Toekomstige Quantic Dream games zijn allemaal multiplatform 

Toekomstige Quantic Dream games zijn allemaal multiplatform 2019-08-29T11:08:23
De Nachtwacht is ook op deze regenachtige dag lekker gevuld met nieuws over Quantic Dream, Minecraft, id Software, Xbox Game Studios en Fortnite! Ga er dus effe lekker voor zitten!

Pak een bakkie koffie of whatever tickles your pickle en lees lekker mee, want er zitten een paar mooie nieuwtjes tussen voor jullie allemaal!


    

Toekomstige Quantic Dream games zijn allemaal multiplatform bij launch

We wisten al dat NetEase een flink aandeel had gekocht in Heavy Rain-studio Quantic Dream en dat we daar de PC-ports van Beyond Two Souls, Heavy Rain en Detroit Become Human aan te danken hadden. Wat we nog niet wisten is dat dit ook direct betekent dat het hele exclusieve verhaal met Sony direct afgelopen is.

“Na 12 jaar exclusief met PlayStation gewerkt te hebben, dachten we dat het tijd werd om daadwerkelijk iets met onze grotere ambities te gaan doen,” aldus studiobaas David Cage in een interview met Dualshockers. Cage geeft daarin verder aan dat Quantic Dream door deze beslissing meer spelers kan bereiken wereldwijd.

Ook wordt Quantic Dream een kleine publisher voor indiegames: “Als ontwikkelaar zijnde begrijpen we ontwikkelaars ook heel goed,” terwijl Cage er aan toevoegt dat hij dacht dat er nog wel ruimte was voor een uitgever met een ethische aanpak, waarin het een “fair deals” aanbied en niet de complete IP van de indie overneemt.

Mooie plannen dus voor Quantic Dream. De nieuwsgierigheid is aangewakkerd bij de wacht!


    

Mojang annuleert Super Duper Graphics pack voor Minecraft

Tijdens de E3 2017 werd de Super Duper Graphics Pack aangekondigd voor Minecraft, in dezekfde presentatie waarin overigens een Nintendo Switch port van de game werd bevestigd. Deze update zou 4K visuals naar de game moeten hebben gebracht, maar dit lijkt momenteel een utopie te gaan worden.

De Super Duper Graphics Pack is namelijk geannuleerd. “Er was zowel buiten als binnen de studio een hoop enthousiasme voor deze update, maar helaas zijn we niet blij met hoe de update zich staande houdt. Om deze reden stoppen we met het ontwikkelen van de Super Duper Graphics Pack en zijn we bezig met alternatieven om Minecraft een nieuwe look te geven,” aldus Mojang op de officiële website van Minecraft. De studio voegt eraan toe dat Minecraft op heel veel platformen beschikbaar is, dat het lastig is om zo’n ingrijpende update op alle platformen goed samen te laten werken.


    

Voormalig studiohoofd id Software werkt nu bij Saber Interactive

“Ik ga letterlijk de wereld over reizen naar vette plekken om daar met toffe teams te werken aan video games. Waarom zou ik dit niet doen?” aldus Tim Willits, voormalig studiohoofd van id Software.

Tim Willits heeft 24 jaar bij id Software gewerkt en dus ook de hoogtijdagen in de jaren ‘90 grotendeels megemaakt. Echter geeft hij aan dat hij toe was aan een werkomgeving waar iets minder mensen werken en waar kleinere ideeën ook uitgevoerd mogen en kunnen worden. Daarom is Tim Willits nu dus de COO van Saber Interactive, onder meer de uitgever van World War Z en NBA Playgrounds.

Willits liet overigens doorschemeren dat er aan nieuwe Playgrounds-mogelijkheden wordt gedacht, maar dan wel met andere sporten.
    

Dragon Quest Builders 2 is 1,1 miljoen keer verkocht

De game is in Japan al uit sinds eind 2018 en kwam in juli in de rest van de wereld uit voor PS4 en Nintendo Switch. Deze versies hebben het aardig gedaan, want Dragon Quest Builders 2 is nu 1,1 miljoen keer verkocht. De eerste game verkocht dat aantal binnen een jaar, deel twee doet dat in acht maanden.

Dragon Quest Builders 2 kwam op 12 juli 2019 in Nederland uit voor PlayStation 4 en Nintendo Switch. Op het laatstgenoemde platform is het feest wat betreft Dragon Quest, want binnenkort komt daar ook de defintieve versie van Dragon Quest 11 op uit. Op 27 september kun je op de Nintendo Switch helemaal los met Dragon Quest 11 S: Echoes of an Elusive Age!


    

Wereldkampioen Fortnite wordt geswat tijdens z’n stream

Swatten is misschien wel de grootste nachtmerrie van iedere streamer en terecht. Naast dat het niet grappig is is het uiterst onveilig, gezien zwaar bewapende agenten je huis binnenkomen. Ondanks dat er al eens een slachtoffer gevallen is gaat dit door, maar gelukkig liep het vandaag goed af met Kyle “Bugha” Giersdorf en iedereen die bij hem in de buurt was.

Hij werd namelijk tijdens z’n stream geswat, maar had geluk dat hij één van de poltieagenten kende, waardoor de rust aardig bewaard kon worden. Het kon natuurlijk ook helemaal fout aflopen, maar dat gebeurde gelukkig niet!


     

"Nieuwe" Nintendo Switch heeft meer verbeteringen dan je denkt

In september komt er in Europa een nieuwe versie van de huidige Nintendo Switch op de markt, die de batterijduur van het apparaat haast verdubbeld. Waar dit voor sommigen al interessant genoeg is om een upgrade te maken of juist nu pas de Switch te kopen, blijken er nog meer verbeteringen te zijn aan het apparaat waar Nintendo het zelf niet over heeft.

Zo is in onderstaande video pretty much bewezen dat het nieuwe Nintendo Switch-model een flink verbeterd beeldscherm heeft, die meer overeen komt met de warmere kleuren zoals je die gewend bent in het echte leven. Ook wordt de console een aantal graden minder heet in het dock, wat waarschijnlijk het probleem oplost met de gebogen Nintendo Switches en andere verschijnselen die het apparaat vertoond na verloop van tijd.

De nieuwe Nintendo Switch heeft overigens ook een nieuwe CPU, maar lijkt deze niet te gebruiken voor performance. In onderstaande video van Kevin Kenson is goed te zien dat de nieuwe Switch exact even snel als de oude Switch. Nintendo heeft met deze revisie dus niet gekozen voor meer performance, maar voor het verwijderen van de kinderziektes. Lekker bezig Nintendo!

Oh en mocht je zo'n Switch willen scoren, dit is de verpakking die je in de gaten moet houden!

Dat was ‘m weer voor vandaag. Maak er een mooie dag van!

REACTIES (15) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord