The Surge 2 verschijnt 24 september 

The Surge 2 verschijnt 24 september 2019-06-05T03:09:22
Een bomvolle Wacht op deze veel te hete nacht. Met een releasedatum voor The Surge 2, een blik op Monster Hunter World: Iceborne, wéér een nieuwe Vampire: The Masquerade-game, THQ Nordic die trio aankondigingen teaset, op naar de hel in Assassin’s Creed en nog veel meer. Goedemorgen!

Releasedatum The Surge 2 bekendgemaakt

Actie- en ledemaat-afhak-game The Surge 2 is vanaf 24 september verkrijgbaar, zo laat ontwikkelaar Deck 13 weten via onder andere de Microsoft Store. De datum dook gisteren al op in de Australische Microsoft Store en werd snel gespot, maar nu is het hoge woord er ook daadwerkelijk uit. Om je nog meer redenen te geven de game alvast te bestellen zijn de pre-orderbonussen ook bekendgemaakt. Die luiden als volgt:

 • Warren’s most iconic weapon from The Surge: the well-used Cutter
 • The full-body URBN armor set
 • The URBN Judgement Axe
 • The URBN Skimmer Drone
 • The Lootscan.exe Radar Module
 • A unique online message icon

Als we Deck 13 mogen geloven wordt The Surge 2 ‘more brutal and tactical than ever’, om nog maar te zwijgen over de lading aan nieuwe wapens, implantaten en andere technische snufjes die we kunnen verwachten. Ditmaal vindt de game plaats in een fikse stad genaamd Jericho City, met een ‘ambitieuzer leveldesign’ – maar het allerbelangrijkste is natuurlijk het hakwerk. Of dat bevredigend genoeg is zullen we over pakweg vier maanden meemaken. 24 september om precies te zijn, op Xbox One, PS4 en PC (ja, ook op Steam).

The Surge 2 pre-orderbonussen
                

Jumanji: The Video Game is in de maak

Je denkt misschien dat je geen videogame van Jumanji nodig hebt – je hebt de sequel/reboot uit 2017 überhaupt niet gezien, loopt zelfs met een boog om de originele film heen of kan niet langer dan 30 seconden naar Dwayne Johnson kijken zonder het dichtstbijzijnde raam op te zoeken en jezelf er uit te werpen. Maar tóch zit er potentie in zo’n game, al is het alleen omdat de franchise draait om mensen die in allerlei spellen gezogen worden. Een game over een film over een game, score. Jumanji: The Video Game is gebaseerd op Jumanji: Welcome To The Jungle, de film van twee jaar geleden.

De Jumanji-game is co-op (maximaal drie mensen) en de spelers moeten allerlei gebieden en omgevingen verkennen, de juwelen van Jumanji zien op te sporen en ook in leven blijven als het nog effe kan. Hiervoor hebben ze de beschikking over personages Dr. Smolder Bravestone, Ruby Roundhouse, Franklin "Mouse" Finbar en Professor Shelly Oberon. De game is zowel in split-screen als online te spelen, en als je wilt kun je natuurlijk ook in je eentje met AI-teamgenoten op pad. Hoewel de eerste teaser trailer van Jumanji: The Game doet vermoeden dat het om een mobiele titel gaat, is niets minder waar. De Jumanji-game van ontwikkelaar Funsolve, gemaakt in Unreal Engine 4, verschijnt 15 november voor PC, Xbox One, PS4 en Nintendo Switch.


               

Capcom doet boekje open over Monster Hunter World-uitbreiding Iceborne

Monster Hunter World-fanaten kijken op dit moment waarschijnlijk reikhalzend uit naar Iceborne, de eerste grote uitbreiding van de jaag-game. Met de E3 om de hoek en de verwachte release aan het einde van dit jaar, weten we natuurlijk zeker dat Capcom daar ook iets met Monster Hunter World: Iceborne van plan is. Dat weerhoudt de ontwikkelaar/uitgever er echter niet van om ons alvast even te overladen met een aantal trailers. De eerste gaat dieper in op het verhaal van Iceborne en gooit hier en daar ook wat gameplaybeelden in de mix. Niet al te veel bijzonderheden, naast misschien een blik op thuisbasis Seliana en het Monster Hunter World-debuut van een bekende Monster Hunter-monster, een geüpdatete Tigrex.

Eén van de aandachtstrekkers in Iceborne is de zogenaamde Clutch Claw, een gloednieuwe feature die je Sekiro -flashbacks geeft. Met deze klauw kun je namelijk monsters beetgrijpen van een afstand en jezelf in een soepele beweging ernaartoe trekken, of juist de bewegingen van een monster manipuleren. Check hier een korte demonstratie:

De Clutch Claw werkt in combinatie met allerlei soorten en groottes wapens, met verschillende combo’s tot gevolg. Zo zijn er Light Weapons, Heavy Weapons en Technical Weapons, en het is aan jou hoe je die gebruikt met zo’n nieuwe mechanic onder je vingers. Hieronder krijg je alvast een blik op enkele nieuwe wapens en zie je ze in actie in gebruik met de Clutch Claw, dus pak maar een notitieboekje. En popcorn, want er is een video voor elk bovengenoemd wapentype – drie dus:


                          

Vampire: The Masquerade – Coteries of New York onthuld voor PC en Nintendo Switch

Na zo’n 15 jaar aan stilte is er een Vampire: The Masquerade-zaadje gepland en de grond bleek vruchtbaar als fuck. Vannacht wordt namelijk bekend dat er nóg een game aan de franchise wordt toegevoegd, ditmaal door een Poolse ontwikkelaar genaamd Draw Distance  - voorheen iFun4All, bekend van de lollige schoonmaakgame Serial Cleaner. De naam is Vampire: The Masquerade – Coteries of New York, en zoals je kan verwachten zal de nadruk op het verhaal en ethische keuzes komen te liggen.

In de game, die plaatsvindt gedurende de vijfde editie van de Vampire: The Masquerade-lore, zal je bij een van de vampierenclans kunnen aansluiten en moeten ontdekken hoe zij het ondode leven aanpakken. Je keuzes zijn belangrijk en uiteindelijk kom je uit bij een van de verschillende eindes, en blablabla. Eerst maar even afwachten hoe Coteries of New York er uit komt te zien en wat de gameplay daadwerkelijk inhoudt. Ontwikkelaar Draw Distance belooft in ieder geval een Telltale Games-achtige ervaring, en de sfeer moet van het beeld druipen.

Vampire THe Masquerade Coteries of New York concept art

Vampire: The Masquerade - Coteries of New York aims to translate the complex and fascinating world of vampires, their nightly struggles for power and attempts to hold on to their humanity, to a format previously unexplored by the brand - an atmospheric narrative experience.

Hopelijk worden we door wat nu al weer de derde Vampire: The Masquerade-gameaankondiging in pakweg drie maanden is (inclusief de VTM-sequel en de game van Big Bad Wolf) niet snel Vampire: The Masquerade-moe. Dat zou zonde zijn van zo’n interessante franchise. De Wacht houdt de games in ieder geval nog even goed in de gaten – mocht je dat ook willen doen of simpelweg meer info over Coteries of New York willen, check dan Steam. Vampire: The Masquerade – Coteries of New York, Q4 2019. Nietszeggende trailer incoming:


                       

THQ Nordic onthult drie games in de komende drie dagen

Vanaf vandaag tot en met overmorgen (dinsdag 05 juni t/m donderdag 07 juni) zal THQ Nordic per dag één game onthullen. Althans, daar lijkt het toch sterk op nadat de uitgever de tekst ‘three games, three games’ deelt via Twitter. Op 5 juni om 16.00 uur en op 6 en 7 juni om 19.00 uur zullen de games onthuld worden – waarschijnlijk via een trailer ofzoiets, maar THQ Nordic zou wel eens meer van plan kunnen zijn. Sinds de aankondiging van de aankondigingen wordt de uitgever overladen met berichten van fans die – geheel terecht – om een TimeSplitters-remake of –reboot schreeuwen, maar vooralsnog weten we helemaal niets over wat deze aankondigingen in zullen houden.

THQ Nordic heeft de afgelopen tijd goed in de buidel getast om enkele bestaande IP’s over te kopen. Dit jaar nog Outcast, en in 2018 maar liefst meer dan 30 games, waaronder TimeSplitters, Kingdoms of Amalur en Alone in the Dark. Wat de aankondigingen ook in mogen houden, volgende week kunnen we op de E3 ongetwijfeld meer van THQ Nordic verwachten. 

              

Trailert voor 2D Dark Souls-achtige Blasphemous

Wat betreft 2D Metroidvania-games kunnen er niet genoeg gemaakt worden. Eens in de zoveelste tijd zal er namelijk een pareltje opduiken die indie-liefhebbende gamers enkele weken in zijn greep houdt, en Blasphemous zou de volgende wel eens kunnen zijn die dat gaat doen. Met z’n nadruk op ontdekking, personage-ontwikkeling en allerlei nare taferelen is de vergelijking met games als Dark Souls en Castlevania natuurlijk makkelijk gemaakt, en daarom doen we dat ook. Blasphemous wordt gemaakt door ontwikkelaar The Game Kitchen (die hiervoor enkele point & click-games maakten) en heeft een SNES-achtig uiterlijk dat aardig op de details ingaat. Bosses zijn schaamteloos groot, het bloed vloeit schaamteloos rijkelijk en de puntmuts van de hoofdpersoon schiet elke vorm van schaamte voorbij. In de gaten houden dus! Bekijk de onthullingstrailer voor meer: 


                     

Ontwikkelaar Starbreeze staat op het punt 60 banen te schrappen

Dat het financieel niet fantastisch gaat met de Zweedse gamestudio Starbreeze, bekend van de Payday-franchise, wisten we natuurlijk al langer. Mede door het falen van Overkill’s The Walking Dead lukte het niet de gewenste resultaten te behalen, waarna in december van vorig jaar een herstructurering moest plaatsvinden om überhaupt toekomstperspectief te houden. Vannacht maakt de ontwikkelaar echter ook bekend dat er nog eens zestig banen geschrapt zullen worden, ‘to make the organisation more efficient and reduce costs.’

Een medewerker van Starbreeze meldt aan Eurogamer dat de geplande ontslagen wel netjes geregeld worden, dus dat scheelt voor de gedupeerden. De bazen zijn open over de stand van zaken en lijken iedereen te willen helpen die hun baan kwijtraken. Geen horrorverhalen over misstanden in de game-industrie, dus, maar simpelweg een vervelend onderdeel van bedrijfskunde. Hopelijk maakt deze beslissing Starbreeze stabiel genoeg om de komende maanden en jaren aan een toffe nieuwe game te werken; Overkill’s The Walking Dead was dat misschien niet, maar hun vorige titel Brothers: A Tale of Two Sons was dat bijvoorbeeld wel. Je kunt het, Starbreeze!

Starbreeze Studios
                        

Warhammer: Chaosbane is vanaf vandaag uit

Het is natuurlijk extreem frustrerend als je vandaag de dag nog geen telefoon hebt. Zo moet je onverhoopt toch Diablo Immortal missen! Maar wacht, er is mogelijk een game die uitkomst biedt en jouw top-down actie-RPG-dorst doet lessen. Niet alleen biedt deze game de top-down actie die je wilt, ook qua achtergrondverhaal en lore zit het helemaal goed. Dat krijg je namelijk met Warhammer-games. Warhammer: Chaosbane is vanaf vandaag uit en dat vieren we hieronder met een trailer. Check de game zelf met maximaal drie vrienden in online of lokale co-op, dit kan op PS4, Xbox One en PC.


                          

Dit zijn de laatste 12 klassieke games van de Mega Drive Mini

De SEGA Genesis Mini/Mega Drive Mini laat nog even drie maanden op zich wachten, maar het werd toch wel eens tijd dat we de hele lijst met speelbare games te weten zouden krijgen. Gelukkig doet Sega dat ook met in totaal 12 nieuwe aankondigingen, wat het totaal van games op de Mega Drive Mini op 42 zet. Dit zijn de 12 waar je vanaf 19 september mee aan de slag kunt als je de Mini in huis haalt:

 • Tetris
 • Darius
 • Road Rash II
 • Strider
 • Virtua Fighter 2
 • Alisia Dragoon
 • Columns
 • Dynamite Headdy
 • Kid Chameleon
 • Monster World IV
 • Light Crusader
 • Eternal Champions

                

Assassin’s Creed Odyssey: The Fate of Atlantis Episode 2-trailer

De Wacht is na jaren van het skippen van Assassin’s Creed-games eindelijk weer eens zo gek geweest om er een te kopen, en verrek – Odyssey bevalt erg goed. Na enkele uren heeft hij echter nog maar een fractie van de speelwereld ontdekt, en lijkt het erop dat er ook nog een hoop gekkere shit kan gebeuren dat in die eerste speeluurtjes in Assassin’s Creed: Odyssey. Bijvoorbeeld in de DLC, waarvan we vandaag weer een nieuwe trailer krijgen te zien. Het gaat om de tweede episode van The Fate of Atlantis, waarin – spoilers! – de speler door de poorten van de Onderwereld reist om verloren zielen te hulp te schieten en niemand minder dan Hades himself te verslaan. Of dat met wapens gebeurt of niet moet je zelf maar even achter komen. Assassin’s Creed Odyssey: The Fate of Atlantis Episode 2 is nu verkrijgbaar.


                          

Ruik als een Xbox met nieuwe deodorant, douchegel of shampoo

Tot slot een nieuwtje waar uhh – géén luchtje aan zit. In ieder geval niet nadat je een van de nieuwe producten van Microsoft hebt geprobeerd. Nee, niet een nieuwe Xbox One, maar een product dat je overal bij je kunt dragen, en zou moeten dragen. Microsoft werkt namelijk samen met Lynx om deodorant, douchegel en shampoo te produceren die de essentie van Xbox bevat. Wat dat precies inhoudt? Geen idee, maar zo luidt de productomschrijving:

Lynx Xbox is a fresh scent of pulsing green citrus, featuring top notes of kaffir lime and winter lemon, aromatic herbal middle notes of mint and sage, and woody bottom notes of patchouli and clearwood. Containing a range of natural essential oils, the Xbox Lynx range comes with a sleek new look and features a body spray, deodorant, and shower gel.

Je zou toch bijna overwegen om deze producten te proberen na zo’n verkooppraatje, maar dan realiseer je dat er niet veel dingen erger zijn in het leven dan betrapt worden met een Xbox-luchtje. Zonder gekheid is het wel logisch dat Microsoft deze onderneming start; Xbox moet groter zijn dan alleen maar games, en niets onderstreept zoiets als douchespullen. Hopelijk voor Microsoft starten boze gamers nu geen kruisoorlog omdat Microsoft het stereotype van luie, stinkende gamers in leven houdt…

Xbox deo Microsoft Lynx                          

Deze goedruikende Wacht springt zijn nest in. Lateeehrs!

Smell

REACTIES (32) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord