Wordt Doom 5 vandaag aangekondigd? 

Wordt Doom 5 vandaag aangekondigd? 2018-12-10T11:15:18
John Romero kondigt later vandaag zijn nieuwe project aan. De Wachtster is hoopvol voor Doom 5! Ander nieuws in deze N8W8 over: de opening cinematic van Kingdom Hearts III, ontslagen bij ontwikkelaar Daybreak, in-game-advertenties voor Street Fighter 5 en de Operation Absolute Zero-update voor Call of Duty: Black Ops 4.

Cats <3
    

Wordt Doom 5 vandaag aangekondigd?

John Romero probeert mensen warm te maken voor zijn nieuwe project. Hij stuurde namelijk een mail rond met de boodschap dat hij later vandaag meer nieuws heeft. Grappig genoeg nodigt de mail mensen uit om vandaag een pre-order te plaatsen. Om wat voor project het gaat, is echter nog helemaal niet duidelijk... Of nou ja, de mail bevat natuurlijk wel een Doom-logo en de boodschap "prepare to 5".

Doom 5-aankondiging?

Het Doom-logo en de teasende tekst... Het is eigenlijk helemaal niet zo gek dat een boel mensen ervan uitgaan dat Romero via deze weg Doom 5 wil aankondigen. Het zou in ieder geval wel een mooie symbolische datum zijn: Doom viert vandaag namelijk zijn 25ste verjaardag.

Hieronder de volledige boodschap uit de mail van Romero:

"25 years ago Doom was released on December 10th. ... To celebrate this momentous occasion, Romero Games will announce pre-orders for a project John just completed. If you have been following John Romero's Instagram you would have seen the hints. What looked like a countdown to Doom's birthday became suddenly mysterious. You'll receive another email on Monday announcing this new project, and have the opportunity to pre-order it."

Later vandaag dus meer over dit nieuwe (Doom-)project van Romero. Mocht jij die hints op Instagram gevolgd hebben, gelieve deze te droppen in de comments.
   

Kingdom Hearts III toont opening cinematic

Een van de eerste games die we in 2019 mogen spelen, is Kingdom Hearts III. In de aanloop naar de releasedatum schotelt Square Enix ons deze maand drie trailers voor. Hieronder de eerste trailer, die in het teken staat van de opening cinematic.

Kingdom Hearts III is vanaf 29 januari te checken op PS4 en Xbox One.
    

Comic-momentje

Comic-momentje     
      

Nieuwe ontslagronde bij Daybreak

Een aantal werknemers van Daybreak raakt nog voor de kerst hun baan kwijt. De H1Z1-ontwikkelaar laat weten met de ontslagronde hun bedrijfstructuur te willen optimaliseren om zichzelf te positioneren om de komende jaren succesvol te blijven:

"We are optimising our structure to ensure we best position ourselves for continued success in the years to come. This effort has required us to make some changes within the organisation and we are doing everything we can to support those impacted in this difficult time. ... As we look to improve efficiencies and realign resources, we remain focused on supporting our existing games and development of our future titles."

De Wachtster ziet in bovenstaande alleen maar een hoop vaag marketinggeklets. Daybreak ontsloeg namelijk in april ook al een flink aantal werknemers. En dat doet nou niet echt een succesvol bedrijf vermoeden...

Voormalig opperhoofd John Smedley liet via Twitter weten dat het bij deze ontslagronde om zo'n 70 werknemers gaat. Hij heeft zijn tweets inmiddels echter verwijderd. Daybreak heeft de cijfers nog niet bevestigd of ontkracht.

H1Z1

Om de ontslagen medewerkers zo snel mogelijk aan een nieuwe baan te helpen, is de hashtag #daybreakjobs in het leven geroepen.
    

Trailerovervloed

Ter ere van de Kinda Funny Games Showcase pakt de Wachtster vandaag eens flink uit met een dikke trailerovervloed. Kijk snel mee naar:

 • Moving Out – in 2019 naar PC en consoles
 • Vane – 15 januari 2019 op PS4
 • Supermarket Shriek – in 2019 naar consoles
 • A Fold Apart – in 2019 naar PC, PS4, Switch en Xbox One
 • Desert Child – 11 december op PC, PS4 en Switch
 • YIIK: A Postmodern RPG – 17 januari 2019 op PC, PS4 en Switch
 • Mini-Mech Mayhem - Q1 2019 op PSVR


   

Street Fighter 5 krijgt in-game-advertenties

Vanaf morgen krijgt Street Fighter 5 een nieuwe toevoeging. Capcom spreekt in deze over "sponsored content", hetgeen in principe neerkomt op in-game-advertenties. Denk hierbij aan ads voor bundels en de Capcom Pro Tour.

De ads worden getoond op drie verschillende plekken: op (de kleding van) je fighter, in het versus-scherm voorafgaand aan de matches en in de stages zelf. Hieronder twee voorbeelden:

Street Fighter 5

Street Fighter 5

Het is mogelijk om de ads in Street Fighter 5 uit te zetten, maar dan loop je wel extra Fight Money mis in ranked en casual matches. 

De reactie vanuit de fanbase is wisselend. Velen vinden het echter niet oké om geconfronteerd te worden met reclame, terwijl ze al de volle mep voor een game hebben betaald. Zeker niet als ze door het uitzetten ervan ook nog eens Fight Money mislopen. Ook maken zij zich zorgen over de toekomst: wie zegt dat Capcom de ads niet uibreidt met boodschappen van Capcom Pro Tour-sponsors als Red Bull?

De Street Fighter 5-update bevat naast deze sponsored content trouwens ook nog tweaks aan de gameplay, bijvoorbeeld aan de moeilijkheid en de rewards voor de Extra Battle Challenges.
     

Operation Absolute Zero-update voor Call of Duty: Black Ops 4 onderweg

Het laatste nieuwtje van vandaag staat in het teken van Call of Duty: Black Ops 4. Treyarch heeft namelijk een grote nieuwe update voor hun game onthuld. Deze Operation Absolute Zero-update is vanaf morgen te checken op PS4. De content verschijnt op een later moment op andere platformen.

Call of Duty: Black Ops 4

De Wachtster geeft jullie graag de hoogtepunten uit de Operation Absolute Zero-update:

 • Om te beginnen voegt Treyarch de eerste post-launch specialist aan Black Ops 4 toe. Deze Zero is een hacker die je kunt inzetten in de multiplayer en Blackout-modus. In haar omschrijving is te lezen dat ze vijanden kan disrupten en distracten. 
 • Operation Absolute Zero voegt verder nieuwe wapens aan de Call of Duty-game toe. De multiplayer krijgt drie nieuwe wapens: de Daemon 3XB SMG, SWAT RFT assault rifle en de Secret Santa melee weapon.
 • Ten derde zijn er de veranderingen aan Blackout. De Battle Royale-modus krijgt bijvoorbeeld een nieuw armour repair-systeem. Ook heeft Treyarch gesleuteld aan de balans en worden kerstige elementen geïntroduceerd. Verder noemt de Wachtster graag nog Hijacked, de nieuwe destination in de vorm van een luxe jacht. Blackout krijgt overigens ook een nieuw voertuig: de ARAV. 
 • En ten slotte wordt er met Operation Absolute Zero nogal wat veranderd aan de Black Market. Zo wordt Tier-progressie versimpeld en wordt er flink wat nieuwe content toegevoegd.

Zoals gezegd mogen PS4-bezitters vanaf morgen aan slag met de Operation Absolute Zero-update voor Call of Duty: Black Ops.
     

Memes en dingen

Vandaag in memes en dingen een paar gezellige muziekjes.


     

Lekker koesen!

    

REACTIES (30) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord