We zijn niet klaar voor The Last of Us 2? 

We zijn niet klaar voor The Last of Us 2? 2019-08-07T03:32:34
Je denkt misschien dat je klaar bent voor The Last of Us 2, maar Troy Baker denkt daar heel anders over! Hoe dat zit lees je in deze Nachtwacht naast nieuws over de verschillende Switch versies, Limited Edition Gears 5 hardware, Sega Mega Drive, Control, Watch Dogs Legion, Take-Two en de nieuwe Call of Duty.

Alle Switch versies gecheckt

Hallo daar, goedesochtends! Voor de verandering begint de Wacht vandaag met in plaats van een vaag gerucht, met juist de nodige duidelijkheid. We weten allemaal dat er nieuwe Switch consoles uitkomen, in de vorm van de Switch Lite, en een intern iets andere normale Switch. Een groot verschil met de ‘oude’ Switch is dat de batterijduur een stuk langer is in handheld mode, maar hoe Nintendo dat precies voor elkaar heeft gekregen was nog niet 100% duidelijk.

Er werd namelijk gedacht dat er simpelweg een batterij met een hogere capaciteit in de nieuwe Switch consoles zou zitten, maar dat blijkt nu helemaal niet zo te zijn! Tech nerds hebben alle Switch versies opengemaakt en zijn tot de conclusie gekomen dat zowel de oude als de nieuwe Switch een 16Wh batterij heeft, en de Switch Lite heeft zelfs maar een 13.6Wh batterij.

Switches

Hoe Nintendo het dan toch voor elkaar krijgt om de batterij een stuk langer mee te laten gaan, is door de hardware zelf, en dan in het speciaal de nieuwe CPU die gebruikt wordt in de nieuwe Switch en Switch Lite. De nieuwe CPU is namelijk een stuk energiezuiniger dan zijn voorganger, waardoor de batterij simpelweg minder hard wordt leeggezogen. Daarnaast heeft de Switch Lite uiteraard een kleiner scherm en geen afneembare Joy-Con controllers, die dus ook niet opgeladen hoeven te worden via de Switch batterij.

Het is knap dat Nintendo zoveel winst heeft kunnen boeken, zonder de batterij zelf groter te maken! Al vraagt de Wacht zich meteen af, why not both? Misschien is dat het plan voor de Switch Pro, waar nog steeds een hoop geruchten over zijn?


Gears 5 Limited Edition hardware

Over een maandje komt de nieuwe Gears of War uit! Dat op zich is al vet, maar Microsoft maakt er helemaal een feestje van door met een hele lijn van hardware te komen, compleet in de stijl van Gears 5. Het gaat om een speciale Gears 5 Xbox One X console, controller, charging stand, headset, muis, toetsenbord en externe harddisk. Alle info en prijzen (helaas nog in dollar) onder elkaar:

  • Gears 5 Limited Edition Xbox One X: 499 dollar
  • Gears 5 Limited Edition controller: 75 dollar
  • Gears 5 Pro Charging Stand van Controller Gear: 50 dollar
  • Gears 5 headset van Razer: NNB
  • Gears 5 muis en toetsenbord van Razer: 300 dollar
  • Gears 5 2TB en 5TB externe harddisk van Seagate: NNB

Gears 5

Bij de Gears 5 Limited Edition Xbox One X Bundle krijg je naast de console en controller, ook nog een download code voor de Ultimate Edition van Gears 5 en download codes voor Gears of War 1, 2, 3 en 4. Verder krijg je nog een paar characters skins en een maand gratis Xbox Live Gold en Xbox Game Pass. Bij de aankondiging van zo’n speciale console hoort natuurlijk een flashy filmpje en die kan je hieronder bekijken. Al deze Gears 5 hardware is net als de game zelf vanaf begin september te krijgen. Fuck man, moet de Wacht nu echt nog een Xbox One X gaan kopen, voordat de next-gen Xbox uitkomt? Je verwacht het niet!


Sega Mega Drive mini trailer

Na verschillende andere mini-consoles, is het bijna tijd voor de launch van de Sega Mega Drive! Martin en Lucas hebben al even kunnen stoeien met de nieuwste mini-console en de ruim 40 games die beschikbaar zijn en waren behoorlijk enthousiast, zoals je hier kunt zien. Sega zelf heeft ook een fijn filmpje gemaakt, die je hieronder kunt checken. De Mega Drive mini is vanaf begin oktober in Europa beschikbaar en gaat 80 euro kosten.


We zijn niet klaar voor The Last of Us 2?

De Wacht is klaar voor The Last of Us 2. Duidelijke statement waar geen speld tussen te krijgen is zou je zeggen, maar Troy Baker is eigenwijs en laat weten dat we helemaal nog niet klaar zijn voor het nieuwste avontuur van Joel en Ellie! WTF Troy, dat bepaal jij toch niet?

Wat hij eigenlijk zegt is dat ontwikkelaar Naughty Dog heel goed heeft nagedacht over de hele reveal van The Last of Us 2 en dat er waarschijnlijk shit gaande is met de game waar wij nog helemaal geen weet van hebben. Dat is allemaal zo gepland volgens Mr. Baker, zoals hij liet weten tijdens een Manchester Comic-Con panel:

EllieBow

“There is nothing about this game, nor the reveals, that hasn’t been one hundred per cent carefully crafted and methodically curated. All I can tell you is that as much as you’re clamouring for it, you’re not ready.”

Prima Troy, de Wacht mag er dan volgens jou niet klaar voor zijn, maar heeft er wel gruwelijk veel zin in, is dat okay? Volgens de geruchten moet The Last of Us 2 in februari 2020 uitkomen… laat het waar zijn!


Control setting trailer

Newsflash! Eind deze maand komt Control uit en de nieuwe trailer zet alvast de setting voor de nieuwe game van Remedy. Koekeloer naar de korte trailer hieronder.


Watch Dogs Legion Londen details

Op de afgelopen E3 werd Watch Dogs Legion aangekondigd. In de eerste beelden werd een hoop duidelijk over de game en de wereld waarin de game zich afspeelt, Londen. Dat de game zich afspeelt in de toekomst is ook duidelijk, maar hoe ver in de toekomst laat Clint Hocking, de creative director van Watch Dogs Legion, een beetje aan de fantasie van de spelers zelf over.

Dit laat Clint weten in een interview waarin hij wat details geeft over de setting van Watch Dogs Legion. Hij zei:

Koekeloer Hondjes

“We are not specific about the exact year in which the game is set, rather allowing the player to interpret the timing for themselves. As such, some of the things we’re depicting, such as the ubiquity of drones in the world, or the presence of autonomous vehicles, might feel more near future. Conversely, some other things we’re depicting, such as the sophistication of AI, might feel decades away. The purpose was not to make predictions about some future year, but to create a world that is able to bring insightful perspective and commentary on a range of trends we see emerging in the world today.”

Hij legt verder uit dat de wereld in de game meer een uitvergroting is van onze huidige technische snufjes die we nu dagelijks gebruiken en die er aan zitten te komen, wat de nodige geloofwaardigheid met zich mee moet brengen. Mocht je nu al zin hebben om de wereld van Watch Dogs Legion te verkennen moet je helaas nog wel even geduld hebben, de release staat op maart 2020.


Take-Two stiekem onzeker over Google Stadia?

Take-Two had weer eens een financiële conference call voor investeerders, waarin Strauss Zelnick, de CEO van Take-Two wat interessante uitspraken heeft gedaan. Zo kwamen uiteraard een hoop cijfertjes voorbij, maar er werd ook kort gesproken over de komst van de next-gen Xbox en PlayStation en vooral over Google Stadia. Strauss is namelijk enthousiast over Google Stadia!

Zo laat hij weten dat het vrij gemakkelijk is om hun games geschikt te maken voor Google Stadia en dat hij alle vertrouwen heeft in het team achter de nieuwe streaming dienst. Hij zei:

Stadia

“We are supportive of Stadia, we feel really good about that release. There is not a lot of friction to make the games available. Google has been extremely helpful. We feel very good about the opportunity. It remains to be seen how the platform works. They’re awfully talented and very very committed, so fingers crossed that it meets and exceeds consumers expectations.”

Hhhmmm, klinkt dat toch stiekem een beetje als onzekerheid? Ja, op papier is Google Stadia een prachtig idee, maar het moet inderdaad nog blijken of de service ook echt zo flawless werkt zoals we allemaal hopen en verwachten. Ook de Wacht is sceptisch, maar ook erg benieuwd, want potentie heeft het streamen van games zeker.


DF checkt de nieuwe Call of Duty

Hoog tijd om deze Nachtwacht af te sluiten en hoe beter dan met de fantastische nerds van Digital Foundry?! De nieuwe Call of Duty maakt eindelijk gebruik van flink wat nieuwe technische toeters en bellen en uiteraard moet daar flink over gediscussieerd worden door in dit geval het volledige team. Dat Call of Duty schijnt dan ook nogal een dingetje te zijn, heeft de Wacht vernomen. Enjoy!

REACTIES (21) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord