The Last of Us 2 krijgt toch geen multiplayer 

The Last of Us 2 krijgt toch geen multiplayer 2019-09-27T01:47:02
Slecht nieuws voor het handjevol mensen dat The Last of Us 2 niet voor z’n singleplayer zou spelen. Goed nieuws voor de rest, met vannacht: een blik op het verhaal van Star Wars Jedi: Fallen Order, bakken info en gameplay van The Last of Us 2, de Xbox Games With Gold van oktober en meer. Goedemorgen!

Death Stranding is goud

Nee, we weten nog niet of Death Stranding een Gold Award krijgt, maar goud is ‘ie zeker. Kojima Productions meldt via Twitter dat de game af is en zo’n mijlpaal gaat natuurlijk gepaard met een fotootje van het Kojima-team, plus de grote man en zíjn baby.

               

Een blik op de demo van The Last of Us 2 met director Neil Druckmann

Met het bekendmaken van de releasedatum van The Last of Us 2 is de trailer- en informatievloedgolf begonnen. Hell. Yes. Vannacht: een meer dan aardige behind the scenes-video met Neil Druckmann en andere The Last of Us 2-developers. Het team gaat in op de demo’s die enkele journalisten al onder de vingers hebben gekregen, met daarbij aandacht voor veel zaken die The Last of Us 2 anders doet dan zijn voorganger. Nieuwe graphics, parcours-elementen, dodge- en combat-mechanieken, vijanden en een volwassen Ellie op wraaktocht, om maar een paar dingen te noemen.

Het leukste detail uit de video is misschien wel dat de gevechten een stuk ruiger, maar ook realistischer aanvoelen. Dat doen ze aan de ene kant door de combat zo te balanceren dat je altijd het gevoel hebt dat Ellie een gevecht maar net overleeft, maar aan de andere kant door de vijanden wat menselijker te maken. Sommigen hebben zelfs namen, die hun vrienden bijvoorbeeld uitkramen als zij hun mattie dood aantreffen. De heer Druckmann sluit af door te zeggen, dat hoewel de demo drie uur speeltijd en maar liefst twee jaargetijden heeft, het slechts een fractie van de uiteindelijke game is. Mooi perspraatje, maar de Wacht wil hem maar al te graag geloven. Hoe dan ook een datum om in je agenda te zetten: 21 februari 2020.

                                    

The Last of Us 2 krijgt toch geen multiplayer

99,9% van de mensheid wil The Last of Us 2 spelen vanwege het verhaal (of weet het nog niet), maar een fractie zal vooral uitkijken naar de multiplayer-modus. Ehh… die komt dus niet. In gesprek met USGamer bevestigt Lead Game Designer Emilia Schatz dat de plannen voor een multiplayer-modus zijn geschrapt. Dit nieuws is ook bevestigd door Sony. Wie hoopte op een Factions-gamemodus a la The Last of Us in de sequel komt dus van een koude kermis thuis. Het lijkt er ook niet op alsof multiplayer in de toekomst toegevoegd gaat worden. Schatz benadrukt: ‘We're focusing on a single-player experience, so we're just making a single-player game for this.’ 

The Last of Us Factions
                     

Star Wars Jedi: Fallen Order-trailer doet boekje open over het verhaal

We krijgen steeds meer te weten over Star Wars JedI: Fallen Order, de game van Respawn Entertainment die nogal veel waarde lijkt te hechten aan z’n verhaal (en terecht). Eindelijk krijgen we ook wat meer te weten over dat verhaal, met dank aan de nieuwste trailer. Zo zien we hoe hoofdpersonage Cal Kestis gevonden wordt door een paar sidekicks in wording, is er wat gelul over de Dark Side en worden er lichtzwaarden rondgezwaaid. We wisten al dat Cal vlucht voor het Empire, maar nu is ook duidelijk dat hij meer doet dan alleen overleven. Cal zoekt blijkbaar naar een of ander object dat te maken heeft met de Jedi Order, iets wat ook voor het Empire interessant blijkt te zijn.

Verder bevat de trailer nog wat gameplaybeelden, inclusief een heus lightsaber-gevecht. Over niet al te lange tijd komt de game al uit, dus als je meer van die gevechten wilt zien zal je vast niet lang meer hoeven te wachten. Star Wars Jedi: Fallen Order komt uit op 15 november voor PC, Xbox One en PS4 - en na zo’n verhaaltrailer wordt het wel snel weer tijd voor wat combat-gameplay, toch?


                      

Forever Entertainment gaat eerste twee The House of the Dead-games remaken

Wie vroeger in de arcadehallen rondhing en de gewelddadigste games ervan langs gaf, kent The House of the Dead wel. De arcadegame met lichtpistool zat vol (on)dode vijanden en cheesy dialogen, en in Polen vond men dat we dat wel eens mogen herleven. Volgens een artikel op het Poolse Graczpospolita is ontwikkelaar Forever Entertainment van plan remakes te maken van de eerste twee The House of the Dead-games. Er is nog niets echt aangekondigd, zo weten we niet op welke platformen de games uit moeten komen en hoe ze het hele lichtpistool-gedoe oplossen, maar de eerste game wordt volgend jaar al verwacht.                 


             

Xbox Games With Gold in oktober: Tembo, Friday the 13th, Bolt en Ninja Gaiden 3

September komt al bijna weer aan z’n einde en dat betekent maar één ding: de Wacht moet effe gametijd kopen voor z’n World of Warcraft-account. O, dat en de Xbox Games With Gold zijn bekend, maar of je daar nou enthousiast van moet worden is nog maar de vraag. In de line-up, vanaf 1 oktober tot en met 31 oktober: Tembo the Badass Elephant op Xbox One. De platformer van Pokémon-ontwikkelaar Game Freak is nog maar het begin,  want van 16 oktober tot 15 november komt ook horrorgame Friday the 13th erbij kijken. Tot slot zijn er ook nog twee Xbox 360-games bij de Games With Gold in de vorm van Bolt, Disneys superhond (1-15 oktober), en Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge (16-31 oktober). 

                 

Nieuwe My Hero Academia-game onderweg

My Hero One’s Justice is een 3d-fighter van ontwikkelaar Byking en onderdeel van de My Hero Academia-franchise. De game werd niet bepaald overladen met positieve reviews, maar ze gaan voor de herkansing. De ontwikkelaar zou met deze franchise een hoop leuke, nieuwe dingen kunnen doen, maar aangezien My Hero One’s Justice 2 een directe sequel is lijkt het er niet op dat er veel gaat veranderen. De game is nog niet officieel aangekondigd via internationale kanalen, maar werd gespot in het Japanse magazine Weekly Jump. My Hero One’s Justice 2 moet uitkomen op de PS4, Xbox One en Nintendo Switch en zal in ieder geval een hoop nieuwe personages toevoegen (inclusief personages uit het vierde seizoen van de anime). 

REACTIES (30) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord