The Last of Us Part 2 is de meest bekroonde game ooit 

The Last of Us Part 2 is de meest bekroonde game ooit 2021-01-26T23:45:12
The Last of Us Part 2 heeft 261 Game of the Year awards gewonnen, waardoor het de voormalige recordhouder The Witcher 3 van de troon stoot! Is The Last of Us Part 2 daadwerkelijk een betere game dan The Witcher 3? Daar kan eeuwig over gediscussieerd worden, maar dat daar bereiken we niets mee. Laten we daarom maar gewoon beginnen met deze Nachtwacht.

The Last of Us Part 2 verbreekt record van meeste Game of the Year awards

The Last of Us Part 2 heeft meer Game of the Year awards gewonnen dan welke game dan ook, ooit. Jazeker, dat is een zeer knappe prestatie van Naughty Dog! Met hun 261ste award heeft The Last of Us Part 2 onlangs The Witcher 3 ingehaald, de voormalige recordhouder met 260 Game of the Year awards.

Het eerste deel in de The Last of Us-serie won toen het in 2013 verscheen ook al de meeste awards van het jaar, namelijk 254 (een ongekende prestatie, aangezien GTA 5 ook in 2013 uitkwam). Hiermee staat The Last of Us op de derde plek van de meeste awards. De Naughty Dog-games Uncharted 4: A Thief’s End en Uncharted 2: Among Thieves wonnen in de jaren waarin ze verschenen ook al de meeste awards van het jaar, respectievelijk 173 en 112 awards.

Conclusie: bij Naughty Dog kunnen ze best wel prima spelletjes maken.

The Last of Us: Part 2
    

Resident Evil Village krijgt wellicht openwereldelementen

Vorige week onthulde Capcom de releasedatum van Resident Evil Village (7 mei), en nu we weten dat we nog maar iets meer dan drie maanden hoeven te wachten, lijkt iedereen er steeds meer zin in te hebben. Er komt ook steeds meer nieuwe info naar buiten over de game. Nu wordt bijvoorbeeld gespeculeerd dat de game openwereldelementen heeft, vanwege de ‘open wereld’-tag op de Steam-pagina van de game.

Fans willen natuurlijk weten of hier iets van klopt, dus hebben ze de betrouwbare Resident Evil-leaker @AestheticGamer1 via Twitter benaderd. Hij bevestigt dat er inderdaad openwereldelementen in Resident Evil Village zitten, hoewel het team het woord ‘Metroidvania’ gebruikt. Er wordt een focus gelegd op exploratie, waarbij backtracking belangrijk is.

Oja, en de leaker geeft ook aan dat er seksueel getinte content in de game zit, mocht dat je interesseren in een horrorgame.
   

Filmen voor The Mandalorian seizoen 3 gaat 5 april van start

Goed nieuws voor fans van The Mandalorian: het filmen van het derde seizoen gaat 5 april al van start, waardoor we wellicht begin 2022 al erachter komen hoe het verder gaat met Baby Yoda (Grogu) en Mando (spoiler: hoewel ze niet meer samen zijn, natuurlijk. Snik snik).

In 2021 zitten we echter niet zonder bounty hunter-content, want Boba Fett heeft zijn eigen tv-serie gekregen, genaamd The Book of Boba Fett. Deze serie heeft nog geen releasedatum gekregen, maar het wordt verwacht dat de eerste aflevering in november of december verschijnt.

The Mandalorian gif
   

Cyberpunk 2077 heeft officiële ondersteuning gekregen voor mods

Het duurt waarschijnlijk nog wel even voordat CD Projekt Red Cyberpunk 2077 helemaal gefixt heeft, als het ze uberhaupt ooit volledig lukt. Dit beseffen ze waarschijnlijk zelf ook, waardoor ze bereid zijn de community een handje te laten helpen. Een soort van.

CD Projekt Red heeft namelijk officiële ondersteuning uitgebracht voor modding tools, zodat de modding community het iets makkelijker heeft tijdens het creëren van mods. De ontwikkelaar geeft aan de tools continu te blijven bijwerken, wanneer ze zelf updates uitbrengen voor de game. De Wacht geeft toe alles behalve een specialist te zijn, maar het lijkt erop dat de tools vooral handig zijn om de bestanden en data van de game duidelijk op een rijtje te zetten.

Modding Support Tools Cyberpunk 2077
   

De derde wereldupdate van Microsoft Flight Simulator is uitgesteld

De derde wereldupdate van Microsoft Flight Simulator gaat een flinke worden, maar we moeten er nog iets langer op wachten dan verwacht. Dit heeft Asobo Studio via een blogpost aangekondigd, waarin ze niet vertellen wanneer we de update nu wel kunnen verwachten.

In de update krijgen het Verenigd Koninkrijk en Ierland een grondige revisie. Londen wordt volledig in 3D gemaakt en dit blijkt een ‘critical element’ te zijn van deze release. Naast een update voor de map krijgt de game ook nieuwe antennes, nieuwe DEM, meer dan 70 POI’s, vijf vliegvelden en twee nieuwe landingsuitdagingen.

Microsoft Flight Simulator

Microsoft Flight Simulator

Microsoft Flight Simulator
   

Lego Star Wars: The Skywalker Saga bevat 300 speelbare personages

Ontwikkelaar TT Games van Lego Star Wars: The Skywalker Saga heeft medegedeeld dat er zo’n 800 unieke personages in de game zitten, waarvan we er ongeveer 300 kunnen onder de knoppen kunnen krijgen. Dawn MicDiarmid, een designer van TT Games, sprak onlangs met het officiële PlayStation Magazine over het spel. Hij gaf aan dat fans van de sequel trilogie (ja, die zijn er) ongetwijfeld blij zullen zijn om te horen dat we aan de slag kunnen met Babu Frik:

I think fans of the new trilogy will be pleased to hear that Babu Frik is making an appearance as a playable character and he is possibly one of the cutest things I have ever seen.

Lego Star Wars: The Skywalker Saga zou eigenlijk al in 2020 verschijnen, maar werd zoals zoveel games uitgesteld. Een nieuwe releasedatum heeft de game nog niet gekregen, dus laten we maar hopen dat we binnen een paar maanden het Lego Star Wars-universum in kunnen duiken. Wanneer de game verschijnt, is ‘ie te spelen op PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch en PC.

  

Nieuwe Apex Legends-trailer laat de nieuwe Legend Fuse zien

Volgende week, op 2 februari om precies te zijn, gaat het achtste seizoen van Apex Legends van start. In dit achtste seizoen is het tijd voor mayhem, en de nieuwe Legend Fuse wil maar al te graag een handje helpen om zoveel mogelijk mayhem te creëren. Fuse is een Australiër met een voorliefde voor explosies, dus dat moet ongetwijfeld goedkomen. Check de trailer hieronder, om er ook achter te komen wat seizoen 8 van Apex Legends naast de Legend Fuse allemaal nog meer in petto heeft.

   

The Lord of The Rings: Gollum uitgesteld naar 2022

Vorig jaar kregen we de eerste teaser trailer van The Lord of the Rings: Gollum te zien, maar sindsdien hebben we er niet behoorlijk veel meer over gehoord. Het hoeft daarom wellicht ook niet als een verrassing te komen dat de game is uitgesteld naar 2022. Dit heeft ontwikkelaar Daedalic Entertainment niet via een officiële aankondiging medegedeeld, maar via een PR email waarin de volgende zin staat over The Lord of the Rings: Gollum: "Developed for Xbox and PlayStation consoles, Nintendo Switch, and PC, the game will be released in 2022".

De eerste beelden van de game werden door het publiek alles behalve geweldig ontvangen, wat misschien een reden is geweest in het besluit. De coronacrisis heeft wellicht ook roet in het eten gegooid, zoals bij zoveel gameontwikkelaars het laatste jaar het geval is.

Gollum game
   

Dat was alweer het einde van deze Nachtwacht, nog een fijne voortzetting van de week!

REACTIES (63) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord