Teller van de Nintendo PlayStation-veiling staat op $350.000 

Teller van de Nintendo PlayStation-veiling staat op $350.000 2020-02-17T14:26:56
De Nintendo PlayStation is nu al het duurste stukje gamememorabilia ooit... En de veiling is nog niet eens gesloten! Ander nieuws deze N8W8: Rainbow Six Siege onthult Y5S1-update met nieuwe operators, Shenmue III krijgt deze week story DLC met nieuwe quests en Sonic Station Live over de toekomstplannen voor Sonic.

Cats <3
     

Teller van de Nintendo PlayStation-veiling staat op $350.000

Het enige overgebleven prototype van de Nintendo PlayStation staat te koop! En zoals je mag verwachten, belooft deze bijzonder console een flink bedrag op te leveren. Op het moment van schrijven, is al 350.000 dollar geboden...

De Nintendo PlayStation is in wezen een Super Nintendo Entertainment gecombineerd met een CD-ROM-station van Sony. De console wordt geveild door Heritage Auctions, een veilinghuis dat gespecialiseerd is in popcultuuritems. De veiling wordt op 6 maart gesloten. We weten echter nu al dat de Nintendo PlayStation het duurste stuk gamememorabilia ooit wordt! De console streeft de vorige recordhouder - een verzegelde Super Mario Bros. die 100.150 dollar opbracht – nu al voorbij.

Nintendo PlayStation

Wat is de Nintendo PlayStation voor ding? Een geschiedenislesje: in een ver verleden gingen Nintendo en Sony samen in zee om een CD-ROM-add-on voor de SNES te maken. Dit systeem werd de PlayStation gedoopt. Vanwege verschillende (financiële) meningsverschillen, besloot Nintendo echter liever samen te werken met concurrent Philips. Sony revancheerde door helemaal zelf een console te ontwikkelen: de PlayStation. Het leek er lange tijd op dat alle prototypen van Nintendo PlayStation waren vernietigd. In 2015 bleek er echter toch eentje bewaard te zijn gebleven! En dat is het exemplaar dat nu dus geveild wordt.

Juist dit stukje geschiedenis maakt de Nintendo PlayStation zo gewild! De impact op het gamelandschap was namelijk enorm. Wat als de console wel gelanceerd was? Wat als Sony nooit zelf een console gemaakt had?

Saillant detail: een van de bieders is Palmer Luckey, het voormalige opperhoofd van VR-bedrijf Oculus. Luckey liet op Twitter weten dat hij de Nintendo PlayStation graag wil hebben om "de geschiedenis van fysieke videogames te digitaliseren en te bewaren". Hij wil de console bewaren "in de meest geavanceerde opslagfaciliteit voor videogames ooit gebouwd".

Dat het hoogste bod nu dus al 350.000 dollar betreft, betekent echter dat Luckey niet de enige kaper op de kust is... De Wachtster is benieuwd waar de biedingsoorlog eindigt! Op 6 maart weten we meer, dan wordt de laatste hamerslag namelijk live uitgezonden.
      

Rainbow Six Siege onthult Y5S1-update met nieuwe operators

Ubisoft Montreal heeft op het Six Invitational esports-kampioenschap in Quebec de toekomstplannen voor Rainbow Six Siege uit de doeken gedaan. Het gaat om de Y5S1-update, oftewel het eerste seizoen van Year 5. De belangrijkste toevoeging aan de game betreft twee nieuwe operators: de (Nederlandse!) Iana en Oryx.

Naast twee nieuwe operators belooft Ubisoft ook dat er een remake van de map Oregon aankomt. De Rainbow Six Siege-update brengt daarnaast een nieuw ontwerp van de gebruikersinterface met zich mee, waardoor deze cleaner en informatiever wordt.

Bovenstaande veranderingen zijn onderdeel van Operation Void Edge, de codenaam voor het eerste seizoen van Year 5. Helaas hebben we nog geen concrete releasedatum voor dit seizoen... Wel weten we dat bezitters van de Season Pass een week eerder met de nieuwe operators aan de slag mogen. Geen zin om te wachten? Ubisoft onthulde dat de operators vandaag beschikbaar worden gemaakt op de testservers.
     

Comic-momentje

Comic-momentje
     

Trailerovervloed

Even helemaal klaar met al die triple A-titels? Misschien kan een van onderstaande trailers je dan wel bekoren! Kijk snel mee naar:

  • House Flipper – nu op PC, 25 februari op PS4 en 26 februari op Xbox One
  • Paper Beast – Q1 2020 op PS4
  • 30XX – 2021 op PC en consoles


        

Shenmue III krijgt deze week story DLC met nieuwe quests

De tweede uitbreiding voor Shenmue 3 komt eraan! De DLC belooft zich te richten op het verhaal en voegt zodoende een aantal quests toe. De naam is in ieder geval enorm toepasselijk: Story Quest Pack.

De Story Quest Pack voor Shenmue III belooft ons "nieuwe quests vol mysterie, intrige en actie". Daarbij kruist Ryo het pad van een oude bekende: Shuqin Zhang uit Shenmue II. Samen raken ze verwikkeld in een "nieuwe escapade waar niets is zoals het lijkt".

Shenmue III Story Quest Pack DLC

Shenmue III Story Quest Pack DLC

Shenmue III Story Quest Pack DLC

Tja, erg veel wijs worden we niet van bovenstaande omschrijving... Het is daarom maar goed dat je de Story Quest Pack morgen al kunt checken. Je koopt 'm voor een paar euro in de Sony Store of Epic Games Store. Heb je de Complete DLC-collectie eerder al gekocht? Dan hoef je verder niets doen.
     

Tweemaandelijkse Sonic Station Live-uitzendingen over de toekomstplannen Sonic

We mogen ons opmaken voor maandelijkse Sonic-updates!

De eerste Sonic Station Live-uitzending ooit staat voor volgende week op de planning. De verwachting is dat de uitzending een beetje zal lijken op een Nintendo Direct, maar dan dus geheel in het teken van Sonic.

Nu de Sonic-film het best leuk doet, besluit Sega de koe bij de horens te vatten. De eerste Sonic Station Live staat daarom gepland voor 20 februari. Daarna volgt elke twee maanden een nieuwe uitzending, waarin Sonic-games, maar ook kleding en andere merchandise, onthuld worden.

Sonic movie

Tja, de Wachtster haar verwachtingen zijn niet al te hoog gespannen... Toch gaat ze het in ieder geval wel effe in de gaten houden. De geruchtenmolen vertelt haar namelijk dat er op 20 maart in ieder geval een grote game onthuld wordt. Wordt ongetwijfeld vervolgd!
      

Memes en dingen

Vandaag in memes en dingen: een hartverwarmend verhaaltje over Destiny 2, de meest badass momenten in games en alle gecancelde N64-games op een rijtje gezet.


      

Lekker koesen!      

REACTIES (18) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord