Veel nieuwe info over The Last of Us: Part 2 

Veel nieuwe info over The Last of Us: Part 2 2018-06-12T23:45:05
Een verse E3-Nachtwacht met onder andere nieuwe info over The Last of Us: Part 2, Super Smash Bros. Ultimate en Rage 2, en logischerwijs flink veel nieuwe trailers.

E3 is in volle gang, en naast alle nieuwtjes van de persconferenties de afgelopen dagen komt er natuurlijk nog veel meer nieuws vanuit de beurs en uit allerlei andere uithoeken van de game-industrie. Welkom bij deze nieuwe E3-Nachtwacht!

Veel nieuwe info over The Last of Us: Part 2

Tijdens een panel op E3 hebben de ontwikkelaars van The Last of Us: Part 2, onder leiding van creative director Neil Druckmann, veel nieuwe info over de aankomende PS4-exclusive gegeven. Zo draait de game vooral om 'spanning'. Ellie kan, zoals we in de beelden gisteren zagen, rondsluipen en onder objecten kuipen. De vijanden moeten ook als echte mensen aanvoelen, bijvoorbeeld doordat ze elkaar bij naam noemen. Vijanden gebruiken dezelfde animaties als Ellie, waarbij er geen transities tussen de verschillende animaties merkbaar zijn om alles zo natuurlijk mogelijk aan te laten voelen.

The Last of Us: Part 2 is blijkbaar 'een erg grote game'. Het bevat nog altijd een lineair verhaal, maar spelers krijgen veel meer opties wat betreft rondbewegen. Het 'wijdse lineaire' concept uit bijvoorbeeld Uncharted 4 wordt hier nog verder doorgevoerd. 

Hoewel we het niet in de nieuwe trailer zagen, komen de geïnfecteerde vijanden ook weer terug. Er komen nieuwe klassen die niet alleen een gevaar vormen voor Ellie, maar ook voor de menselijke vijanden in de game. 

Op een gegeven moment wordt er in de trailer over een 'oude man' gepraat. Deze oude man is Joel, het hoofdpersonage uit de eerste The Last of Us. Ergens in de game vinden spelers hem.


Super Smash Bros. Ultimate is een volledig nieuwe game

Mocht er nog twijfel over bestaan, dan is dat nu de wereld uitgeholpen: Super Smash Bros. Ultimate voor de Switch is een compleet nieuwe game, zo hebben Bill Trinen en Nate Bihldorff verteld aan Game Informer. Het is een 'nieuwe game', en dus geen definitieve editie of een port. Een groot onderdeel daarvan is dat de 'core mechanics' van de game behoorlijk aangepast worden. De snelheid en de manier waarop spelers zich rondbewegen voelen anders aan dan in voorgaande games.

Volgens het duo was de onthulling gisteren tijdens de Nintendo Direct nog maar een klein gedeelte van de game, en kunnen we de komende maanden tot de release nog veel meer aankondigingen verwachten rondom Super Smash Bros. Ultimate. Bandai Namo en Sora Ltd. helpen overigens mee met de ontwikkeling van het spel.


Rage 2 heeft alleen een singleplayermodus

Rage 2 heeft geen co-op opties of multiplayermodus. De game draait volledig om de singleplayer, zo heeft ontwikkelaar Avalanche Studios duidelijk gemaakt. 

De ontwikkelaar laat weten dat het zijn best wil doen om een zo sterk mogelijke open wereld neer te zetten voor een toffe singleplayerervaring. Op zich is deze focus natuurlijk prima. Beter een goede singleplayerervaring dan een middelmatige, met een multiplayermodus er aan geplakt!

Tot slot laat de ontwikkelaar weten dat de game in 60 frames per seconde op PC, PlayStation 4 Pro en Xbox One X draait.


Fortnite op Switch is cross-play

En, Fortnite al op je Switch opgestart? De game kwam plotseling kort na de Nintendo Direct uit op de console. En wat blijkt: je kunt tegen Fortnite-spelers op PC, Mac, Xbox One en mobiel spelen! Alleen spelen tegen PS4-gamers is niet mogelijk, omdat Sony cross-play niet mogelijk maakt.

Heb je al eens een Fortnite-account op de PS4 aangemaakt, dan kun je dit account overigens niet gebruiken voor de Switch-versie. Daar moet je een nieuw account voor aanmaken. Jammer, maar wel een beetje Sony's schuld dus.


Grote E3 trailer bonanza

Nu de belangrijkste aankondigingen uit de weg zijn, is het vooral E3-impressies en video's wat de klok slaat. Een flinke lijst aan trailers kan dan ook niet ontbreken aan deze Nachtwacht. Deze games passeren de revue:

  • Days Gone gameplay (PS4)
  • Spider-Man gameplay (PS4)
  • SoulCalibur 6 trailer (PS4, Xbox One, PC)
  • Jurassic World Evolution launchtrailer (PS4, Xbox One, PC)
  • Catherine: Full Body trailer (PS4)
  • The Division 2 gameplay (PS4, Xbox One, PC)
  • Starlink Starfox gameplay (PS4, Xbox One, PC, Switch - Star Fox-content is exclusief voor Switch)
  • Jump Force gameplay (PS4, Xbox One, PC)
  • Concrete Genie gameplay (PS4)


LawBreakers nu gratis speelbaar tot de game verdwijnt

Kennen we LawBreakers nog? De arenashooter van CLiff Bleszinski en Boss Key Productions was alles behalve een succes en inmiddels is de studio zelfs gesloten. LawBreakers gaat ook vanaf 14 september offline en is dan niet meer speelbaar.

Mocht je tot die tijd niets beters te doen hebben, dan kun je het spel nu wel helemaal gratis en voor niets spelen. Dat is dan wel weer aardig van Cliffy B en consorten! Het gaat overigens wel om de PC-versie, de PlayStation 4-versie kost gewoon nog geld. Het zou toch was zijn als de PC-versie nu, omdat de game gratis is, opeens wel populair wordt...

LawBreakers


Octo Expansion komt donderdag uit

De betaalde Octo Expansion voor Splatoon 2 komt donderdagochtend uit, zo heeft Nintendo gisterenavond tijdens het Splatoon 2-toernooi op E3 aangekondigd. Hierin speel je met een nieuw personage, Agent 8, waarmee je een volledige nieuwe singleplayercampagne doorloopt.

Verder komen er nieuwe Splatoon 2-amiibo uit dit jaar, zoals hieronder is te zien, en blijft Nintendo de game dit jaar met gratis nieuwe wapens en updates voorzien.


EA over vrouwen in Battlefield V: 'Accepteer het of koop de game niet'

Er is de laatste tijd nogal wat te doen over het feit dat er speelbare vrouwen zitten in Battlefield V. Het zou niet realistisch zijn. Of dat nou wel of niet zo is, EA maakt duidelijk dat fans het maar hebben te accepteren.

'We vinden het belangrijk en mensen die het niet begrijpen hebben twee keuzes: accepteer het of koop de game niet', aldus EA chief creative officer Patrick Söderlund. En zo is het!

Battlefield V


Yoshi mogelijk uitgesteld naar 2019

Dat we geen Metroid Prime 4 of Bayonetta 3 tijdens de Nintendo Direct zagen, was jammer, maar te verwachten. Maar waar was de nieuwe Yoshi-game voor Switch? Vorige E3 hebben we de game uitgebreid gespeeld zien worden.

Het lijkt er op dat de platformer is uitgesteld naar volgend jaar. Op de Switch eShop staat de game nu op 2019. Je zou denken dat Nintendo zelf deze info aanpast, en het lijkt dus waarschijnlijk dat dit waar is.

Yoshi

REACTIES (18) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord