The Last of Us Part 2: een van de meest winstgevende PlayStation-games 

The Last of Us Part 2: een van de meest winstgevende PlayStation-games 2020-08-16T23:03:06
The Last of Us Part 2 blijkt een goede investering te zijn geweest voor Sony! Er zijn slechts twee PlayStation-games die meer winst hebben opgeleverd. Ander nieuws deze N8W8: Skyward Sword-remaster online gevonden, Summer Games Done Quick 2020 is begonnen, een PSVR-headset voor PS5 en de releasedatum van NBA 2K21-demo.

Cats <3
       

The Last of Us Part 2: een van de meest winstgevende PlayStation-games

The Last of Us Part 2 brengt een hoop geld in het laatje voor Sony. Als we kijken naar de brutowinst hoeft de game nog maar twee andere PlayStation 4-titels voor zich te dulden!

The Last of Us Part 2 blijkt een enorm goede investering te zijn geweest voor Sony! We pakken de Amerikaanse cijfers (van NPD Group, via VGC) er even bij. Uit deze cijfers blijkt dat er slechts twee PlayStation-games zijn die meer winst hebben opgeleverd, namelijk: Marvel’s Spider-Man en God of War. Daarbij moet natuurlijk wel gezegd worden dat die games al veel langer uit zijn. Het zou dus zomaar kunnen dat The Last of Us Part 2 ze nog inhaalt!

We wisten al dat de Naughty Dog-game een ongekend goede release achter de rug heeft, zowel wat betreft fysieke als digitale verkoop. Zo maakte de ontwikkelaar eerder al bekend dat er in het eerste weekend ruim 4 miljoen kopietjes van The Last of Us Part 2 over de toonbank gingen. Zodoende is het eigenlijk ook wel logisch dat de game ook flink wat centjes oplevert!

The Last of Us Part 2 Ellie

Toch is TLOU 2 (in Amerika) nog niet eens de best verkochte game van 2020 … Animal Crossing: New Horizons en Call of Duty: Modern Warfare deden het (in ieder geval qua verkoop) namelijk zelfs nog beter!
        

Zelda: Skyward Sword voor Switch te vinden op Amazon UK

Zou er een Switch-remake van The Legend of Zelda: Skyward Sword in de maak zijn? Als we afgaan op de listing op Amazon UK dan zou het antwoord zomaar eens bevestigend kunnen zijn!

Amazon UK heeft een pagina voor een Switch-versie van The Legend of Zelda: Skyward Sword online geknald! Voordat je begint met juichen, moet de Wachtster je nog wel even vertellen (via Nintendo Everything) dat de pagina geen verdere details over de game bevat. Zelfs een releasedatum ontbreekt…

The Legend of Zelda: Skyward Sword

Wishful thinking van Amazon UK? Een per ongeluk gepubliceerde placeholder? Of zou de retailers stiekem meer weten? Het zou in ieder geval niet de eerste keer zijn dat een webwinkel per ongeluk de komst van een game onthult…

We houden je op de hoogte!
        

Summer Games Done Quick 2020 is begonnen

Hoera! Summer Games Done Quick is los! Dat betekent dat we een week lang kunnen kijken hoe speedrunners zich uitleven op hun (en onze!) favoriete games.

Games Done Quick is ein-de-lijk terug van weggeweest! De zomereditie werd eerder nog uitgesteld: van juni tot augustus. Dat had uiteraard alles te maken met de uitbraak van het coronavirus. Om diezelfde reden is Summer Games Done Quick ditmaal ook omgedoopt tot een volledig online evenement. Dat mag de pret echter niet drukken: vanaf nu kun je namelijk een week lang allerlei speedruns checken via dit kanaal.

Games Done Quick organiseerde eerder dit jaar een Corona Relief Done Quick. Daarmee werd ruim $ 400.000 opgehaald. En in januari jongstleden werd zelfs nog meer dan 3 miljoen dollar ingezameld voor het Prevent Cancer Foundation. Ditmaal gaat de volledige opbrengst naar Artsen Zonder Grenzen.

Summer Games Done Quick 2020

Summer Games Done Quick 2020 duurt een week en wordt zodoende op zondag 23 augustus afgesloten. Benieuwd welke games je kunt checken? Hier vind je het volledige streamschema.
        

Comic-momentje

Comic-momentje
         

Werkt Sony aan een nieuwe PSVR-headset voor PlayStation 5?

De PS5 krijgt zijn eigen PSVR-headset! Althans, dat maken we voorzichtig op uit informatie in vacature van Sony waarin een VR-ontwikkelaar gevraagd wordt.

Een recente vacature (via UploadVR) lijkt erop te duiden dat er een eigen VR-bril in de maak is voor de PS5. Het probleem is echter dat de vacature in het Japans is en de Wachtster die taal nou niet bepaald machtig is… Wat wel duidelijk is, is dat de nieuwe medewerker zich bezig gaat houden met de ontwikkeling van head-mounted display voor de volgende generatie VR. Dit impliceert natuurlijk wel een beetje dat we een verbeterde versie van de PSVR krijgen, die speciaal is ontworpen voor de PS5.

PSVR Matrix gif

Er is tot op heden nog weinig tot niets bekend gemaakt over een nieuwe PSVR voor de PS5. Wel weten we dat er in ieder geval een aantal PS5-games speelbaar zullen zijn met VR-bril, zoals bijvoorbeeld Hitman 3.

Hopelijk snel meer nieuws!
      

Dit is wanneer je de NBA 2K21-demo kunt checken

2K heeft bevestigd dat er vanaf 24 augustus een demo voor NBA 2K21 speelbaar zal zijn. Het gaat dan specifiek om een demo voor PS4, Switch en Xbox One. Van een demo voor PC wordt in de bijbehorende blog namelijk geen melding gemaakt…

                  

NBA 2K21 komt op 4 september uit! Je kunt de game dan checken op PC, PS4, Switch en Xbox One. Op een later moment verschijnt de game ook op PS5 en Xbox Series X.
      

Memes en dingen

Vandaag een lekker uitgebreide memes en dingen met: marketingstunts van Nintendo, bizarre fighting games, een kijkje achter de camera’s van Detroit Become Human en rijk worden in de MMO Entropia Universe.


     

Lekker koesen!       

REACTIES (31) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord