Tokyo Game Show 2018 breekt nu al records 

Tokyo Game Show 2018 breekt nu al records 2018-07-15T15:16:57
Het duurt nog ruim 2 maanden voordat het event begint, maar de Tokyo Game Show breekt nu al records! Alle details in deze WeekendWacht naast nieuws over Super Smash Bros. Ultimate, AMD, CS:GO, Shadow of the Tomb Raider en Fallout 4.

16GB voor Super Smash Bros. Ultimate

Pppfff, zelfs de kater van de Wacht heeft hoofdpijn! Yup, het is zondagmiddag en dat betekent dat je nog heel even op je reet kunt zitten en mag genieten van deze WeekendWacht. Om te beginnen geen sappig gerucht dit keer, maar een fijne newsflash, over Super Smash Bros. Ultimate voor de Switch!

Smash

Het duurt echt nog wel even, voordat Super Smash Bros. Ultimate uitkomt, maar sinds gisteren staat de listing van de game al op de Japanse Nintendo Store. Daaruit blijkt dat je maar liefst 16GB aan vrije ruimte moet hebben op je Switch, om de game te kunnen spelen.

16GB is zeker niet weinig, dus ga alvast bedenken hoe je die ruimte vrij maakt, of bestel alvast een Micro-SD met meer opslag ruimte. Je gaat het nodig hebben.


7.4 teraflops voor native 4K

Native 4K gaming is nog steeds niet de standaard. Dikke game PC’s met de gruwelijkste videokaarten kunnen games in native 4K draaien, maar de consoles hebben er nog flink moeite mee. De PS4 Pro en vooral de Xbox One X komen af en toe dicht in de buurt, maar op een enkele uitzondering na, wordt er vaak gewerkt met speciale technieken zoals Checkerboarding en Supersampling, die de illusie geven van een 4K resolutie. Maar, wat is er dan minimaal nodig om alle games in native 4K af te spelen? AMD heeft het antwoord.

De kracht van GPU’s wordt vaak aangeduid met een aantal teraflops. Zo zit de PS4 Pro op 4.2 teraflops en de Xbox One X op 6 teraflops. Timothy Lottes van AMD, laat weten dat als PS4 games in native 4K afgespeeld moeten worden, er minimaal 7.4 teraflops nodig zijn. Hij zegt:

Monster

“To achieve 4K resolutions for a game that looks like a regular PS4 title, at a frame rate of 30 FPS, a game needs about 7.4 teraflops per second.”

De Wacht is rete benieuwd op hoeveel teraflops de next-gen Xbox Scarlet en PlayStation 5 komen te zitten. Hopelijk is het veel meer dan 7.4 teraflops, zodat er naast native 4K ook nog 60 frames per seconde mogelijk is, al heeft dat meer met de CPU te maken. Dat is de sweetspot, die hopelijk wordt aangetikt door de nieuwe consoles. Fingers crossed.


CS:GO gestopt met lootboxes in NL en België

Opmerkelijk nieuws nu, speciaal voor ons Nederlanders en Belgen. Alleen als je onder een steen hebt geleefd de afgelopen maanden zal je niets mee hebben gekregen van het hele lootboxes gezeik, dat wordt gezien als gokken door bepaalde instanties. In Counter-Strike: Global Offensive is het dan ook vanaf nu voor ons niet meer mogelijk om containers, oftewel lootboxes open te maken!

Loot

Het is voor ons nog wel mogelijk om items te traden in CS:GO, maar nu we geen lootboxes meer open kunnen maken, houdt ook dat snel op natuurlijk. De verwachting is dat meer games nu snel zullen volgen, zeker omdat The Dutch Gaming Authority met boetes dreigt van maar liefst 830.000 euro, als games de lootboxes niet aanpast voor Nederland en België.

We willen allemaal af van die stomme lootboxes in games, maar dat het op deze manier verboden zou worden, zag niemand aankomen een paar maanden geleden.


Shadow of the Tomb Raider klinkt lekker duister

De Wacht heeft ontzettend veel zin in het nieuwe avontuur van Lara Croft in Shadow of the Tomb Raider. We moeten nog even tot september wachten, maar het Entertainment Software Rating Board (ESRB) heeft de game inmiddels van top tot teen bekeken. En ja, precies zoals we verwachten wordt dit het meest duistere deel in de serie, met de stoerste Lara die we ooit hebben gezien.

Het ESRB waarschuwt voor ‘strong language, intense violence, and lots of blood and gore’ maar daarnaast is ook de samenvatting van de game behoorlijk interessant.

Shadow

"Players use firearms, arrows, and an ice pick/axe to attack and kill enemies. Combat is highlighted by screams of pain, realistic gunfire, and explosions. Some areas allow Lara to use stealth to sneak up behind her enemies before stabbing them in the head or chest. Players must avoid traps/hazards when grappling and exploring tombs; when Lara fails to avoid these dangers, players are shown brief cutscenes of Lara being impaled on spikes, stabbed with spears, or mauled by animals. Action is frequently accompanied by realistic blood effects, and some areas contain mutilated corpses on sacrificial altars, hanging from the ceiling, or piled in a cave. The words “f**k,” “sh*t,” and “a*shole” appear in the dialogue."

Dat klinkt potverdorie als een verdomd gezellige game! Lara heeft duidelijk haar innerlijke badass gevonden en op 14 september mogen we met haar mee op avontuur.


Tokyo Game Show 2018 breekt nu al records

Het is een beetje gek, maar de Tokyo Game Show 2018 breekt nu al records! Dat is toch wel bijzonder, aangezien de show pas eind september van start zal gaan. Dit heeft alles te maken met de vele aanmeldingen die er zijn gedaan bij de organisator van de TGS, het Japanese Computer Entertainment Supplier’s Association (JCESA).

TGS

De organisatie laat weten dat er nu al 366 verschillende bedrijven, met in totaal 2166 booths zich hebben aangemeld voor de TGS 2018. Dat terwijl de teller vorig jaar, het vorige record, ‘maar’ op 311 bedrijven stond, met in totaal 2009 booths. En het duurt nog ruim 2 maanden voordat de TGS van start gaat, dus de verwachting is dat het aantal nog verder zal oplopen de komende weken.

Het JCESA verwacht dat er nog een aantal aanmeldingen bij zullen komen en dat er in totaal meer dan 2200 booths zullen zijn als de show zijn deuren opent. Fock, wat zou de Wacht daar graag bij willen zijn, de TGS is fantastisch!


Fallout 4 fan DLC: Northern Springs

Tijd om deze ZondagmiddagWacht af te sluiten en nog even te genieten van de laatste dag van het weekend. Deze keer sluit de Wacht niet af met een flashy trailer van een aankomende game, maar met footage van fan made DLC voor Fallout 4! Het gaat om Northern Springs, een gigantische DLC, die groter is dan Nuka World en Far Harbor.

Fallout

Er is maar liefst 2 jaar gewerkt aan de Northern Springs DLC en bevat nu 25 nieuwe quests, 4 nieuwe jobs, 4 nieuwe followers, 3 settlements om te vinden en je eigen settlements te bouwen, 2 player homes, random ghost spotting en uiteraard nieuwe wapens, armor en vijanden. Ongelooflijk cool en omdat het fan made is, is de DLC ook nog eens helemaal gratis te downloaden.  In het filmpje hieronder een voorproefje van de gevechten in de DLC. Enjoy!

REACTIES (14) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord