Upside Down in Fortnite, toch niet drie Cyberpunk-games in de maak en releasedatum van Hunt: Showdown bekend  

Upside Down in Fortnite, toch niet drie Cyberpunk-games in de maak en releasedatum van Hunt: Showdown bekend 2019-07-04T00:13:28
Ze zijn groen, ze zijn slijmerig en ze gloeien oranje van binnen. Je Wacht heeft het natuurlijk over: Fortnite-portals van Stranger Things. Er lijkt wat gehyped te worden in de game. Lees erover in een kersverse N8W8.

spacey
  

Goedemorgen zeg! Hebben we allemaal de grote social media-storing overleefd? Het is vandaag 4 juli, de dag waarop in 1997 NASA’s Mars Pathfinder goed op Mars terechtkwam. En het is ook de dag dat in 1776 de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten werd aangekondigd middels de Onafhankelijkheidsverklaring. Grappig genoeg op diezelfde dag in 1946, werden de Filipijnen onafhankelijk van de VS. Allemaal indies. Oke, tijd voor gamenieuws.

Amerika
    

Oeps: toch niet drie Cyberpunk-games in de maak

Iedereen dacht WOWZERS toen naar buiten werd gebracht dat er drie Cyberpunk-games in de maak zouden zijn bij CD Projekt Red, maar niets is minder waar. Aan PCGamer heeft de ontwikkelaar uitgelegd hoe het zit: "We hebben momenteel vijf teams op een aantal projecten zitten, waarvan drie teams die zich focussen op de ontwikkeling van Cyberpunk 2077. Onder die drie teams zijn CD Projekt Red Warschauw en Krakau, die samen de game maken. In de Wroclaw-studio werken 40 industrie-experts aan de research en ontwikkeling van technologie. Een separaat team bij de studio in Warschau buigt zich over de ontwikkeling van Gwent." Dan is er ook nog de studio in Spokko, die aan een nog onaangekondigd mobile-project werkt. Kortom, er zijn drie teams die zich bezighouden met de hypergehypte titel, in plaats van dat er drie games van Cyberpunk in de maak zijn. Voor zover we weten dan he...?

oeps 
   

Middle-earth: Shadow of War sluit zich aan bij Xbox Game Pass

Xbox Game Pass wordt vandaag uitgebreid met nieuwe games: Middle-earth: Shadow of War, My Time at Portia en Undertale komen vandaag naar Xbox Game Pass. Op 11 juli komen Blazing Chrome, Dead Rising 4, Timespinner, Unavowed en Lego City Undercover er ook bij. Je kunt ook als eerste de nieuwe Gears 5-multiplayer spelen deze maand, als je van de abonnementsservice gebruikmaakt. Er gaan ook een paar games weg, namelijk deze:

Aftercharge (9 juli)
Warhammer Vermintide 2 (10 juli)
The Lego Movie Videogame (16 juli)
Dandara (31 juli)
Dead Rising 2 (31 juli)
Hitman Season 1 (31 juli)
Metal Slug XX (31 juli)
Defense Grid: The Awakening (31 juli)
Hexic 2 (31 juli)
Iron Brigade (31 juli)

  Mordor
   

Fortnite krijgt ineens Upside Down-portals

Jongens, nog een dagje en Stranger Things gaat weer verder. Je Wacht kan niet wachten! Fortnite ook niet, want het lijkt erop dat er her en der in de game portals verschijnen van de Upside Down. Tenminste, dat is wat er wordt gedacht, want als je erin gaat, dan ga je niet naar de Upside Down, maar gewoon naar de portal die eraan gelinkt is. Het is wel een verrassing dat deze portals verschijnen, maar heel gek is het nou ook alweer niet: ijswinkel Scoops Ahoy uit het aankomende derde seizoen van de Netflix-sci-fi-serie is ook al gespot in de Mega Mall van de game.

Fortnite
   

DDoS-aanvallen op Daybreak Games bestraft met twee jaar gevangenisstraf

Een hacker van de DerpTrolling-groep, die naast Daybreak Games ook Dota 2 en Battle.net hebben aangevallen, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van meer dan twee jaar. Het gaat om een 23-jarige Amerikaan die 27 maanden moet zitten, nadat hijzelf aangaf schuldig te zijn aan het “schade berokkenen aan een beschermde computer”. Naast de gevangenisstraf moet hij ook 95.000 dollar betalen aan Daybreak.

ddos
   

De goedkopere cloudconsole van Microsoft lijkt nog te bestaan

Journalist Brad Sams, die het al vaker bij het rechte eind heeft gehad als het gaat om Microsoft-nieuws, heeft in een video uitgelegd waarom hij denkt dat er nog steeds een cloud-Xbox bestaat voor een lage prijs. Er lijkt nog actief aan dit project te worden gewerkt, zo stelt hij in de onderstaande video. Het zou ook wel slim zijn voor Microsoft, om iets te maken dat kan concurreren met bijvoorbeeld de aankomende streamingdiensten van Google en Apple, zolang Scarlett nog niet uit is.


  

Hunt: Showdown verschijnt 27 augustus

Hunt: Showdown komt volgende maand op 27 augustus uit op Xbox One en PC, zo heeft Crytek onthuld. PlayStation 4-gamers moeten nog even wachten tot het herfst wordt. De multiplayer shooter is al een tijd in early access en het is al bijna tijd om hem daar uit te halen. Hij schijnt nog in de Steam Summer Sale te zitten, dus mocht je interesse hebben, dan is het mogelijk financieel verstandig om hem nu vast aan te schaffen.

Hunt
   

Nieuwe trailer voor Metal Wolf Chaos XD

De remaster van Metal Wolf Chaos komt op 6 augustus uit in het westen. Het spel verschijnt dan op Xbox One, PlayStation 4 en PC (Steam). Van origine is het een Xbox 360-game van FromSoftware die alleen in Japan verscheen. Tof dus dat wij er nu ook mee aan de slag kunnen, ditmaal dankzij Devolver Digital. Houd je van mecha, dan is dit een game om in de gaten te houden.


   

Man bouwt systeem om te ragequitten met zout

In de categorie opgetrokken wenkbrauwen presenteert je Wacht de onderstaande video over een zout-gebaseerde controller. Word je te boos, dan gooi je zout in een glas en dan zal de game meteen vragen of je wilt afsluiten. Azijn was een beter idee geweest, je Wacht wordt er vooral heel zuur van als een game niet wil lukken. ;)


   

AMC zegt nog vele jaren door te gaan met The Walking Dead-franchise

Er is nogal wat te doen rondom The Walking Dead de laatste dagen, wat voortkomt uit meneer Robert Kirkman die even doodleuk aankondigde dat de laatste comic van de briljante serie een feit is. Sterker nog: dat de comic die op 3 juli is verschenen de laatste is. Wut?! Dat roept natuurlijk vragen op, zoals: en de tv-serie dan? We hebben de episodische game al zien sneuvelen… Maar, zo stelt AMC ons gerust, zal het Walking Dead-universum nog vele jaren doorgaan, zo schrijft The Wrap. Er komt sowieso een tiende seizoen van de serie (in de herfst) en er komen nog drie Walking Dead-films aan van AMC. En er zijn ook nog spin-offs. Fear the Walking Dead zit inmiddels alweer in zijn vijfde seizoen en dan is er ook nog een derde Walking Dead-serie in de maak die in 2020 op tv komt. Als die films en series lekker gaan, dan kan The Walking Dead zomaar nog tien jaar door op de zender.

Walking Dead
   

De Lord of the Rings-serie van Amazon heeft een regisseur

Het is Amazon gelukt om een interessante regisseur te strikken voor de aankomende Lord of the Rings-serie. Niemand minder dan Juan Antonio Bayona (The Orphanage en Jurassic World: Fallen Kingdom) heeft de touwtjes in handen gekregen over de Tolkien-serie. De serie speelt zich af in Middle Earth, ver voor The Fellowship of the Ring startte. Schrijvers zijn JD Payne en Patrick McKay, al schijnen er ook schrijvers van onder andere Breaking Bad en Game of Thrones aan te sluiten.

frodo
   

Nieuwe trailer voor Shaun the Sheep: Farmageddon

Je Wacht hoopt niet dat de makers van Shaun the Sheep iets te hard gaan met schattigheid en kinderlijkheid, want we willen natuurlijk nog steeds mee kunnen grinneken met de verstopte volwassenengrapjes in de filmfranchise. In de nieuwe trailer van Farmageddon krijgen de schapen bezoek van een buitenaards wezen en dat is natuurlijk nog vreemder dan de schapen de normale wereld al maken. De film komt dit najaar in de bios.


   

Interessant landschap gespot in Breath of the Wild

Games zijn prachtig: je kunt er jaren later nog nieuwe dingen in vinden. Hoeveel easter eggs zouden er nooit zijn gevonden? *fluistert griezelig*: we zullen het nooit weten. Lieftallige collega Michel wees je Wacht op deze toffe video waarin Jon Cartwright van GameXplain uitlegt dat hij op iets is gestuit in Breath of the Wild dat er wel heel bekend uitziet…


   

Deze man zingt als een winkelier... uit Cadence of Hyrule 

PeterKoelewijn, wie kent hem niet, was erg onder de indruk van een man die probeert te zingen als de winkelier uit Cadence of Hyrule. Je Wacht’s katten werden er wat alerter van en ze twijfelt of het niet stiekem PeterKoelewijn zelf is, maar luister zelf hieronder naar een redelijk op de lachspieren werkende vertolking uit Cadence of Hyrule. Even voor de mensen die geen idee hebben wat dat voor gamelied is, dit is het origineel:  

Dat was al vrij debiel, maar het kan erger:


   

Ja, wat kan je Wacht nu nog zeggen… Euh, wees lief voor anderen in Wizards Unite, maar maak het iedereen afschuwelijk moeilijk in Super Mario Maker 2. Fijne dag pandaag!

Panda
   

REACTIES (17) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord