Super Smash Bros. for Wii U releasedatum bekend? 

Super Smash Bros. for Wii U releasedatum bekend? 2014-09-15T09:10:14
Zouden we vanaf 21 november met Super Smash Bros. for Wii U aan de slag mogen? Laten we het hopen, aangezien de Wachtster haar 3DS tegen die tijd ongetwijfeld ook aan puin ligt… Maar ach, anders tikt ze via eBay gewoon zo’n opgegraven E.T. game op de kop.

Cats <3

 

Super Smash Bros. for Wii U releasedatum bekend?

Twittergebruiker BluesDriveBuster heeft wellicht de releasedatum voor Super Smash Bros. for Wii U bekend gemaakt… Volgens zijn Tweet zou het gaan om 21 november.

Het kaartje dat je hieronder ziet, werd uitgedeeld bij Fred Meyer aan mensen die een pre-order voor Super Smash Bros. for Wii U plaatsten. Op zich is die 21e trouwens een vrij aannemelijke datum, waar de Wachtster drie redenen voor heeft. Ten eerste heeft Nintendo steeds zelf ‘winter 2014’ heeft geroepen. Ten tweede is het logisch om je game voor de zogenaamde Black Friday (op 28 november) uit te brengen. En ten slotte brengt Nintendo veel van hun langverwachte games op vrijdag uit.

Een fysiek kaartje vormt natuurlijk zwaardere bewijslast dan een retailer die een datum via het interwebz ‘lekt’. Maar zeker weten, doen we het niet zolang de grote N niet met een officiële statement komt. Mocht men bij Fred Meyer echter meer weten dan wij, dan leert een blik op de kleine lettertjes op het kaartje echter dat deze datum alsnog kan veranderen...

Super Smash Bros. for Wii U releasedatum bekend?

In ieder geval mogen we vanaf 3 oktober aan de slag met Super Smash Bros. for 3DS. Of kunnen jullie net als de Wachtster al genieten van de demo?

 

Super Smash Bros. for 3DS sloopt handhelds

En nu we het toch over de 3DS hebben, passen jullie een beetje op dat tere apparaatje? Neem in ieder geval een voorbeeld aan onderstaande Japanners die een beetje te hard van stapel zijn gelopen tijdens het spelen van Super Smash Bros. for 3DS…

Super Smash Bros. for 3DS sloopt handhelds

Super Smash Bros. for 3DS sloopt handhelds

Vooral de Slide Pad lijkt het dus zwaar te verduren te hebben tijdens het gamen. Bij sommige mensen gebeurde dit al tijdens het checken van de demo, dus logischerwijs komen er, nu de game officieel uit is in Japan, steeds meer meldingen binnen. Een gewaarschuwd mens telt echter voor twee, dus laten wij onze handhelds vanaf 3 oktober een beetje beter behandelen.

 

Destiny op PS4 en Xbox One – de vergelijking

Aangezien de Wachtster weet hoe zeer jullie van vergelijkingsfilmpjes houden, hierbij de Destiny breakdown.

De mensen bij Digital Foundry checkten de PS4 en Xbox One-versies en kwamen tot de conclusie dat deze elkaar vrijwel niet ontlopen. De Xbox One versie lijkt vanwege een frame-pacing issue alleen heel soms iets te stotteren, een probleempje dat tijdens de bètatest op de PS4 onmiddellijk werd verholpen met een patch.

Concluderend, stelt men echter dat de twee versies verrassend dichtbij elkaar liggen en dat een keuze voor een platform eerder neer zou moeten komen op het verschil in content… 

 

Opgegraven E.T. games komen op eBay

Nog niet zo lang geleden brachten mensen van Xbox Entertainment Studios en Lightbox Entertainment hun weekend door in de woestijn om aldaar te zoeken naar de gedumpte E.T. the Extra-Terrestrial cartridges. De zoektocht was succesvol, de stortplaats werd gevonden en het documentaire materiaal verzameld. Maar wat gaat men eigenlijk doen met de vondst?

Opgegraven E.T. games komen op eBay

Reuters laat weten dat de stadsraad van Alamogordo (de stad, waaronder de vindplaats valt) heeft besloten om zo’n 800 van de 1300 gevonden games te verkopen via eBay. Joe Lewandowski, die supervisor was bij de opgravingen, stelt dat de verkoop binnen twee weken van start moet gaan en zo rond de Kerst weer sluit. Men wil de overige 500 cartridges bewaren als aandenken en schenken aan verschillende musea.

 

PS4 al 8 maanden beter verkocht dan Xbox One

Voor de achtste maand op rij is de PS4 de populairste console in Amerika. De Xbox One blijft nog altijd achter wat betreft verkoopaantallen, maar laat wel een stijgende lijn zien. Zo gingen er in augustus bijna dubbel zoveel Ones over de toonbank dan in juli. In totaal gaven Amerikaanse consumenten in een maand tijd $561,3 miljoen uit aan zowel hardware als software.

Gotta buy 'em all

Best verkochte game in augustus was Madden NFL 15. Voor een compleet overzicht check je vooral onderstaande lijstje dat de Wachtster met liefde heeft samengesteld:

  1. Madden NFL 15 
  2. Diablo III: Reaper of Souls 
  3. Minecraft 
  4. The Last of Us
  5. Call of Duty: Ghosts 
  6. Lego Marvel Super Heroes
  7. Plants vs. Zombies: Garden Warfare
  8. Watch Dogs
  9. Battlefield 4 
  10. The Lego Movie Videogame

Alle bovenstaande cijfers betreffen overigens alleen de fysieke verkoop, digitale aankopen (zoals mobiele games en aankopen via Steam) zijn niet meegerekend. 

 

Mass Effect partyfeitjes

Je kent nooit genoeg partyfeitjes, daarom hier een filmpje van Did You Know Gaming over de Mass Effect serie. Je krijgt een heleboel behind-the-scenes info, maar leert meteen ook over het uiterlijk van de verschillende rassen. Wisten jullie bijvoorbeeld dat de Krogan gemodelleerd zijn naar vleermuizen? En dat Mordin geïnspireerd is door Clint Eastwood? Verder is er ook nog iets over een criminele koe... En heeft de Wachtster het aan jullie te danken dat ze dan toch eindelijk Garrus mocht versieren. <3 The more you know!

 

“Dragon Age: Inquisition krijgt steilere leercurve”

De Wachtster stuitte in haar zoektocht naar nieuws op een interview met de executive producer van Dragon Age: Inquisition (Mark Darrah) en de general manager van BioWare (Aaryn Flynn). De twee gaan vooral in op de verschillen tussen het aankomende derde deel in de Dragon Age-serie en de voorgaande games.

Darrah stelt dat ze in Dragon Age II bewust veel geëxperimenteerd hebben. Wellicht iets te veel zelfs, waardoor het voor veel mensen niet meer voelde als een game in dezelfde serie als Origins. Dragon Age II betrof volgens de heren een verhaal over personages en niet over gebeurtenissen, iets dat problematisch was aangezien het een minder duidelijk plot opleverde. Daarnaast was de gameplay plots sneller en gemakkelijker, iets dat in Inquisition weer wordt omgegooid:

“We're fixing that in Inquisition. Combat will have a lot more weight to it than both prior games. We're balancing it towards a more difficulty middle-ground, so that you have to use some of the tools you're given. Maybe you don't have to master the tactical camera, but you'll have to master some aspects of the game and use them together to really master Inquisition."

Flynn deelt deze mening en stelt dat ze bij Dragon Age II een verkeerde inschatting hebben gemaakt: het publiek wilde een leercurve, maar kreeg deze amper. Het is echter niet alleen de combat die flink onder handen is genomen, dat geldt ook voor de customization opties. In Dragon Age II ontbrak de optie om je companions daadwerkelijk nieuwe armor te equippen. Deze keuze kwam voort uit het feit dat men duidelijk herkenbare personages wilde creëren.

Dragon Age: Inquisition

Ook waren de keuzeopties in Dragon Age II meer gelimiteerd dan in Origins. Keuzes werden gemaakt aan de hand van icoontjes, die aangaven wat voor soort reactie je personage zou geven, zoals een grappige of een kwade opmerking. Volgens Darrah kwam dit systeem slecht uit de verf, omdat veel mensen het simpelweg niet goed begrepen. In Inquisition worden de icoontjes daarom anders ingezet en laten ze je slechts op bepaalde momenten weten dat een reactie bijvoorbeeld sarcastisch bedoeld is. Niet om de boel te spoilen, maar om te voorkomen dat mensen per ongeluk verkeerde keuzes maken. Hierop aansluitend is ook het romance systeem onder handen genomen. Darrah geeft eerlijk toe dat het voorheen niet 'organisch' genoeg was. In Inquisition is het dan ook niet voldoende om je love interest te overladen met cadeaus, maar moet je echt met ze in gesprek.

Ten slotte belooft men wat betreft DLC goed naar de fans te luisteren. Wel is al duidelijk dat de content waarschijnlijk nieuwe gebieden zal betreffen, waar hele ladingen verse quests te vinden zijn. Een nieuwe expansie, zoals Awakenings, zit er echter jammer genoeg niet in…

Dragon Age: Inquisition is vanaf 21 november te checken op PC, PS4, PS3, Xbox One en Xbox 360.

 

Memes en dingen

Wie houdt er nou niet van de Dreamcast?

Wie houdt er nou niet van de Dreamcast? 
Wat doet de Wachtster toch verkeerd? :(

Wat doet de Wachtster verkeerd? :(

 

Lekker koesen!

REACTIES (42) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord