Ubisoft werkt aan nieuwe triple-A IP 

Ubisoft werkt aan nieuwe triple-A IP 2015-07-15T09:31:16
De Franse uitgever Ubisoft durft het aan om aan een nieuwe IP te werken. Simpel cashen op geslaagde ideeën gebeurt natuurlijk ook, maar het is altijd goed om te zien dat er een podium is voor nieuwe creatieve plannen. EA heeft trouwens ook goed nieuws, want die uitgever geeft ons namelijk gratis content.

Lion King

  

Dead Island 2 verliest ontwikkelaar

Het is al een tijdje stil rondom Dead Island 2. Het laatste bericht dat we van de game hebben vernomen is het uitstellen van het spel naar 2016. Vandaag valt er eindelijk weer nieuws over het spel te melden, maar heel goed is het niet. Ontwikkelaar Yager is namelijk van het project gehaald. Uitgever Deep Silver laat in een persbericht weten dat een andere studio met de game aan de slag gaat en dat Dead Island 2 dus niet gecanceld is. Welke studio het van Yager over gaat nemen is niet bekend.

Dead Island 2


"With Dead Island 2, Deep Silver has always been dedicated to delivering the sequel that Dead Island fans deserve. After careful consideration, today we announce the decision to part ways with development partner YAGER. We will continue working towards bringing our vision of Dead Island 2 to life, and we will share further information at a later stage.

Dead Island 2 werd vorig jaar tijdens de Sony persconferentie op de E3 aangekondigd. Het eerste deel heeft de serie de nodige fans opgeleverd. Het lijkt erop dat ze nog wel even moeten gaan wachten, want nadat de game al werd uitgesteld doet het wisselen van ontwikkelaar ook geen goed voor de tijd die de ontwikkeling in beslag neemt. Wat er allemaal mis is gegaan bij de ontwikkeling krijgen we helaas niet te horen. De Wacht denkt dat het in ieder geval niet met de AI van de zombies te maken heeft.

  

Muzikaal moment: Mercenaries

De beklemmende tonen van Mercenaries: Playground of Destruction.

    

Batmobile en Batsuit uit 1989 komen naar Arkham Knight

Batman: Arkham Knight is nu drie weken uit en de eerste spelers (waaronder de Wacht) hebben het spel al helemaal stuk gespeeld en zijn benieuwd naar de extra content. De game heeft een Season Pass van 40 euro en dat is een behoorlijke smak geld die je van tevoren betaalt voor content waarvan niet geheel duidelijk is wat je er precies van mag verwachten. Warner Bros. heeft vandaag aangekondigd dat de Batmobile en Batsuit uit de Batman film uit 1989 toegevoegd gaan worden en dat dit onderdeel uitmaakt van de Season Pass. In totaal komen er zes speciale skins voor personages en de speciale Batmobile richting de game.

Batman

Vandaag is ook de A Matter of Family DLC uitgekomen voor de PS4 en Xbox One die ook onderdeel is van de Season Pass. Uitgever Warner Bros. gaat voor de Season Pass een half jaar lang iedere maand nieuwe verhalende content uitbrengen naar de game. Daarnaast krijgen gamers nu dus ook een paar gave en nostalgische outfits. De speciale pakjes moeten in augustus beschikbaar zijn. Onduidelijk is of de PC-versie dan ook deze content krijgt. De versie voor de computer is namelijk teruggetrokken en moet een re-release krijgen als de preformance flink is verbeterd. Ook weten we niet hoeveel de outfits gaan kosten als je geen Season Pass hebt gekocht.

Batman

  

A Matter of Family - Batman: Arkham Knight DLC in beeld

De nieuwe DLC van Batman: Arkham Knight is uit. Hier zie je de eerst 25 minuten en kun je bepalen of spelen met Batgirl ook echt net zo leuk is als het klinkt.

  


Prototype Biohazard Bundle 22 augustus naar PS4

Gisteren viel op de site te lezen dat Major Nelson aan had gekondigd dat Prototype en Prototype 2 in één bundel zijn geremastered voor de Xbox One. De grote vraag bij veel gamers was toen terecht: Hoe zit het met de PS4-versie? Op die vraag hebben we nu een duidelijk antwoord, want het spel komt namelijk op woensdag 22 augustus uit. De bundel is zowel fysiek als digitaal te verkrijgen. Mocht je je aan een van de delen erger hebben geïrriteerd dan aan de zelfverheerlijking van Ivo Niehe, dan kan je vanaf 12 augustus ook een van de delen los van het PlayStation Network halen.

Prototype

De twee Prototype delen hebben voor de next-gen wel de nodige updates gekregen. De spellen in de Biohazard Bundle zijn namelijk voorzien van een hogere framerate, bevatten textures en effecten met een hogere resolutie en zijn volledig in HD gerendered (ja, dit komt rechtstreeks van de marketingafdeling van Activision). In Prototype speel je een persoon die superkrachten krijgt en deze los mag laten tegen zijn vijanden of toevallige voorbijgangers die rondlopen in de open wereld. Enkele van je superpowers zijn een schild, de mogelijkheid om te vliegen en een dozijn aan dodelijke aanvallen. De favoriete aanval van de Wacht is die waarbij je door een straat rent en een voorbijlopende burger gebruikt als skateboard.

   


Guitar Hero Live kondigt 10 nieuwe songs aan

We zijn nog niet klaar met het nieuws van Activision, want het bedrijf heeft namelijk tien nieuwe liedjes voor hun nieuwste Guitar Hero game bekend gemaakt. Gisteren kon je in de Nachtwacht al lezen dat Rock Band 4 ook al 11 nieuwe liederen had aangekondigd. Bekende artiesten als One Republic, Paramore en Foster the People zijn vanaf nu te verwelkomen in het spel. De laatste jaren is het wat rustiger geweest rondom de plastic-instrumenten-muziek-games, maar dit jaar mogen we ons weer gaan onderverdelen in 'kamp Guitar Hero' of #TeamRockBand.

  • One Republic- "Counting Stars"
  • Paramore - "Now"
  • The Mowgli's- "San Francisco"
  • Cypress Hill ft. Tom Morello - "Rise Up"
  • Asking Alexandria - "The Final Episode"
  • The Vines - "Metal Zone"
  • Wolf Alice - "Moaning Lisa Smile"
  • Disturbed - "Down With the Sickness"
  • TV On The Radio - "Lazerray"
  • Foster the People - "Coming of Age"

Guitar Hero Live komt op 20 oktober uit op de Xbox 360, Xbox One, PS4, PS3, Wii U en smartphones. Instrumenten uit eerdere delen van de serie zijn in tegenstelling tot Rock Band 4 echter niet te gebruiken. Dit komt omdat de ontwikkelaars in Guitar Hero Live voor een nieuwe manier van spelen hebben gekozen waarvoor een nieuw stukje hardware nodig is. Welke nummers vinden we beter, deze 10 van Guitar Hero Live of de 11 liedjes die gisteren werden aangekondigd voor Rock Band 4.

   

Kijk door het vizier van Sniper Ghost Warrior 3

   
Splinter Cell: Blacklist-studio werkt aan nieuwe IP

Op de E3 hoopten we bij de PU stiekem op een nieuw avontuur van Sam Fisher. Helaas werd dat niet aangekondigd. Vandaag is er nieuws van de studio achter de spionage held, want Ubisoft Toronto is namelijk opzoek naar een Senior Game Designer. Het project waar deze nieuwe kracht voor gevraagd wordt, draait echter om een compleet nieuwe IP. Deze informatie weten we dankzij een tweet van Heather Holms die voor de studio werkt. Dat ze bij Ubisoft Toronto aan een nieuwe IP werken betekent niet dat we een nieuwe Splinter Cell voor de eerst komende jaren kunnen afschrijven, want bij de studio werken ze vaak namelijk aan meerdere games op hetzelfde moment. Het kan ook zo zijn dat die serie bij een andere studio in ontwikkeling is.

Dat Ubisoft aan een nieuwe IP werkt is natuurlijk goed nieuws voor gamers die behoefte hebben aan meer innovatie. Al hopen we dan wel natuurlijk dat de 'Ubisoft-formule' waarin je een toren moet beklimmen om delen van de map vrij te spelen achterwegen blijft. De Franse uitgeverij is op dit moment ook nog met een andere nieuwe IP bezig, want tijdens de E3 werd namelijk For Honour aangekondigd, een game waarin je met een team van vier spelers deelneemt aan Middeleeuwse gevechten in een third-person perspectief. In de tweet valt te lezen dat er nadrukkelijk om triple-A ervaring wordt gevraagd, waardoor het dus om een grote game lijkt te gaan en niet een project ter grootte van Grow Home.

Splinter Cell

   

God of War 3 Remastered launch trailer

Kratos is terug. Vanaf vandaag is het derde avontuur van de Griekse half-god Kratos opnieuw te beleven, alleen dan weer even iets mooier. De remastered-versie verschijnt vandaag op de PS4 en dat wordt gevierd met een trailer. Vanavond om 19:00 gaat Bas de eerste uren van deze game voor ons streamen.

   

Dragon Age: Inquisition Multiplayer gratis op Origin

Electronic Arts geeft soms via het eigen Origin platform content gratis weg. Vandaag is dit weer het geval en mogen we kosteloos aan de slag met de multiplayer van Dragon Age: Inquisition. Het spel van BioWare is een RPG en wordt door veel gamers gezien als hun beste game van 2014. Naast gratis toegang tot de volledige online mode krijgen spelers ook de mogelijkheid om 6 uur van de singleplayer te verkennen. Beide multiplayer uitbreidingen die zijn verschenen maken deel uit van de content. Een mooi gebaar van EA.

Dragon Age Inquisition

  

Methamfetamine, ik kies jou!

Pokemon

Slaap lekker!

REACTIES (50) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord