Twintig minuten gameplay van Anthem 

Twintig minuten gameplay van Anthem 2018-07-05T19:24:41
In deze Nachtwacht lekker veel gameplay van Anthem, veel nieuwe Japanse games, een nieuwe systeemupdate voor Xbox One en nog veel meer.

Jahoor, het is vrijdag! Niet alleen gaat de Wacht dit weekend lekker zijn verjaardag vieren, het wordt ook nog eens heerlijk weer dit weekend. Laten we het alvast vroeg inluiden met deze kersverse Nachtwacht!

Twintig minuten gameplay van Anthem

En we beginnen met een lekkere gameplayvideo van Anthem. In deze bijna twintig minuten durende video is de E3-demo van de nieuwe BioWare-game in actie te zien. Wel zo fijn om een goed beeld te krijgen van deze game. Ben Irving, de lead producer van de game, geeft tijdens de beelden ook nog eens aan wat we nu precies allemaal zien. Wel zo handig!

Anthem komt op 22 februari 2019 uit op PlayStation 4, Xbox One, PC. Dat lijkt nog een tijdje weg, maar de tijd gaat snel... zoals de bijna 34-jarige Wacht kan beamen. Tijd om na te denken over hoe kort het leven is en depressief het weekend in te gaan...


Talim keert terug in SoulCalibur 6

Bandai Namco neemt zijn sweet ass time voor het aankondigen van de personages die in SoulCalibur 6 zitten. Vannacht is het de beurt aan Talim, de princes van de wind die we nog kennen uit vorige games. Ze zat overigens niet in SoulCalibur 5, dus welkom terug, Talim!

SoulCalibur 6 komt op 19 oktober uit voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Hieronder zie je Talim in actie.


The Princess Guide komt naar het Westen

Er zijn flink wat Japanse games aangekondigd gisteravond, dus bereid je maar. Ten eerste is er The Princess Guide, dat eerder dit jaar al in Japan verscheen, maar in 2019 ook naar het Westen komt. De game komt naar Switch en PlayStation 4 en draait om vier prinsessen uit vier verschillende koninkrijken die de wereld moeten redden nu er een verschrikkelijk kwaad is opgestaan. 

Elk van de vier prinsessen heeft een uniek verhaal. De keuzes die spelers maken hebben effect op de afloop van die verhalen. Bekijk hieronder maar eens hoe dat er in de praktijk uitziet. Een precieze releasedatum voor deze Japanse game is er nog niet.


The Caligula Effect: Overdose komt naar Switch, PS4 en PC

We rammen er meteen een andere Japanse game achteraan. The Caligula Effect: Overdose is al in Japan beschikbaar op PlayStation 4, maar wanneer de game ergens volgend jaar in het Westen verschijnt, komt hij ook naar PC en Switch.

The Caligula Effect speelt zich af in Mobius, een prachtige wereld waarin mensen hun problemen en pijn vergeten. De wereld is ontwikkeld door een programma, maar de lijn tussen realiteit en fantasie wordt steeds vager. Een stel studenten proberen aan deze wereld te ontsnappen en hun realiteit terug te vinden. Het is niet The Matrix, echt niet! Oh, en ook niet Persona 5, mochten de beelden je er aan doen denken.


Banjo-Kazooie bestaat twintig jaar en dat wordt in Sea of Thieves met een item gevierd

De Wacht weet nog goed wat hij deed in de zomer van 1998. Zo snel mogelijk naar de speelgoedwinkel fietsen om Banjo-Kazooie (en bijbehorende rugzak met de beer en vogel er op afgebeeld) op te halen! Wát een platformer, zo maakt men ze niet meer. Ah, waar is de tijd toch gebleven, hoe is de Wacht zo oud geworden?

Sorry, de Wacht was even in dromen verzonken. Banjo-Kazooie bestaat inmiddels twintig jaar en dat wordt in die nieuwe Rare-game, Sea of Thieves, gevierd. Namelijk een mooie versiering van een woeste beer met een schild, waarop een vogel staat afgebeeld. Het item kan voor 1.998 goudstukken gekocht worden, maar wees er snel bij, want alleen in juli kan dit item gekocht worden.


Er is een nieuwe Xbox One-systeemupdate

We blijven nog even bij de Xbox One, want er is een nieuwe systeemupdate beschikbaar die weer wat verbeteringen doorvoert. Zo hebben sommige Engelstalige games die beschikbaar zijn via Game Pass nu FastStart. Hiermee worden de meest belangrijke files die nodig zijn om de game te spelen als eerste geïnstalleerd, zodat spelers lekker aan de slag kunnen terwijl de rest downloadt.

Er kunnen nu ook groepen gemaakt worden om games en apps in te sorteren. Maak een map aan, geef het een naam, doe er de games of apps in die je er in wilt hebben en maak 'm vervolgens aan het Home-menu vast. Deze groepen zitten verbonden aan je Xbox Live-account, dus je kunt ze instellen voor alle consoles waarop je account actief is.

Xbox One X


RPG Maker MV voor consoles aangekondigd

Hé, daar hebben we weer een Japanse game! RPG Maker MV is de nieuwste game in de RPG Maker-serie, waarmee je je eigen JRPG's kunt samenstellen. De game is al verkrijgbaar voor PC maar komt in 2019 ook naar PlayStation 4, Xbox One (ja écht) en Switch. Nog mooier is dat de MV Player-app gratis naar deze systemen komt, zodat je de mogelijkheid hebt om de rpg's van andere door te spelen. Eindeloos rpg's spelen dus!


Er is een WarioWare Gold-demo beschikbaar

Waaaaa! Er is een gratis demo van WarioWare Gold beschikbaar op de 3DS eShop. De game komt op 27 juli uit, maar je kunt nu dus alvast een voorproefje krijgen.

WarioWare Gold verzamelt driehonderd microgames, zowel oude favorieten uit de voorgaande games, als compleet nieuwe. Het is sowieso de eerste keer dat enkele microgames uit WarioWare Twisted! beschikbaar komen in Europa. Hier is die game namelijk nooit uitgekomen. Boeeee!


Zo, nog even de vrijdag overleven allemaal en dan lekker genieten van het weekend! Hieronder om de Wacht feestelijk af te sluiten een foto van een taart die de Wacht een jaar of vier geleden heeft gekregen. Hij was mooi... en lekker! Luigi number one. Oké doei.

REACTIES (29) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord