Warcraft 3: Reforged is een ramp 

Warcraft 3: Reforged is een ramp 2020-02-02T14:38:49
Vandaag in een kersverse Weekendwacht: Warcraft 3: Reforged is een regelrechte ramp, nieuws over de multiplayer van Animal Crossing: New Horizons, Dota Underlords lanceert deze maand en een hoop Death Stranding concept art!

Een hele fijne zondagmiddag lieve mensen! De Wacht heeft zijn PS4-controller even aan de kant gelegd om een hoop gamenieuws voor je op en rijtje te zetten. Het is een lekkere volle zondag vandaag, dus we razen meteen door naar het nieuws!
    

Nieuwe details over multiplayer in Animal Crossing: New Horizons

Afgelopen vrijdag zag je een gelikte Nintendo Switch met Animal Crossing: New Horizons-thema en nu is er ook wat nieuwe informatie bekend over multiplayer in New Horizons. Je kan namelijk je eigen eilandje maken en die delen met je vrienden, maar hier zijn wel een paar voorwaarden aan verbonden. Hieronder lees je die voorwaarden die beschreven staan op de Amerikaanse website van Nintendo:

  • Je kan één eiland per Nintendo Switch-console maken
  • In totaal kunnen acht spelers, die allemaal een Nintendo Switch Online-account moeten hebben, tegelijkertijd op een eiland wonen en spelen. Dit kan via online play of via local wireless.
  • Als je via local multiplayer wil spelen, kunnen maar vier van die acht spelers tegelijkertijd meespelen op het eiland.

Animal Crossing: New Horizons volgt dus enigszins het concept van zijn voorgangers, maar er is een klein verschil ten opzichte van vorige games: je kon in vorige Animal Crossing-games maar één eiland per game maken, maar omdat de save files van Switch-games niet langer op de game cartridge worden opgeslagen, maar op de console zelf, verandert dat in één eiland per Nintendo Switch- console.

Volgende maand kunnen we aan de slag met Animal Crossing: New Horizons, want op 20 maart ligt de game in de winkel.
     

Warcraft 3: Reforged is een ramp

De launch van Warcraft 3: Reforged loopt niet bepaald op rolletjes. Blizzard bracht de remaster van Warcraft 3 op 28 januari uit en spelers hebben uiteenlopende problemen met de game. Forbes besteedde aandacht aan de problemen en de Warcraft 3-subreddit lijkt wel een slagveld! Gamers melden volop waar zij tegenaanlopen in de game. De Wacht zet het haast ongelofelijke lijstje met knelpunten op een rijtje:

  • Blizzard beloofde verbeterde cutscene’s met geüpgradede graphics en voice-acting, maar de footage die zij lieten zien op Blizzcon 2018 verschilt nogal van de beelden in de release van 28 januari. Hier check je de Blizzcon-footage en hier zie je hoe de game er nu uitziet.
  • Gamers melden verschillende bugs, crashes, vastlopers en vele andere problemen die niet thuishoren in een remaster van een jarenoude game. Sommige spelers zeggen dat de UI er slechter uitziet dan die van het origineel en anderen vinden de graphics in het algemeen enorme tegenvallen.
  • Veel spelers klagen over het inloggen en het verbinden met de server. Aan de slag gaan met de campaign en het laden van custom matches zou een flinke opgave zijn.
  • Zowel Reforged als de originele game draaien op dezelfde servers, dus de verbindingsproblemen die je hierboven leest zijn ook van toepassing op de originele game.
  • Sommige basisfuncties uit de originele Warcraft 3 lijken compleet te ontbreken in de remaster. Op Reddit wordt onder meer gesproken over het ontbreken van automated tournaments, clans, profiles, een competitive ladder, 3D-animaties van achtergronden, en het invoeren van /slash commands in de Battle.net chat.
  • De nieuwe gebruikersovereenkomst bevat tekst waarin Blizzard eigenlijk zegt dat alle custom games die door spelers zelf gemaakt worden eigendom zijn van de ontwikkelaar en uitgever. Blizzard is dus eigenaar van alle content die spelers in de game maken en wat zij met die content doen mogen ze helemaal zelf weten. Blizzard doet dit waarschijnlijk om een nieuw Dota 2-scenario te voorkomen; Valve kocht in 2009 namelijk de rechten van een Warcraft 3 custom game genaamd Defense of Ancients en maakte daar een vervolg op, Dota 2. Blizzard kan volgens hun gebruikersovereenkomst nu lekker zelf geld gaan maken met custom games van spelers, maar de Wacht twijfelt openlijk aan de juridische legitimiteit van een overeenkomst als deze.
  • Bovenstaande issues zorgen ervoor dat spelers -totaal begrijpelijk- hun geld terug willen hebben. Sommige spelers ondervinden echter problemen met het terugkrijgen van het aankoopbedrag. Zo zeggen sommige spelers gebanned te worden van Blizzard-fora waarop zij hun beklag doen over de game en om refunds vragen. Hoe accuraat deze beweringen daadwerkelijk zijn is echter niet bekend, dus neem deze informatie vooralsnog met een korreltje zout.

Dat is dus nogal wat, Blizzard! De aanpak bij Warcraft 3: Reforged komt het enthousiasme onder fans voor een eventuele Diablo 2-remaster absoluut niet ten goede… Op Metacritic zakt Reforged inmiddels tot een User Score van 0.5(!!!) op basis van 16.765 reviews, dus dat er actie mag worden ondernomen moge duidelijk zijn. Een community-lid op Reddit maakt er een lekker memepje van:

De ontwikkelaar en uitgever heeft nog niet gereageerd op alle problemen, maar we mogen toch hopen dat alle problemen snel gepatcht worden. Heb jij ook problemen met de Warcraft 3-remater? Drop je issues in de comments!
    

Dota Underlords verlaat Early Access op 25 februari

Na een maandenlange betaperiode begint Dota Underlords zijn eerste seizoen op 25 februari. De officiële versie van de populaire Dota 2-mod Auto Chess zit nu nog in Early Acces, maar komt eind deze maand uit op Steam. Valve maakte het nieuws bekend op de Steam Community en deed meteen een gloednieuwe Underlord genaamd Enno uit de doeken. De kleine Underlord is nu al speelbaar in de betaversie. Check ‘m hieronder:

Enno is onderdeel van de laatste patch die Valve uitbrengt voor Dota Underlords voordat de game Early Acces verlaat op 25 februari. Het ontwikkelaarsteam focust zich nu op nieuwe content voor de game, een verbeterde UI en het toevoegen van nieuwe functies. Valve zal met de launch van het eerste competitieve seizoen zeker proberen om meer spelers naar Dota Underlords te halen. Ben jij al lekker aan het schaken in Dota Underlords?
     

Bigben Games doet Overpass uit de doeken

Liefhebbers van off-road racing kunnen later dit jaar aan de slag met Overpass, een nieuwe racegame van Bigben Games. Verwacht een ultra-technische en hyperrealistische off-road race-ervaring in gelikte berglandschappen. Je zal de routes, die totaal niet voor je uitgestippeld worden, zorgvuldig moeten plannen om je weg te vinden. In een korte gameplayvideo doen de ontwikkelaars wat gameplayfuncties uit de doeken. Check ‘m hieronder:


    

Lekker checken: Shadow of the Tomb Raider in 48 minuten


     

Death Stranding concept art laat ongebruikte BT-ontwerpen zien

Titan Books brengt deze maand The Art of Death Stranding uit en op de Death Stranding-subreddit zijn wat foto’s verschenen van BT-concept art die in het boek staan afgebeeld. De levende doden waar Sam Porter Bridges mee te maken krijgt in Death Stranding zijn door een intensief ontwerpproces gegaan en de concept art laat zien dat de ontwerpers bij Kojima Productions allerlei verschillende dierlijke en menselijke vormen zijn overwogen om de Beached Things vorm te geven. Hieronder check je enkele foto’s die gedeeld zijn op Reddit:

De Wacht heeft The Art of Death Stranding al in pre-order staan en kan dus niet wachten om zelf door het boek te bladeren. Bovenstaande foto’s stellen hem echter al gerust; de tekeningen stellen zeker niet teleur! The Art of Death Stranding wordt op 11 februari verwacht en hier kan je het boek zonder verzendkosten bestellen.

Zo, dit was hem alweer, de allerlaatste Weekendwacht. Vanaf nu verschijnt namelijk elke avond een Nachtwacht, dus ook op vrijdag, zaterdag- en zondagavond. Waarom? De PU-redactie gaat de komende tijd namelijk aan de slag om je ook overdag in het weekend te voorzien van al het gamenieuws dat de wereld te bieden heeft. Je zal dus meer nieuws op de site zien in het weekend. De Weekendwacht wordt dus gewoon… De Nachtwacht!

En nu gaat de Wacht weer lekker in de cockpit van The Unreliable zitten om nieuwe planeten te verkennen. Fijne zondag nog allemaal!

REACTIES (16) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord