Ubisoft Montreal cancelt 'Destiny-achtig project' waar drie jaar aan is gewerkt 

Ubisoft Montreal cancelt 'Destiny-achtig project' waar drie jaar aan is gewerkt 2019-12-22T14:26:14
Live nadat drie boeren in tractors de weg naar de backend van PU.nl blokkeerden, meldt de Wacht zich met heet gamenieuws! Vandaag: Ubisoft Montreal cancelt geheim project, CD Projekt een van de snelst groeiende bedrijven van het decennium, nieuwe trailers voor Elder Scrolls-mods en meer. Goedemiddag!

Ubisoft Montreal cancelt geheim project waar drie jaar aan is gewerkt

De Ubisoft-studio die in Montreal is gevestigd en verantwoordelijk is voor een paar van de grootste Ubi-games als Assassin’s Creed, Far Cry en Watch Dogs, heeft blijkbaar een geheim project gecanceld. Er werd drie jaar lang aan het project gewerkt, zo meldde een Ubisoft-programmeur genaamd Louis de Carufel op zijn Twitter, die verder geen details geeft over de game. Inmiddels zijn de Tweets offline gehaald, dus waarschijnlijk is De Carufel op het matje geroepen door de PR-afdeling van Ubi. De Carufel meldt gelukkig (voor de werknemers) dat er niemand ontslagen wordt als gevolg van het ‘falen’ van het project, het personeel wordt simpel doorgesluisd naar andere afdelingen en projecten binnen Ubisoft Montreal – en ze mogen zelfs hun voorkeur aangeven bij Ubi.

Het lijkt hier niet om een kleine titel te gaan, want De Carufel meldt dat er meer dan 200 mensen aan de game werkten. Hoewel details ontbreken en Ubisoft zelf niets naar buiten gaat brengen over wat voor game dit is (of was), zegt journalist Jason Schreier via Resetera dat het niet om een bekende IP gaat. Wees gerust, er is dus geen nieuwe Splinter Cell gecanceld. Volgens Schreier is het een gloednieuwe IP van het Watch Dogs-team, een Destiny-achtige game. Opvallend dat dit nieuws zo naar buiten is gebracht door een werknemer van Ubi, maar het cancelen van games die al jaren in ontwikkeling zijn is een traditie waar de gamesindustrie nooit afscheid van zal nemen. Hopelijk zorgt het voor een kwaliteitsimpuls in de andere titels van Ubisoft Montreal, dat zal de toekomst uitwijzen.

Ubisoft Montreal (credits: Ubisoft Montreal)
               

CD Projekt zag afgelopen decennium marktaandeel met 21.000% stijgen

Gisteren kon je al lezen dat CD Projekt een nieuwe deal heeft gesloten met Witcher-schrijver Andrzej Sapkowski, en vandaag wordt maar weer eens duidelijk waarom die deal zo belangrijk was voor het Poolse bedrijf. Volgens cijfers van Bloomberg blijkt namelijk dat CD Projekt van alle Europese bedrijven sinds 2009 de grootste rendement-stijging heeft geboekt. Bloomberg noemt het ‘het grootste Europese beurssucces van het decennium’ – de stijging van 21.000% is ook gigantisch, en vanzelfsprekend heeft The Witcher daar een enorme rol in.

Aangezien de beurswaarde van CD Projekt altijd de lucht in schiet bij het uitbrengen van een nieuwe game verwachten ze ook mooie dingen van Cyberpunk 2077 (analisten verwachten een opbrengst van 845 miljoen dollar in april, vier keer het record van CD Projekt). En met het ondertekenen van de deal met Sapkowski achter de rug zouden ze misschien kunnen focussen op een nieuwe Witcher-game (of iets in die franchise), dus het zou zomaar kunnen dat een soortgelijke kop als bovenstaande over tien jaar weer boven een nieuwtje staat.

Geralt of Moneya
                

Nieuwe trailer voor TES 5: Skyrim-mod Apotheosis

Fandoms zijn wel vaker fanatiek, maar die van The Elder Scrolls spant toch wel de kroon. In ieder geval als we kijken naar de onmogelijke hoeveelheid mods die uitkomen voor de games in de franchise. Hoewel The Elder Scrolls V: Skyrim al acht jaar uit is, zijn veel van de meest imponerende Skyrim-mods überhaupt nog niet uitgekomen. Vandaag kijken we naar Apotheosis, een gigantisch project dat de ’16 wastes of Oblivion and the Dreamsleeve, home of the forgotten dead’, naar de game brengt. De speler wordt wakker na jaren in slaap te zijn geweest en moet de Heart of Lorkhan in elkaar zetten door een scala aan Daedric Princes in elkaar te timmeren in hun eigen realms. Hoewel dat gigantisch hard botst met de lore van de Elder Scrolls - één Daedric Prince in zijn eigen realm verslaan is al fucking onmogelijk omdat ze daar oppermachtig zijn, laat staan zestien – laat een nieuwe trailer zien dat de gebieden in ieder geval om te watertanden zijn. Shit, de Wacht wil nu wéér Oblivion installeren…


            

TES III: Morrowind-mod Tamriel Rebuilt toont versie 19.12: Aanthirin

Je dacht toch niet dat we het vandaag over slechts één Elder Scrolls-mod zouden hebben, he?! Er is namelijk nog een mod waarvan de makers een nieuwe trailer hebben gedropt, en zijn naam is Tamriel Rebuilt. Tamriel Rebuilt versie 19.12 om precies te zijn, van deze mod die het vaste land van Morrowind naar The Elder Scrolls III brengt, maar dan met meer quests, NPC’s en dialogen. De mod moet naadloos samengaan met de basisgame en daarom een extra laag aan content toevoegen die qua kwaliteiten niet onderdoen voor Bethesda’s content. Dit is een van de meest ambitieuze mods in de The Elder Scrolls-fandom, en door versie 19.12 kun je eindelijk het hele continent verkennen. Dit is nog lang niet het einde van deze mod, waar de fans al aan zijn begonnen vóór de release van Morrowind, en onderstaande video laat goed zien waarom we daar blij mee mogen zijn. Meer weten over de mod? Check dan de FAQ.


             

Accolade-trailer voor Crash Team Racing Nitro-Fueled

Nu de kerstverkopen op volle toeren draaien staat de Wacht eens in de paar dagen stil bij Crash Team Racing Nitro-Fueled voor de PS4. Want ja, racen met Crash en co klinkt toch wel erg leuk en de trailers zien er ook erg geinig uit – en als Florian dan ook nog eens enthousiast is… Tja, twijfels. Alsof PlayStation 24/7 een mannetje achter mij heeft staan die mijn aankoopgedrag bestudeert droppen ze vandaag even een accolade-trailer voor Crash Team Racing Nitro-Fueled, waarin louter de beste reviews voor de game aan bod kom (duh). Florians review hoort daar niet bij, een Twitteraccount genaamd BioGamer Girl wel. The fuck, Sony.


                

Dai Shi voegt als laatste bij Season 2 Pass van Power Rangers: Battle for the Grid

Een game waar iedereen hier natuurlijk al meer dan 150 uur in heeft zitten is Power Rangers: Battle for the Grid. Hoewel dat feitelijk niet helemaal correct is, heeft de fighting game een aardig groepje trouwe fans opgebouwd die nog altijd erg enthousiast worden nieuwe DLC in de vorm van personages. Personages die we kennen uit de Power Rangers-series, natuurlijk, en nu kun je weer met een bekende Ranger aan de slag: Dai Shi. In onderstaande trailer worden zijn moves uitgebreid getoond, en alsof zijn aanwezigheid nog niet genoeg is krijg je er ook een nieuwe skin voor de White Ranger bij uit Mighty Morphin Power Rangers. Dai Shi is het laatste personage van de Season 2 Pass van Power Rangers: Battle for the Grid, die je voor zo’n 15 euro kunt binnenhalen.

White Ranger Skin
            

Final Fantasy XV verscheept wereldwijd 8.9 miljoen kopieën 

Ruim twee jaar na release op PC, PS4 en Xbox One zijn er in totaal meer dan 8,9 miljoen kopieën van Final Fantasy XV verscheept, zo meldt Square Enix via een persbericht. Dat betekent dat FFXV de derde best verkopende (main line) Final Fantasy-game ooit is, na Final Fantasy VII en Final Fantasy X. Ook de totaalcijfers van de Final Fantasy-games zijn bekend: sinds 1987, en met alle 15 main line games en de vele spin-offs en remakes bij elkaar opgeteld, zijn er in totaal 147 miljoen stuks verkocht. Imposante cijfers, zelfs voor een van de langstlopende gamefranchises.

Final Fantasy XV
                  

Nog even genieten van die laatste zondagse uurtjes en op naar kerst! Latèèèèèèèhr

REACTIES (17) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord