


                        

Hearthstone's nieuwe uitbreiding heet Rastakhan’s Rumble

Blizzcon is niet compleet zonder een paar Hearthstone-aankondigingen, en dit jaar komt dat in de vorm van een heuse uitbreiding. Rastakhan’s Rumble is de naam, en centraal staan een stel trollen. Nee, niet de commentsectie op PU.nl (hehe grapje toch <3), maar negen nieuwe Legendary Troll Champions die samenkomen in de Stranglethorn Wilds. Ze komen samen om een strijd uit te vechten die eens per generatie plaatsvindt; een strijd voor de zegening van hun Loa-spirits, en natuurlijk voor respect van hun trollenkoning Rastakhan. De Wacht snapt de ballen van Hearthstone, dus hij zal niet te veel op de details in gaan, maar hij weet wel dat de negen Loa in de game zullen komen als nieuwe Legendary minion cards (één voor elke class).

Rastakhan’s Rumble zal een nieuw begrip introduceren, namelijk ‘Overkill’. Daardoor kan een wapen of minions attack meer dan één keer per beurt plaatsvinden, met de voorwaarde dat de voorgaande attack een minion vernietigt door minstens 1 hitpoint hoger te hitten dan de health van die minion (een Overkill). Er komt ook een nieuwe solo-modus naar de game genaamd Rumble Run, waarin de speler een jonge trol treft die op zoek is naar de titel van Champion. Daarbovenop komt een nieuwe Tavern Brawl-event die gebruikmaakt van de nieuwe mechanics, die is vandaag al speelbaar op Blizzcon. Rastakhan’s Rumble verschijnt op 4 december voor Android, iOs en PC.

Hearthstone Rastakhan's Rumble kaarten
                             

Enorme bak haat voor Diablo Immortal

Alie meldde het gisteren al, er komt een nieuwe Diablo-game! Die woorden zouden elke Diablo-fan helemaal gek maken van blijdschap, ware het niet dat het gaat om een mobiele game. Iets waar niemand eigenlijk op zat te wachten, waardoor Blizzard nu de wind van voren krijgt. Niet alleen staat het internet bomvol Diablo Immortal-memes, de twee aankondigingstrailer worden helemaal de grond in gedownvote. Zo heeft de Cinematic Trailer op het moment 201.000 dislikes (tegenover 6800 likes) en ligt de verhouding bij de gameplaytrailer op 92.000 dislikes tegenover 4100 likes.

Ook op Blizzcon wordt de aankondiging niet ontvangen zoals Blizzard zou hopen. Bij de aankondiging van Immortal kwam er luidkeels boe-geroep uit de zaal opstijgen en een of andere held vroeg tijdens de Immortal Q&A of de aankondiging toevallig niet een slecht getimede 1 april-grap is.

De haat is natuurlijk gericht op het feit dat dit een mobiele game is, maar Blizzard had het allemaal veel beter aan kunnen pakken. Het blijkt namelijk dat de game gemaakt wordt door een Chinese ontwikkelaar genaamd NetEase, en sommige mensen claimen dat die een van hun al bestaande games (Endless of God) voorzag van Diablo-skins. Om het nog erger te maken lijkt het erop dat Blizzard negatieve comments onder de trailers verwijdert, praktijken waar de Wacht enorme moeite mee heeft. Hier hebben we geen zes jaar op zitten wachten…

Wat er waar is van de claims van radeloze fans moet nog blijken, maar dat Blizzard zichzelf geen plezier doet met deze game mag duidelijk zijn. Beter kondigen ze héél snel aan dat Diablo 4 eraan komt, en echt dit keer. Het is onbekend wanneer Diablo Immortal uit moet komen, wel weten we dat we geen PC- of console-versies hoeven te verwachten.
                      

Blizzards Wyatt Cheng reageert op reskin-geruchten Diablo Immortal

Net voor de Wacht de Weekendwacht online wilde zetten stuit hij op een reactie van Wyatt Cheng, game designer bij Blizzard. In gesprek met IGN reageert hij op de beschuldigingen van fans over het feit dat Diablo Immortal lijkt op een reskin van NetEase’s eerdere game Endless of God. Cheng zegt het volgende, waarmee hij niet compleet ontkent dat NetEase geen gebruik heeft gemaakt van al bestaande assets:

I don’t think mobile should be a dirty word. [..] When it came to looking at making a new Diablo game, and this opportunity to partner with NetEase to make this – the technology is there, where our mobile phones are more powerful than ever, and they’re capable of top tier gaming experiences.

We’ve been working with NetEase Games from the beginning as a partnership to create everything in Diablo: Immortal. We have artists on our side, they have artists on their side, and we work together as a team, as a partnership to create everything about Diablo: Immortal. The environments, the characters, the skills, the story.

Diablo Immortal
                             

Ewan McGregor speelt Black Mask in DC-film Birds of Prey

Ho! Eén van de Wacht z’n favoriete acteurs gaat een rol spelen in een DC-film, en dat is goed nieuws voor de jongens bij DC. Ewan McGregor is de naam, en hoewel de Wacht hier nog veel liever een Obi-Wan Kenobi-film met hem in de hoofdrol zou aankondigen, is het toch ook erg tof om hem in meer superhelden-films te zien acteren. McGregor neemt de rol van Black Mask op zich in Birds of Prey, een film waar onder andere ook Margot Robbie te zien is als Harley Quinn. Mary Elizabeth Winstead, McGregors vriendin, zal te zien zijn als Huntress en Jurnee Smollet-Bell speelt Black Canary.

Ewan McGregor zal ook te zien zijn in Doctor Sleep (in de hoofdrol), een verfilming van Stephen Kings gelijknamige boek en vervolg op The Shining.

Ewan McGregor Black Mask Birds of Prey
                               

Hitman: Blood Money en Hitman: Absolution voor PS4/Xbone duiken op op ratingboards

Het duurt nog maar tien dagen tot de release van IO Interactive’s Hitman 2 (13 november op PS4, PC en Xbox One), maar dat hoeft niet de enige Hitman-content te zien die de komende tijd uitkomt. Op de website van de ESRB, de Europese ratingboard, zijn namelijk twee oude Hitman-games opgedoken voor Xbox One en PS4. Het gaat om Blood Money (uit 2006) en Absolution (uit 2012), wat zou kunnen betekenen dat er een remaster of heruitgave voor de current gen op de loer ligt (via Gematsu). Helaas is er nog geen officiële aankondiging gedaan. Beide games zijn trouwens al te spelen als onderdeel van Xbox One’s backward compatibility.

                

Memerij

Diablo Memerij

Alternatief

                   

Media Molecule bouwt een stukje LittleBigPlanet na in Dreams

De creatie-game Dreams is nu al indrukwekkend. Wekelijks lijk er wel weer een nieuwe video op te duiken van een bijzondere creatie die ontwikkelaar Media Molecule heeft weten te maken in hun game Dreams, en de creatie van deze week haakt in op een bekende franchise: LittleBigPlanet. In een soort ode aan de platformgames is de pre-level hub uit LBP nagemaakt in Dreams, met daarbij ook een level uit de game. En dat ziet er toch erg leuk uit:


                     

Naruto to Boruto: Shinobi Striker krijgt gratis nieuw personage in DLC

Een van de bekendste tegenpolen van Naruto maakt zijn opwachting in Naruto to Boruto: Shinobi Striker via gratis DLC. Orochimaru is het derde gratis speelbare personage, maar om toegang tot hem te krijgen als ‘master’ (wat wil zeggen dat je al zijn ability’s en kleding kunt gebruiken) moet je nog zo’n vier euro betalen. Check de trailor:


                     

Laten we afsluiten met een lekkere dosis Blizzcon-cringe. Fijn weekend verder!

REACTIES (12) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord