The Last Guardian naar PlayStation 4? 

The Last Guardian naar PlayStation 4? 2014-12-11T09:26:15
Good news everyone! The Last Guardian komt waarschijnlijk naar de PS4, waarschijnlijk. Wie weet. Verder heeft Super Smash Bros for Wii U de verkoop van de console verdubbeld in Japan. Nachtwacht, goedemorgen.

The Last Guardian nog steeds in de maak

Het is alweer even geleden dat we meldden dat the Last Guardian nog in ontwikkeling is, maar onlangs heeft Fumito Ueda van Team ICO laten weten dat ze wel degelijk werken aan de titel. The Last Guardian kent een roerige geschiedenis die ergens in 2008 begon als ‘Team ICO’s first PlayStation 3 title!’ Die vlieger gaat ondertussen niet meer op, en het zou niemand iets verbazen als de game een PS4-titel wordt. Als er überhaupt nog aan gewerkt wordt dan... Ueda heeft aangegeven dat dat in ieder geval wel het geval is:

“Talks with Sony Computer Entertainment on The Last Guardian have been ironed out, and we’re making progress under completely new conditions”

The Last Guardian

De Wacht gaat er even vanuit dat die ‘new conditions’ geen pay to win microtransactions zijn, maar een nieuw begin op een nieuw systeem. Sony heeft ooit een keer gezegd dat ze het zouden laten weten wanneer de game daadwerkelijk gecanceld zou worden, maar zoals het er nu naar uitziet, kunnen we ons nog wel een paar jaar verheugen op The Last Guardian...

 

Elite: Dangerous – launch trailer

Deze maand komt er niet zo heel veel bijzonder uit, maar Elite: Dangerous is wellicht een titel die je even in de gaten moet houden. De launch trailer is sowieso heel erg tof:

 

Super Smash Bros. for Wii U verdubbelt Wii U verkoop in Japan

Even een kort goed nieuws bericht voor de Nintendo heads dan. De verkoop van de Wii U in Japan is verdubbeld na de release van Super Smash Bros. de console ging voor de release van SSB 12.496 keer over de toonbank en nadat SSB in de schappen lag was dat aantal gestegen naar 24.469. best wel lekker. Daarnaast werd de game zelf 227.527 keer verkocht in een dag. Wederom netjes! Dat was even een kort goed nieuws bericht. Bedankt voor de aandacht!

Smash Bros

 

Kennis is macht – over Smash Bros gesproken

Waarom spelen we die game eigenlijk al dik 15 jaar?

 

De reden voor het tweede uitstel van The Witcher 3

The Witcher 3 is afgelopen week voor de tweede keer uitgesteld en dat is niet zo mooi. Want het belooft een enorm vet iets te worden, maar om aan de hoge verwachtingen te voldoen, kon CD Projekt RED niet anders dan wat extra tijd nemen om bugs glad te strijken. Ze hadden zelf ook niet verwacht dat er nog zoveel gedaan moest worden, maar dat komt voornamelijk door de schaal van de game. Hoe groter ze zijn, hoe harder ze vallen zeg maar, en dat wilde de ontwikkelaar voorkomen:

“There’s a lot of small errors because the game is huge. It’s the only reason behind the delay. We didn’t assume it will be this big. Only after putting all the pieces together it turned out it’s bigger than the two first put together. Let me remind you: it’s open and not linear. We are just learning how to play it and we have to catch the little pieces. We know what to do, we just have to do it.”

The Witcher 3

Daarnaast vertelde Adam KiciƄski, baas van CD Projekt, dat de gamers hun beslissing wel goed oppakten. De markt is nu eenmaal bang voor slecht opgepoetste games. AC: Unity en DriveClub zijn daar goede voorbeelden van. Zo’n fout kan CD Projekt zich nu eenmaal niet permiteren. The Witcher 3 verschijnt nu in mei 2015. Even geduld dus nog, maar dan krijgen we wel een goed afgewerkte game. Als dat niet het geval is, mogen we heel de ontwikkelaar besmeuren met pek en veren.

 

The Legend of Zelda Wii U gameplay analyse

Tijdens de Game Awards hebben we een aantal minuten van de nieuwe Zelda voor de Wii U te zien gekregen. Het was nog steeds niet heel veel, maar genoeg om een analyse van ruim 20 minuten te maken. Blijkbaar. GameXplain doet dat waar ze goed in zijn; het kleinste beetje informatie analyseren en speculeren tot ze er bij neervallen. Check het:

 

Bedankt voor het lezen! Daaaag!

 

Lekker dansen

REACTIES (47) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord