Twitch alternatief YouTube Gaming aangekondigd 

Twitch alternatief YouTube Gaming aangekondigd 2015-06-15T12:23:36
Een donkere nacht valt. Twee giganten gaan met elkaar op de vuist, vleermuizen vliegen uit tv's, nephelden komen naar Hearthstone en Michael Jackson leeft! Klinkt als een klus voor de Nachtwacht.

Achtergrondmuziekje

Moonwalker was in retrospect nogal een maf spel. Dat verandert echter niks aan de uren die de Wacht er vroeger ingezonken heeft en aan de toffe 16-bit versies van de Michael Jackson tracks die erin zaten valt ook niets af te dingen! 

 

YouTube kondigt Twitch alternatief aan: YouTube Gaming 

Twitch is al tijden heer en meester van het streamen van games. Een bekende gigant waagt zich nu echter officieel in de arena: Google. YouTube heeft aangekondigd met een eigen game streaming service te komen, genaamd YouTube Gaming. Het platform zal een eigen website krijgen en een eigen app. 

Alan Joyce, product manager van YouTube gaming, zei het volgende over de service:  

“YouTube Gaming is built to be all about your favorite games and gamers, with more videos than anywhere else. From Asteroids to Zelda, more than 25,000 games will each have their own page, a single place for all the best videos and live streams about that title. You’ll also find channels from a wide array of game publishers and YouTube creators.”

Gebruikers kunnen net als op YouTube en Twitch subscriben voor kanalen en je kan notificaties krijgen wanneer livestreams beginnen of wanneer nieuwe content aan een kanaal is toegevoegd. Via een sectie die 'My Games' zal gaan heten kunnen gebruikers aangeven welke games ze het meest interessant vinden. Daarnaast belooft YouTube lage latency tijdens het streamen zodat kijkers directer contact kunnen hebben met de streamers. 

Er gingen al langer geruchten dat YouTube met een alternatief voor Twitch zou komen. Google heeft haar interesse in streaming nooit onder stoelen of banken gestoken, ze waren immers de concurrent van Amazon in de grote strijd om het opkopen van Twitch. Amazon kocht Twitch toen voor zo'n 970 miljoen dollar, waarna Google dus besloot zelf een eigen platform op te richten. 

YouTube gaming zou nog wel eens een game changer kunnen worden voor het streaming landschap. Het platform zou een enorm voordeel kunnen bieden in het bij elkaar houden van alle video-gerelateerde interesses die iemand heeft. Dat zou weer een extra stapje betekenen voor de totale wereldheerschappij van Google. Twitch heeft haar strijdlustigheid echter meteen getoond in een reactie op de Twitter: 

*Ding ding ding!* Round one! 

 

EA games hands on op E3

De EA persconferentie is er dit jaar voor een hoop mensen eentje om naar uit te kijken. Afgezien van de nieuwe installaties van de sportgames die ze maken, zijn er drie grote titels waar een hoop interesse voor is: Star Wars Battlefont, de nieuwe Need for Speed en natuurlijk Mirror's Edge Catalyst. EA heeft nu een deel van de games bekend gemaakt waarmee aanwezigen een hands on zullen kunnen krijgen: 

  • FIFA 16
  • Madden NFL 16
  • Minions Paradise
  • Mirror’s Edge Catalyst
  • NBA LIVE 16
  • NHL 16
  • EA SPORTS Rory Mcllroy PGA TOUR
  • Star Wars Battlefront
  • Star Wars: The Old Republic

Niet heel obzienbarend verder, al heeft EA ook laten weten dat er nog een paar verrassingen te spelen zullen zijn. De Wacht houdt wel van verrassingen, dus kom maar door. 

 

Batman: Arkham Knight TV reclame 

Niet alleen celebrities gaan genieten van Arkham Knight. Iedereen kan binnenkort aan de slag met de laatste game in het donkere DC universum. De onderstaande TV reclame bevat combat, explosies en een glimp van de Batmobile. Dit is nu wat ze watertanden noemen. 

 

Oculus persconferentie geknipt naar acht minuten

Dit handige filmpje is een edit van acht minuten waarin je de essentiële informatie uit de Oculus persconferentie kan halen. Dan hoef je niet dat hele ding door te worstelen. Er stond gisteren ook al een fijne samenvatting in de Nachtwacht!

 

Nieuwe Hearthstone heroes: Medivh en Alleria Windrunner 

Medivh en Alieria Windrunner worden toegevoegd aan Hearthstone als nieuwe heroes. Het zijn geen volwaardige nieuwe klassen, maar zijn een soort nieuwe skin voor de bekende klassen. De heroes hebben een geanimeerd portret, nieuwe Hero Power animaties en emotes en hebben een eigen card back. Meer info over nieuwe heroes vind je hier

De heroes gaan 10 dollar kosten, een prijs die de Wacht nogal aan de hoge kant vindt voor een louter cosmetische upgrade.

 

De E3, wie immer 

Deze gast neemt de hele E3 op de hak, en doet dat behoorlijk goed ook. 

 

Nintendo's E3 programma op een rijtje 

 

Epische troon

En dan de PU lezen! 

 

Later!

REACTIES (63) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord