The Dark Pictures: Man of Medan verschijnt in augustus en Twisted Metal-tv-serie in de maak 

The Dark Pictures: Man of Medan verschijnt in augustus en Twisted Metal-tv-serie in de maak 2019-05-22T08:24:09
Hoewel horror meestal meer iets is voor het winterseizoen, kun je je net zo hard de tandjes schrikken in de zomer. Daar gaat The Dark Pictures: Man of Medan waarschijnlijk voor zorgen. Check de onaangename trailer in deze verse N8W8.

Ether
  

Goedenacht, goedemorgen! Het is vandaag 22 mei, de dag waarop in 1973 het ethernet-netwerk door Robert Metcalfe wordt uitgevonden. Maar ook de dag waarop Staatsbosbeheer in 2006 bekendmaakte dat er een zeearend broedde in de Oostvaardersplassen. Inmiddels hebben we een wolvenkoppel in ons land, dus Nederland wordt elke dag een beetje wilder. Als het niet door de beesten is, dan wel door het game- en filmnieuws.

arend
   

Nieuwe trailer The Dark Pictures: Man of Medan is spooky

Bandai en Supermassive hebben aangekondigd dat The Dark Pictures: Man of Medan op 30 augustus dit jaar verschijnt op PC, Xbox One en PlayStation 4. Je kunt voor een idee van deze game het beste de trailer kijken, want die is aardig creepy:


   

Microsoft wil even benadrukken dat gamen voor iedereen is

Je Wacht weet niet helemaal wat ze achter de timing van dit bericht moet zoeken, maar laten we het toejuichen: Microsoft heeft een statement naar buiten gebracht waarin het benadrukt dat het gamen veilig wil houden. Het wil bovendien dat de hele gamesindustrie samen zorgt dat gamen in een prettige, veilige omgeving gebeurt. Xbox-baas Phil Spencer schrijft dat gamen geweldig kan zijn voor een gevoel van gemeenschap, voor vriendschap en om stress en depressie tegen te gaan. Hij stipt daarbij ook aan dat gamen niet iets is van tienerjongens alleen. De meeste gamers zijn volwassene en bijna de helft is... vrouw. Dat weten we inmiddels wel, maar Spencer haalt het nog even aan omdat hij merkt dat het online leven gedeeltelijk bestaat uit een “groeiende, giftige pot haatspraak, kwezelarij en vrouwenhaat” en dat games kunnen bijdragen aan een oplossing hiervoor.

We zijn volgens hem allemaal slechts namen in een scherm, terwijl er stiekem veel verschillen zijn in klasse, ras, gender, enzovoort. Hij roept de gamesindustrie dan ook op om handhaving waakzaam, proactief en snel te laten zijn, dus op te letten of er geen mogelijkheden binnen games zijn die mensen uitnodigen tot misbruik. Hij wil bovendien dat het voor ouders makkelijker wordt gemaakt om onder controle te houden wat hun kinderen te zien krijgen. En hij wil dat de gamesindustrie hiervoor ook gaat samenwerken met andere sectoren. Op zich een goed streven, maar je Wacht vraagt zich af of het niet iets sterker was geweest als dit bericht kwam van een groep grote jongens uit de gamesindustrie.

microsoft
   

Overwatch is jarig, hoera!

Gisteren was Overwatch jarig: 3 jaar. Hiep hiep hoera! Om het te vieren, heeft Blizzard geen nieuwe content uitgegeven, maar gaat het juist alle updates en events uit het verleden nog eens bij langs. Dat loopt nu al, tot 10 juni. In de update vind je zes nieuwe legendary skins en drie epic skins, plus dansjes voor Baptiste, Ashe en Wrecking Ball. Als je de afgelopen jaren een vet item hebt gemist, dat kun je je lol op: alle cosmetische items zijn weer in de shop te vinden. Het mooiste cadeautje is echter dat er nu free trials zijn met daarin alle content, dus als je je vrienden wil overhalen mee te doen, dan is het nu een goed moment (tot 28 mei). Hier alvast twee skins om te bewonderen.

skins
  

Skins
   

skins 
   skins
   

Game of Thrones-finale zet een fiks record voor HBO

De een-na-laatste aflevering van Game of Thrones brak al records, maar de allerlaatste Game of Thrones-aflevering allertijden deed dat natuurlijk helemaal. Op zondagavond zaten 19,3 miljoen mensen aan de buis gekluisterd om de eerste uitzending van de laatste aflevering te kijken. De vorige serie die ook maar in de buurt kwam van zulke aantallen, dat was The Sopranos met 13,4 miljoen kijkers. Of je die laatste aflevering nou fantastisch vond, of dat je Wouter bent, dat maakt niet uit: indrukwekkend zijn deze cijfers sowieso. Enne, die schrijver George R.R. Martin? Die heeft besloten dat het gisteren een goede dag was om te delen dat hij meewerkt aan een game. Het schijnt er zelfs eentje van From Software te zijn. Er komt meer informatie naar buiten op E3, als we de roddels mogen geloven.

wolfie
   

Stealthy kanovaren in Phantom: Covert Ops

Varen is een stuk leuker als er geen wildfire in het water zit, en dat is gelukkig het geval in Phantom: Covert Ops. In deze Oculus VR-game van nDreams (Shooty Fruity, Bloody Zombies) moet je sluipen in een kano en een legerbasis binnen zien te dringen. In je kano. Succes. Het spel moet later dit jaar verschijnen.


  

Whohoo, er is een VR-game van Dr Who in de maak

Ben jij net zo stealthy als een olifant in een porseleinkast, dan kun je beter de VR-game van Dr Who proberen die is aangekondigd voor PlayStation VR, Steam VR, Oculus en Vive. In dit spel ga je met je Sonic Screwdriver allerlei puzzels oplossen, onder andere om de TARDIS aan te roepen, zo is te lezen op IGN.


   

Supervette röntgenfoto laat muis van 3 miljoen jaar oud zien

Even wat anders nerderigs, er is een foto gemaakt van een muis die 3 miljoen jaar geleden in Duitsland leefde. Of tenminste, wat toen nog geen Duitsland was. Dankzij een laag stenen is het hele lijfje van het beest gespaard gebleven, inclusief wat roodbruine vacht en huid. Er is te zien dat het diertje een wit buikje had. Zelfs zijn oortjes zijn goed gebleven. Goed gespot door geochemist Roy Wogelius van de Universiteit van Manchester. Wil je nog iets dieper in deze fascinerende materie duiken, want wat eigenlijk zo bijzonder is, dat is dat biologische chemie blijkbaar zo lang bewaard kan blijven.

muis
   

De nieuwe fantasy-serie Dark Crystal verschijnt op 30 augustus

The Dark Crystal: Age of Resistance is een nieuwe fantasy-serie op Netflix (en een prequel op de film The Dark Crystal) en dat is spannend. Niet alleen omdat de geweldige film uit 1982 poppen bevatte van de Jim Henson Company, maar omdat deze serie dat ook weer doet. De hype is real. Je kunt hieronder vast wat afbeeldingen zien, wat vind jij ervan?

dark crystal
   

crystal
   

dark crystal
   

Er komt een Twisted Metal TV-serie van PlayStation Productions

Mocht je die stijl van The Dark Crystal ook niet helemaal voelen, dan is er ander serie-nieuws dat je mogelijk wel cool vindt. PlayStation Productions maakt een Twisted Metal TV-serie. Meer nieuws dat dit is er niet op dit moment. Tenminste, niet over Twisted Metal. In de investeerderscall liet Sony wel nog even vallen dat de Uncharted film al ver is in ontwikkeling. Eerst zien, dan geloven.

twisted metal
   

En... een film van Just Cause

Je Wacht werd er laatst al op gewezen dat er naar iemands smaak te veel filmnieuws in de N8W8 stond. Dat heeft ze wel gelezen en ter harte genomen, maar ja, als het filmnieuws bijna allemaal met games te maken heeft… Dit bijvoorbeeld: de maker van de heerlijk duistere John Wick-films gaat de Just Cause-flick maken. Derek Kolstad heet de man die het moet gaan doen en het klinkt wel als een goede combo. Actie, explosies, geweld, dat is zijn specialiteit en daar is Just Cause ook niet vies van. Het zal nog even duren voor we het eindresultaat zien, maar we kunnen wel vast gaan bedenken wie de hoofdrol van Rico Rodriguez moet gaan spelen. Jeffrey Dean Morgan of Jon Bernthal misschien? Of, als het nog een paar jaar duurt, Rico Rodriguez misschien…

rico
   

rico
   

John Wick: Chapter 4 verschijnt in 2021

We blijven nog even bij John Wick, want de zwoele actiefilm met Keanu Reeves in de hoofdrol komt terug. Keanu is nu in de bios te zien in Chapter 3, maar daar komt blijkbaar ook nog een vierde hoofdstuk achteraan. We weten zelfs al precies wanneer: 21 mei 2021. Lekker.

John Wick
   

Nieuwe trailer voor Toy Story 4 toont meer van Forky, Grabby en Duke Caboom

En we blijven ook nog even bij Keanu Reeves (deze bruggetjes maken zichzelf!), want de beste man is te horen als het personage Duke Caboom in Toy Story 4. Deze zomer komt de animatiefilm van Pixar uit en zoals je ziet wordt dat waarschijnlijk weer een feestje. Kan hij beter worden dan Toy Story 3, dat kan bijna niet, maar laten we in ieder geval gaan kijken of hij een beetje in de buurt komt. Of, zoals Keanu het zegt: Let’s Caboom!


   

Om maar met de woorden van Microsoft te spreken, wees lief voor elkaar, en een heel fijne dag pandaag!

panda
   

REACTIES (33) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord