Super Mario Galaxy 3 is een mogelijkheid 

Super Mario Galaxy 3 is een mogelijkheid 2015-09-08T10:00:10
Wat is de deal met een nieuwe Super Mario Galaxy? Is die gewilde titel onderweg, maken we er ├╝berhaupt kans op? Niemand minder dan Miyamoto geeft deze Wacht een toelichting op wat de stand van zaken is. Verder: LawBreakers, MGS5, Fallout: Shelter en meer.

Foutje - Super Mario Maker kostte 234 pond bij GAME

Je wil een spel hebben, gegarandeerd, dus dan pre-order je hem. Een logisch scenario. Waar je niet vanuit gaat, als je je onvoorwaardelijke vertrouwen aan zo'n game laat blijken, is dat je dan meer moet betalen. Dikke vette 'OH SHIT!' in het geval UK retailer GAME. Deze kreeg het voor elkaar om bij verschillende klanten het bedrag dat hoorde bij de bestelling van Super Mario Maker  meerdere keren af te schrijven. Verschillende klanten betaalden bijvoorbeeld vier of vijf keer zoveel voor de nieuwe Mario game. Tja, 234 pond voor een spelletje, dat is best veel.

SMM

GAME heeft haar excuses aangeboden, de klanten krijgen uiteraard hun teveel betaalde geld weer terug.

   

Super Mario Galaxy 3 is een mogelijkheid

Komt er een nieuwe Galaxy game? Dat wil iedereen wel weten. Shigeru Miyamoto geeft een paar hints aan Eurogamer. Het komt hier op neer. Er is nergens een garantie dat er een nieuwe Super Mario Galaxy zal verschijnen, wel is er altijd de discussie of er ruimte is voor een nieuw deel. Het probleem, voor ieder die niet kan wachten op een Galaxy 3, is een beetje de populariteit van de 2D Mario games. Die zijn toegankelijker en hebben een groter publiek, daarom is Nintendo na Galaxy 2 zo fanatiek terug gestapt naar 2D. Ondertussen denkt Miyamoto wel constant na over een tussenoplossing. Is het mogelijk een game te maken waarin zowel de fans van 2D als de 3D Galaxy werelden bedient kunnen worden?  

GoGalaxy

Als er een nieuwe Galaxy komt, zal dat niet meer op de huidige hardware zijn. Niet omdat de Wii U het niet aankan maar eerder omdat het belachelijk veel werk is om een nieuwe 3D Galaxy met 60FPS te laten draaien. Iets wat op de volgende hardware een stuk makkelijker zou moeten gaan. Doe ff niet zo flauw dan en gooi Galaxy er uit op de NX dan...

   

Beter dan echt voetbal

Tuurlijk beter dan echt voetbal. Pffft, echt voetbal, wie zit daar nu op te wachten....?

   

Lachen met Mr. Handy

Met de Fallout Shelter update krijg je Mr. Handy erbij. Reken maar dat Mr. Handy ook echt handy is. Hij verzamelt grondstoffen voor je, is een prachtig kogelschild als er wordt aangevallen en je kunt hem op avontuur sturen buiten de vault. Dit laatste doet hij echter niet graag, de robot blijkt ineens een behoorlijk menselijk karakter te hebben. Buiten de vault verandert Mr. Handy namelijk grotendeels in Mr. bijdehand. Gelukkig is dat best grappig. 

     

LawBreakers komt misschien ook naar de consoles

Een belachelijk snelle arena shooter die vooral doet denken aan de hoogtijdagen van Unreal Tournament. Dat is echt een PC game die zich perfect laat besturen met toetsenbord en muis. Hoewel de geluiden soms anders zijn, zou de game best eens richting de consoles kunnen gaan. Dit is in ieder geval wat Cliff Bleszinski erover te zeggen heeft: "People are like 'You're never coming to console,' and I'm like 'I never said that..."

LB

Mocht er een console versie komen dan zal deze echter niet gerealiseerd worden door Cliff en zijn ontwikkelteam. Dit team is klein en heeft alle mankracht nodig om aan de PC versie te (blijven) sleutelen. Echter als Microsoft en/of Sony ideeën heeft voor een tweede team die een console versie kan realiseren valt er wel te praten. Maarja, dit is pas een goed plan als er genoeg animo blijkt te zijn, vanuit de community bijvoorbeeld. Kortom, wil je LawBreakers op je Xbox One of PS4, schreeuw dit dan vooral in de rondte.

   

Importeer je eigen deuntjes in MGS5

Het fijne aan PC versies van games is dat er vaak meer te finetunen, costumizen en modden valt. Meer dan bij de console broers. Nu valt het bij Metal Gear Solid 5 nog best mee, maar toch is het erg geinig dat je je eigen muziek (en geluid) kunt importeren. Combineer de juiste deuntjes met de juiste scenario's en je krijgt entertaining combo's. Trek bijvoorbeeld ten strijde met de theme song van Team America, om maar wat te noemen.

Of eh... dit... dit kan ook

   

Duurzaam Minecraften

De survival game 'Eco' is een soort duurzame versie van Minecraft. Samen met andere spelers leef je in hetzelfde ecosysteem waar je moet zien te overleven. Echter, het is niet zomaar grondstoffen verzamelen en alles maken wat je wil, nope, alle levensvormen beïnvloeden elkaar. Haal teveel planten weg van een bepaalde soort en een dier zal wellicht uitsterven omdat hij zonder de plant niet genoeg meer te eten heeft. Het is dus verstandig plantjes plukken en jagen geblazen. In het ergste geval wordt de complete voedselaanvoer van een ecosysteem vernietigd en zal al het leven en daarmee de bijbehorende server verdwijnen. Met adere woorden, hardcore permadeath.

Het toffe is dat je met de andere spelers echt verantwoordelijk bent voor het ecosysteem. Met z'n alle besluiten wat verstandig is en er is daarnaast ook een economie. Spelers kunnen elkaar inhuren, bijvoorbeeld om iets te bouwen. Nu hoor ik je denken, de Wacht dacht hetzelfde, en de trollen dan? Kunnen die niet eigenhandig een ecosysteem vernietigen? Als het goed is niet aangezien er binnen de game ook een overheid met wetten is, de wetten worden gezamenlijk door alle spelers bepaald. Loopt iemand te kloten? Gooi er een verbod uit.

Het klinkt allemaal interssant genoeg, Eco is een Kickstarter project wat haar goal al lang en breed binnen heeft. Eco zal uitkomen op de PC, in de toekomst meer hierover.

    

Jaaaaa!

Een prettige lading aan fucked-up beelden. Altijd fijn om mee af te sluiten, groeten!

REACTIES (51) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord