'Waar zit Sony met z'n hoofd?' 

'Waar zit Sony met z'n hoofd?' 2012-09-26T13:21:09
Er wordt nogal wat geroepen over Sony deze N8W8. Zo zouden ze teveel interne mensen aan de kant zetten en wat is toch de deal met hun Vita aanpak? Ook niet leuk; minder bloed in Borderlands 2!

Saints Row: The Third maar dan compleet

THQ laat weten dat 9 november Saints Row: The Third - The Full Package in de winkel zal liggen. Dat is dus zoals de naam al doet vermoeden de game Saints Row: The Third plus alle extra content die daarna is verschenen. Kortom: je krijgt dan de game + the Genkibowl VII DLC + Gangstas In Space DLC + The Trouble With Clones DLC + een selectie van 30 extra DLC items afkomstig uit  de Shark Attack pack, Witches & Wieners pack, Special Operations pack en Genki Girl Vehicle pack.

 Cool kijken is belangrijk

Lekker hoor, ideaal voor de gamer die nooit zo'n haast heeft zijn games in huis te halen. Kortom, dit lijkt me de ideale editie voor mij. Welke laatbloeiers hebben nog meer interesse in dit The Full Package feestpakket? Wie zit te wachten op nieuwe content kan in 2013 weer aan de bak. De plannen die er ooit waren voor meer Saints Row: The Third DLC zijn kennelijk zo uitgebreid geworden dat we volgend jaar een nieuwe, op zichzelf staande game mogen verwachten.

 

Apple gaat als een trein

Als we Apple CEO Tim Cook mogen geloven, knalt de iPhone 5 als een idioot. De verkoop bij de launch is een miljoen keer groter dan toen de 4S uitkwam. Aardige vent dat Tim is, belooft hij iedereen die wil een exemplaar te leveren:

"Demand for iPhone 5 has been incredible and we are working hard to get an iPhone 5 into the hands of every customer who wants one as quickly as possible," 

Sjonge, en dan moet de iPhone 5 hier volgende maand überhaupt nog uitkomen. De gang van zaken is in ieder geval genoeg reden voor Apple om vrolijk door te kunnen gaan met het massaal binnenslepen van centjes. Apple aandelen zijn sinds januari met 73 procent gestegen. Succes zit wel snor dus. Als ze nu ook nog eens wat geld zouden geven aan de mensen die zich uit de naad werken... Kan voor een beetje positieve 'karma' geen kwaad, alhoewel ik twijfel of ze dat woord nog kennen bij Apple. De N8W8 koopt verder wel gewoon lekker hypocriet alles wat ze daar in China in de fabriek maken (MacBooks, consoles).

 

Wrede boxart

Metal Gear Rising: Revengeance krijgt ook een doosje en die ziet er als volgt uit. Tenminste wel als je hem voor de PS3 in huis haalt en in Japan woont. En nu wachten maar weer, eind februari mogen we eindelijk aan het hakken slaan...

Boxart 

Waar zit Sony met z'n hoofd?

Sony is destructief bezig en doet er alles aan zichzelf en haar medewerkers te vernietigen. Je zou het bijna denken na alle twitter berichten van ex-Sony PR man Will Powers. Volgens de ex-medewerker zijn titels als Little Big Planet Karting, Sports Champions 2, Wonderbook gedoemd te sterven wegens een tekort aan promotie. Sony heeft namelijk het interne PR team gehalveerd en meer uitbesteed. Iets wat volgens Power alleen maar meer geld zal gaan kosten.

En dan was er nog de Vita. De volgende quote van Will Power bekt wel aardig:

you have to question: what is the point of AdHoc multiplayer when no one has a Vita?

Jaahaa, dat klinkt als terechte kritiek. Dat Sony rare dingen doet voor een groot bedrijf dat geloof ik echter niet. Hoe groter bedrijven worden en hoe meer afdelingen er ontstaan, hoe meer geld er wordt verdiend, verbrast en des te meer ogenschijnlijk idiote beslissingen er worden genomen. Dat is een soort ongeschreven regel. Tja, en Sony schijnt nogal groot te zijn. Trouwens, zo idioot is Sony misschien toch ook weer niet. Little Big Planet Karting, Sports Champions 2 en Wonderbook zijn nu niet echt de meest wrede titels. Laten we gewoon beginnen ze te vergeten, Sony zet hierbij alvast de eerste stap.

 

Geen ontploffende hoofden

Borderlands 2 is op zo'n beetje elk front beter dan zijn voorganger. Toch is er één puntje iets minder en dat is de gore. Zelf heb ik Borderlands 2 nog niet mogen spelen maar het schijnt dat de gore een tandje is teruggedraaid. Er is nog steeds zat bloed en er wordt eens een bovenlichaam weggeblazen. Toch, de rode vloeistof vloeit net iets minder rijkelijk en headshots resulteren niet meer tot ontplofte hoofden. Wat in het origineel toch vrij bevredigend was, daar kan ik beter over meepraten, ik heb de game zowaar afgelopen weekend nog gespeeld.

Borderlands 2 

Borderlands 2 heeft niet zoals Ninja Gaiden 3 een totaal loze reden om minder gore aan te bieden. Het gaf Gearbox simpelweg de mogelijkheid hun product grootschalig te verspreiden. Met net iets minder gore kunnen ze namelijk zonder censuur hun spel wereldwijd verspreiden. Verder blijft Borderlands 2 uiteraard gewoon de vette game die het is. Er is echter wel erg veel discussie (onder de gamers) omtrent het mindere gore gehalte. Klinkt jullie misschien bekend?

 

Nu we toch bezig zijn met Borderlands 2

Borderlands 2 is nogal in het nieuws de laatste tijd, logisch, er valt genoeg te melden omtrent de game. Soms is het echter ook wel eens fijn om te luisteren naar iemand die niks te melden heeft, ook over Borderlands 2. 60 Second Let's Play: Borderlands 2!

 
Kijk effe wat je in je rugzak hebt zitten voor je de deur uitgaat

Dat bespaart een hoop ellende, zoals een dode beer, opgefockte kinderen en een verongelukte bus met alle nare gevolgen van dien....

REACTIES (43) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord