The Witcher 3 verbreekt actieve spelers record op Steam 

The Witcher 3 verbreekt actieve spelers record op Steam 2019-12-30T00:32:04
Live terwijl ik mijn illegale vuurwerk verstop in een bioscoopzaal waar Cats wordt vertoond, is hier de Nachtwacht! Met veel The Witcher 3 spelers, Atlus over Shin Megami Tensei V, Kojima en knoflookadem, Yoda en zijn stok ennuh… oh ja, Cats!

Meer mensen dan ooit spelen The Witcher 3 op Steam

Goed nieuws voor CD Projekt Red en die Pool die de boeken heeft geschreven: The Witcher 3 gaat harder dan ooit op Steam! De mensen op ResetEra hebben het aantal actieve spelers in de gaten gehouden en het blijkt dat er meer mensen dan ooit The Witcher 3 spelen op PC! Deze cijfers zijn van gisteren.

The Witcher 3: Wild Hunt 

The Witcher 3 is weer een van de populairste PC-games sinds de Netflix-serie is uitgekomen. En dat ie slechts 12 euro kost in de Steam Winter Sale helpt natuurlijk ook. Voor het bedrag van een bioscoopkaartje voor Cats kun je maandenlang RPG-plezier hebben!

 

Atlus herbevestigd dat jahaaa Shin Megami Tensei V is nog steeds in ontwikkeling

Waar de fuck is Atlus mee bezig? Nee echt, waar zijn ze mee bezig, ik wil weten welke games ze in ontwikkeling hebben. Welnu, Atlus heeft via een nieuwjaarsboodschap in het gamesblad Famitsu geruststelling gegeven:

“Both Shin Megami Tensei V and Project Re Fantasy are under active development.”

Shin Megami Tensei V

Phew, gelukkig maar! De games zijn in 2016 en 2017 aangekondigd en sindsdien hebben we vrijwel geen drol er nog van gezien. Shin Megami Tensei V komt exclusief naar de Nintendo Switch terwijl Project Re Fantasy nog geen systeem heeft. De RPG heeft wel een fantasysetting en wordt door een nieuw team ontwikkeld bestaande uit Persona-veteranen.

 

Toch geen Oscar-campagne voor Cats

Toch fijn voor Star Wars: The Rise of Skywalker dat het niet de grootste teleurstelling van december is. Die discutabele eer gaat naar Cats, een musical met lelijke CGI-katmensen die om een of andere bizarre reden half Hollywood bevat en zelfs viste naar Oscar-nominaties in de komende maanden!

De film is echter zo afstotelijk slecht dat critici en filmgangers de film nog niet met een stok van 10 meter willen aanraken. Lege bioscoopzalen wereldwijd en lachwekkende memes op het internet hebben Universal vast overtuigd om Cats van hun Oscar-pagina te verwijderen. De For Your Consideration-pagina is volledig Cats-vrij!

Cats

Zelfs het nummer Beautiful Ghosts dat Taylor Swift exclusief voor de film maakte, doet niet meer mee voor een gouden beeldje. Nou dan weet je dat je het verkloot hebt!

 

Hideo Kojima wilde dat je knoflook at tijdens het spelen van Boktai

Over regisseurs die twijfelachtige keuzes maken gesproken, Hideo Kojima! Deze Japanner heeft meer gemaakt dan Metal Gears en het Strand-genre. Dat blijkt uit een 2003-interview dat Shmuplations ontdekte en vertaalde naar het Engels. Kojima maakt voor de GBA Boktai, een vampierjagersgame waarin je een UV-gun hebt. Die moest je opladen via de sensor op de cartridge, wat een prima reden was om buiten te gamen. Kojima wilde het daar echter niet bij laten:

“Sometime last year, I think, I approached Shigeru Miyamoto at Nintendo and gave a presentation pitch. In the beginning then, it wasn’t just a sunlight sensor—I actually had wanted to include a sensor that measured how your breath smelled too! I *really* wanted to add that! The enemies are vampires, right? So if you ate something garlic-y and breathed on the mic, they’d all die.”

Boktai

Met knoflookadem in je microfoon blazen om vampiers te doden, vonden de andere ontwikkelaars gelukkig een kutidee. Daarom bleef het bij de zonlichtsensor. Kojima vertelt ook nog over een Holy Water editie waar je water op de cartridge moet sprenkelen, maar dat was een grapje van hem… denk ik.

 

Did You Know Gaming – Switch geheimen en censuur

Wist je dat de JoyCon oorspronkelijk dezelfde kleur zouden hebben in retail, maar dat iemand bij Nintendo per ongeluk 2 kleuren om de Switch schoof en iedereen gelijk verliefd was op dat uiterlijk? En wist je dat Nintendo magneten overwoog om de JoyCon vast te klikken, omdat ze even waren vergeten dat ze met fucking computer hardware werkten? En wist je dat de eShop… uhm, interessante versies van Mahjong heeft? Nou kijk nu maar gewoon die video.

             

Videogamedunkeys eindejaarslijstje

Iedereen gooit eindejaarslijstjes in het rond alsof het nierstenen zijn! Natuurlijk is er maar 1 eindejaarslijstje die hier op PU.nl ertoe doet. Die van Videogamedunkey! Er is letterlijk geen enkel ander eindejaarslijstje dat ik hier mogelijk zou kunnen pluggen.

      

Yoda zingt over zijn stok

Voor iedereen die ‘Toss A Coin To Your Witcher’ uit zijn hoofd wil verbannen, hier is je medicijn!

Wassum weer. Fijne rest van het jaar nog!

REACTIES (16) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord