Twee PlayStation 4 geruchten en een paardenkop 

Twee PlayStation 4 geruchten en een paardenkop 2013-02-01T22:52:23
PlayStation 4 geruchten zover het oog reikt! Verder: extra veel Gabe Newell, extra weinig Ni No Kuni en extra veel cultuur!

De PlayStation 4 social button uitgelegd

Nou moe, Sony belooft de toekomst te onthullen 20 februari en meteen schieten de PS4-geruchten als ondode handen uit de grond. Let’s get this over with.

De PlayStation 4 wordt volgens insiders veel socialer van opzet en tegelijkertijd gebruiksvriendelijker. Deze twee doelen komen samen in de social button die eerder al via een groot lek wordt genoemd. Een anonieme bron van Edge, beweert nu dat de specs van dat lek kloppen. De knop brengt een speler eenvoudig naar een sociale hub waarop screenshots en zelfs footage geplempt kunnen worden. De nieuwe console slaat namelijk automatisch de laatste 15 minuten van je speelsessie op. Handig!

next-gen consoles

Het Wii U-leentjebuur gedoe houdt daar niet op; de nieuwe controller krijgt in het midden een touchpad! De start, select en Home button verdwijnen daardoor. Het moet om een simpele touchpad gaan, maar de Wacht vermoedt dat het zomaar een echt scherm kan worden. Zouden jullie dat willen?

 

PS4 mist EU 2013 release?

De geruchtenstroom van Edge is daarmee nog niet opgedroogd. De Wall Street Journal had al bronnen die een Kerstmis 2013 release voor de PlayStation 4 bevestigden. Die launchdatum geldt echter alleen voor Japan en Amerika. Europa wordt traditioneel pas als derde markt aangeboord in de eerste maanden van 2014.

next-gen consoles

Een redelijk inkoppertje, want de Duitsers, Italianen, Fransen, Spanjaarden en Grieken kopen natuurlijk geen shit als die shit hun superieure talen niet ondersteunt (lees: de bron noemt de Europese distributie complex). Tot slot komt er met de PlayStation 4 een nieuwe versie van de PlayStation Eye. De Move wordt ook ondersteunt, alleen is nog niet duidelijk of het met de hardware wordt meegeleverd.

20 februari, de Wacht z’n lichaam is er klaar voor!

 

Cultureel supplement

Het cultureel supplement! Een klein hoekje in de Nachtwacht waar het even niet over games gaat en waar we eens de andere geneugten in het leven diep insnuiven. Leerzaam, verrijkend, voedsel voor de ziel, het werd verdomme eens tijd dat we dit gingen doen!

Voor deze Nachtwacht wil ik jullie introduceren met de ukelele, een piepklein snaarinstrument vooral populair onder dikke Hawaianen en SpongeBob-fans. Laten we beginnen met de eerste les.

Oké… dat escaleerde snel. Laten we een eenvoudiger lesje doen. Wie wil er een gezonde fruitsalade proberen te maken?

Best! Doe maar weer lekker lomp! Dan maar geen cultureel supplement! Dan maar weer terug naar games, next-gen consoles en de nieuwste iPhone-apps!

Ik wilde daar niet eens een instructievideo van!!!

 

De Ni No Kuni nachtmerrie

Ondertussen op het Ni No Kuni-front, hebben een boel preorderaars nog niet hun exemplaar van de game ontvangen. De Wacht belde met meerdere Nederlandse gameshops en het blijkt dat Namco Bandai amper kan opboksen tegen de vraag voor de Gold Award-waardige JRPG. Het wordt dus nog even wachten voor sommigen voor ze in de fantasiewereld kunnen duiken.

Ni No Kuni

Dat of je downloadt hem van PSN af! Voorraad genoeg daar, al ging de online launch gisteren ook alles behalve vlekkeloos. Volgens officiële berichtgeving van Sony zelf, hebben ze per ongeluk het verkeerde bestand online gezet. De volledige game kon pas gisteravond gedownload worden.

Laat je niet misleiden door de snoezige beelden, er heerst gewoon een fucking vloek op Ni No Kuni!

 

Tomb Raider comic komt uit met game

Het is februari dus kan de Wacht zeggen dat de nieuwe Tomb Raider volgende maand al uitkomt! Daarnaast brengt Square Enix echter ook een comic uit, die als prequel dient op de reboot. Via Kotaku zijn er al wat pagina’s online gekomen en de fraaie cover vind je hieronder.

comic

Niet de origineelste titel, maar met de reveal is ook wat nieuwe informatie over de achtergrond van de game verschenen. Lara Croft blijkt samen met een televisie crew te werken aan een archeologisch programma. Het schip op de cover is natuurlijke degene die tot zinken wordt gebracht. Verwacht dus andere personages uit de comic ook terug te zien in de game. De teksten worden geleverd door de lead writer, Rhianna Pratchett.

Sommige Amerikaanse gameshops geven zelfs hardcover edities van de comic weg als preorder cadeau bij de game. Hopelijk waaien er wat edities over naar Nederland!

 

Dovahbear eindelijk een Skyrim mod

Dovahbear, wie kent hem niet? Het is beer met de Dovahkin-helm op die heel hard kan grommen. Na de droge cartoons is het ongelikte mormel nu eindelijk een mod geworden. Neem de Dovahbear lekker mee op je avonturen, maar vergeet hem niet regelmatig alcohol te voeren, anders wordt ie vervelend.

 

Gabe Newell met een paardenkop

Valve’s opperste hotemetoot, Gabe Newell, ging deze week naar de University of Texas in Austin, om een uur lang te praten over zijn werk. Fascinerend spul natuurlijk voor iedereen die ‘iets met games’ wil gaan doen of al doet.

De video vind je hieronder, maar laten we eerst even naar dit heerlijke moment tijdens de handtekeningenronde kijken. Let ook op Newells weigering om drie vingers op te steken vanwege je-weet-wel-wat.

En hier de hele meeting.

 

God of War: Ascension interview

Geoff Keighley interviewt de game director van God of War: Ascension. Gewoon, omdat we nog niet genoeg awesome footage van die titel hebben gezien! 

REACTIES (49) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord