Tweede Ubisoft Forward-livestream is op 10 september 

Tweede Ubisoft Forward-livestream is op 10 september 2020-09-02T05:24:39
De tweede Ubisoft Forward is op 10 september, Vlambeer stopt ermee, de nieuwe Nvidia-kaarten zijn onthuld en de eerste gameplay van The Witcher: Monster Slayer is te zien. Dat en meer in de nieuwe Nachtwacht!

Woensdagen zijn er om de week doormidden te zagen, en natuurlijk om de dag goed te beginnen met de Nachtwacht! In een grijs verleden deelde deze Wacht ook wel eens muziek met jullie, mocht je je dat nog kunnen herinneren. Tijd om dat weer eens te doen! Hieronder is namelijk het nieuwe nummer van de Wacht zijn favoriete band, Deftones, te beluisteren. Dat nummer kwam anderhalve week geleden al uit, maarja, dit is de eerste Nachtwacht van de betreffende Wacht sindsdien. Het nieuwe Deftones-album, Ohms, ligt eind deze maand in de winkels.


Goed, genoeg gerockt, tijd voor gamenieuws!

Eerste gameplay van The Witcher: Monster Slayer getoond

CD Projekt Red heeft via Twitter de eerste gameplay van The Witcher: Monster Slayer gedeeld. De Pokémon Go-achtige game werd vorige week aangekondigd, en nu kun je bekijken hoe dat er ongeveer uit gaat zien.

The Witcher: Monster Slayer moet ergens later dit jaar verschijnen op iOS en Android. Spelers gebruiken de GPS-technologie in hun smartphone om overal ter wereld monsters te ontdekken, die vervolgens verslaan kunnen worden. Daarbij hebben de tijd van de dag en het weer blijkbaar ook invloed op de gevechten. Sommige monsters zijn moeilijker te verslaan, maar er kan onder andere lokmiddel en gif gebruikt worden om het makkelijker te maken. Ook bevat de game verhaalgedreven quests.


Dead By Daylight komt deze feestdagen naar PS5 en Xbox Series X

Dead By Daylight verscheen al in 2016 voor PC en consoles, maar voorlopig zijn we er nog niet van af. De game komt deze feestdagen namelijk uit voor PlayStation 5 en Xbox Series X, zo heeft Behaviour Interactive aangekondigd. Mensen die het spel op PS4 of Xbox One spelen ontvangen gratis een next-gen versie wanneer ze de console in kwestie hebben aangeschaft. Ook kan alle geboekte progressie meegenomen worden.

Behaviour geeft ook een 'grote grafische revisie' uit als een update voor alle platforms. Daardoor moet de game er een stuk realistischer en enger uit gaan zien. Spelers kunnen verbeteringen in de lichtinval, textures en animaties verwachten. Ook krijgen omgevingen meer details en features die ze unieker laten ogen.

Eerder deze zomer kondigde Behaviour Interactive al aan dat Dead by Daylight cross-play en -progressie krijgt op Xbox- en PlayStation-consoles, alsmede Steam, Switch en Stadia. De ontwikkelaar zet vol in op het blijven ondersteunen van zijn game dus!


Achter de schermen bij Twelve Minutes

Sinds de onthulling vorige week dat bekende acteurs en actrices als James McAvoy, Daisy Ridley en Willem Dafoe meedoen aan de game Twelve Minutes, staat de game behoorlijk in de spotlight. Ontwikkelaar Annapurna Interactive heeft nu samen met Entertainment Weekly een video uitgegeven waarin we McAvoy en Ridley zien praten over hun ervaringen met de game. We zien hen en Dafoe ook in actie terwijl ze stemmen inspreken.

Twelve Minutes gaat over een man en zijn vrouw die in hun appartement worden vermoord door een agent. Spelers zitten vast in een tijdscyclus  die telkens opnieuw begint zodra de man of zijn vrouw sterft. Spelers hebben dan ook twaalf minuten om een manier te vinden om te overleven. De game moet op PC, Xbox One en Xbox Series X verschijnen.


Pokémon Go werkt vanaf oktober niet meer op oudere smartphones

Vanaf oktober vallen er weer een aantal telefoons en besturingssystemen af die Pokémon Go kunnen draaien. Er komt dan namelijk een update uit voor de game. Android-telefoons met besturingssysteem Android 5 werken vanaf die update niet meer. Qua iPhones worden iPhone 5S en iPhone 6, alsmede besturingssystemen iOS 10 en iOS 11 niet meer ondesteund.

Niantic laat aan The Verge weten dat ze zich niet willen laten tegenhouden door oudere technologie. 'De meeste spelers hebben krachtigere telefoons.' Zo vallen de iPhone 5S en 6 af omdat ze maar 1 GB aan werkgeheugen hebben. Daarbij zou het volgens Niantic om een erg klein percentage van spelers die het spel elke dag spelen gaan.

Pokémon Go


Tweede Ubisoft Forward wordt op 10 september uitgezonden

Ubisoft heeft aangekondigd dat het op 10 september de beloofde tweede Ubisoft Forward-livestream uitzendt. In juli werd de eerste Ubisoft Forward gehouden, waar onder andere Far Cry 6 werd aangekondigd en Assassin's Creed Valhalla en Watch Dogs Legion werden getoond.

Hoewel nog niet is aangekondigd wat we precies in de nieuwe Forward kunnen verwachten, toont een teaser alvast wat games. Zo komen Gods and Monsters - inmiddels officieel hernoemd naar Immortals: Fenyx Rising - Watch Dogs Legion, Rainbow Six en Hyper Space voorbij. 

Natuurlijk is het ook mogelijk dat we wat verrassingen te zien krijgen. Zo is het al een lange tijd geleden dat we iets van Beyond Good and Evil 2 hebben gezien, wordt er volgens geruchten gewerkt aan een Prince of Persia-remake en missen we Splinter Cell nu al jaaaaren. Wellicht kunnen we van net genoemde games iets verwachten? Dat is vooralsnog echter koffiedik kijken.

De Ubisoft Forward-livestream wordt op 10 september om 21:00 uur Nederlandse tijd uitgezonden. Een uur eerder is er een pre-show te zien. De livestream kan onder andere via de officiële website worden bekeken.


Check de wereld van Sherlock Holmes: Chapter One

Eerder dit jaar heeft Forgwares de adventuregame Sherlock Holmes: Chapter One aangekondigd, en men heeft nu twee nieuwe trailers uitgegeven waarin het verhaal en de spelwereld uit de doeken worden gedaan. 

De game speelt zich af in de jongvolwassen jaren van de beroemde detective. Hij moet op onderzoek in een stadje op een tropisch eiland, terwijl hij bij wordt gestaan door een andere John Watson dan fans van de detective gewend zijn. De game moet verder de structuur van de meest recente Sherlock Holmes-games aanhouden, en dus een open spelwereld bieden om te verkennen en zaken te onderzoeken.

Sherlock Holmes: Chapter One verschijnt in 2021 op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X en PC (Steam, GOG en Epic Games Store). Er is nog geen exacte releasedatum bekend.


De Nvidia RTX 3000-kaarten zijn aangekondigd

Nvidia heeft gisteravond zijn nieuwe RTX 3000-kaarten aangekondigd. Op 17 september komt de RTX 3080 voor 719 euro beschikbaar. Deze kaart heeft 10 GB gddr6x en moet twee keer zo snel zijn als de RTX 2080. Volgens Nvidia is het de grootste generatiesprong ooit gemaakt door het bedrijf.

De RTX 3090 is daarnaast het absolute topmodel en heeft 24 GB gddr6x-geheugen. Daar betaal je dan ook de hoofdprijs voor: 1549 euro. Deze kaart komt op 24 september uit. Tot slot verschijnt in oktober de RTX 3070, een 'budgetversie' met 8 GB gddr6x die 519 euro kost. 

Overigens werden er tijdens de presentatie diverse trailers van aankomende games getoond. De belangrijkste trailers volgen verderop in deze Nachtwacht.

Ga jij dit najaar tot aanschaf over?

Nvidia


Nieuwe Marvel's Avengers-heldin Kate Bishop onthuld

Tijdens de nieuwe War Table-livestream werd er nieuwe content voor het vrijdag te verschijnen Marvel's Avengers onthuld. Zo komt er na de lancering een nieuwe heldin naar de game in de vorm van Kate Bishop. Zij wordt onderdeel van de eerste 'Operation'-missie van de game, van waaruit nieuwe verhaalevenementen worden geïntroduceerd. Eerder werd al aangekondigd dat ook Hawkeye een van de eerste nieuwe helden na lancering wordt.

Verder werden er meer details gegeven over diverse multiplayermodi in Avengers Initiative, waaronder de nieuwe Shield Substation Zero-locatie. Ook waren er beelden van Mega Hive-missies te zien. Tot slot eerde de livestream de overleden Black Panther-acteur Chadwick Boseman. Er werd een moment stilte gehouden en er werd aangegeven dat de content van de stream aangepast was in verband met het overlijden.

Marvel's Avengers komt aanstaande vrijdag uit op PC, PlayStation 4, Xbox One en Google Stadia. Later komt het spel ook naar PlayStation 5 en Xbox Series X.


Welkom in het Londen van Watch Dogs Legion

Tijdens de onthulling van de nieuwe grafische kaarten van Nvidia werd een nieuwe trailer van Watch Dogs Legion getoond. De trailer toont vooral schitterende plaatjes van Londen, de stad waar de game zich afspeelt. Hieronder is de trailer te zien. Watch Dogs Legion komt op 29 oktober uit voor PS4, Xbox One, PC en Google Stadia. De game komt later dit jaar ook naar PS5 en Series X.


Game of Throne-makers gaan voor Netflix The Three-Body Problem verfilmen

Het nieuwe project van David Benioff en D.B. Weiss, de showrunners van Game of Thrones, is eindelijk bekend. Na de HBO-hitserie en het annuleren van hun geplande Star Wars-trilogie is hun volgende project een Netflix-serie gebaseerd op The Three-Body Problem, het geprezen sciencefictionboek van de Chinese schrijver Liu Cixin. Ook vervolgen The Dark Forest en Death's End worden onderdeel van de serie.

'Lui Cixin's trilogie is de meest ambitieuze sciencefictionserie die we ooit hebben gelezen en neemt lezers op reis door de jaren 60 naar het einde der tijden, van het leven op onze blauwe stip tot de verre grenzen van het universum', aldus Benioff en Weiss in een persbericht. 'We kijken er naar uit om de volgende jaren van ons leven dit tot leven te brengen voor kijkers over heel de wereld.'

The Three-Body Problem begint tijdens de culturele revolutie van China in de jaren 60. Via een militair project wordt contact gelegd met een buitenaardse samenleving die bijna vernietigd is. De buitenaardse samenleving plant echter een invasie op aarde. Meer vertellen over het verhaal zou een hoop spoilen, maar de drie boeken beslaan op indrukwekkende wijze vele plotwendingen, jaren vol met gebeurtenissen en personages. 

Rian Johnson - bekend van Star Wars: The Last Jedi en Knives Out - is de executive producer van de serie. Daarbij werkt schrijver Cixin ook samen met Benioff en Weiss als adviseur. Ook Ken Liu, verantwoordelijk voor de Engelse vertaling van de boeken, is aangesteld als adviseur.

The Three-Body Problem


Nederlandse ontwikkelaar Vlambeer stopt ermee

De Nederlandse studio Vlambeer sluit na precies tien jaar zijn deuren. Dat werd aangekondigd via het Twitter-account van de ontwikkelaar. 'We hebben een prachtige periode gehad, ongelooflijke games gemaakt en met geweldige mensen samengewerkt, maar het is tijd voor nieuwe dingen. Dus we kondigen het einde van Vlambeer aan.'

Daarbij laat de studio weten hun aankomende spel Ultrabugs nog altijd uit te brengen op PC, Mac, Linux en Switch. Daar komt binnenkort meer nieuws over. Op Steam zijn games van Vlambeer nu met fikse korting verkrijgbaar. 

Vlambeer bracht spellen als Nuclear Throne, Luftrausers, Super Crate Box en Ridiculous Fishing uit. De studio werd opgericht door Jan Willem Nijman en Rami Ismail. Beide heren geven aan Polygon aan te blijven doen wat ze nu doen, maar dan afzonderlijk van elkaar. Zo wil Nijman kleine games met kleine teams maken, en blijft Ismail zich richten op diversiteit in games, onder andere via de conferentie gamedev.world.


Call of Duty: Black Ops Cold War heeft ray-tracing

Niet alleen Watch Dogs Legion werd tijdens de onthulling van de nieuwe Nvidia-kaarten van een nieuwe trailer voorzien. Ook het pas onthulde Call of Duty: Black Ops Cold War kon op een nieuwe trailer rekenen. De beelden maken duidelijk dat de game ray-tracing ondersteunt. Er zitten genoeg nieuwe beelden in de trailer, dus mocht je naar de game uitkijken, dan is dit weer een prima zoethoudertje.

Call of Duty: Black Ops Cold War komt op 13 november uit voor PC, PS4 en Xbox One en komt ergens dit najaar ook naar PS5 en Xbox Series X. Volgens de laatste geruchten begint de bèta op 8 oktober voor PS4-gamers.

Overigens werd tijdens de Nvidia-stream gemeld dat er inmiddels meer dan dertig miljoen exemplaren van het vorig jaar verschenen Call of Duty: Modern Warfare zijn verkocht!


September luidt in Animal Crossing: New Horizons de herfst in

Deze maand luidt weer een aantal veranderingen in voor Animal Crossing: New Hoizons. Dat betekent dat mensen op het noordelijk halfrond afscheid nemen van de zomer en de herfst verwelkomen. In onderstaande nieuwe video zie je hoe dat er uitziet.

Zo zijn er nu eikels en dennenappels te vinden door aan bomen te schudden. Deze kunnen gebruikt worden om nieuwe seizoensgebonden DIY-items te maken. Zo is er nu een bonsaiboompje en een nieuw kampvuur. Ook kunnen mensen nieuwe insecten, vissen en andere zeedieren verwachten. In totaal zijn er negen nieuwe insecten, acht vissen en vijf zeedieren.

En dat is het tot nu toe. Verwacht later in september of in oktober een forsere update, aangezien we zeker Halloween kunnen gaan vieren in de Switch-game.


Ook Cyberpunk 2077 ziet er gelikt uit dankzij ray tracing

Oké, nog één trailer van de Nvidia-presentatie dan. Cyberpunk 2077 werd namelijk ook getoond en natuurlijk wil de Wacht jullie nieuwe beelden van die langverwachte game niet onthouden. Het spel ziet er enorm gelikt uit dankzij de nieuwe 3000-kaarten, met reflecties en schaduwen die mogelijk zijn door ray-tracing. 

Cyberpunk 2077 komt op 19 november uit voor PC, PS4, Xbox One en Google Stadia. En met deze trailer eindigen we meteen de Nachtwacht. Een fijne woensdag iedereen!

REACTIES (29) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord