Sunset Overdrive naar PC? 

Sunset Overdrive naar PC? 2014-10-27T11:57:53
Komt Sunset Overdrive naar de PC? Microsoft zegt nee, maar de geschiedenis zegt ja. Verder gaan we dit jaar geen screenshots maken op de Xbox One en weten we wat we van de Big Alpha van Evolve mogen verwachten. Gooi die koffie maar die slokdarm in, want dit is de Nachtwacht!

GIF

 

Assassin's Creed: Unity open world trailer

Wat is er zo bijzonder aan de wereld in Assassin's Creed: Unity. Deze trailer legt het je uit:

 

Xbox One screenshot functie vertraagd

Op de PS4 kan je iedere domme frame die je hebt weten te produceren opslaan met de Share-knop. Dit is echter niet mogelijk op de Xbox One. De console van Microsoft kan wel gameplay video's opnemen, maar het maken van één simpel screenshotje is nog altijd niet aanwezig. In een interview laat Phil Spencer weten dat we de mogelijkheid om een foto te maken van de beeldactiviteit dit jaar niet meer hoeven te verwachten.

"As we come back into the new year, we'll see new stuff, and screenshots is on the list,"

De vraag om screenshots te maken is de laatste weken gestegen onder Xbox One-gebruikers, omdat er in Middle-earth: Shadow of Mordor een photo-mode is toegevoegd. Hiermee kun je de camera en effecten instellen om vervolgens een gaaf screenshot van te maken, alleen zijn de foto's niet op te slaan omdat de Microsoft console geen screenshot functie heeft. De heer Spencer laat weten dat Microsoft prioriteit aan de functie geeft, maar ook dat we deze pas in 2015 zien omdat 'de uitvoering ervan technisch lastiger is dan verwacht'. De baas van de Xbox-divisie had afgelopen zomer nog beloofd dat we voor het einde van het jaar nog kliekjes konden maken op de Xbox One.

Xbox One screenshot

Spencer liet verder weten dat de december update van de Xbox One kleiner gaat zijn dan in andere maanden van dit jaar. Dit komt omdat 'december een mooi moment is om even een pauze te nemen en te kijken hoe alle functies ervoor staan'. Eén observatie is al duidelijk, zo zijn de technische mensen bij Microsoft al volop bezig om de installatie tijden drastisch te verkorten. Wanneer we hier iets van merken in onze huiskamers is nog maar de vraag, want de almachtige Phil durft daar nog geen beloftes over te doen.

 

Geheime '30 killstreak'-reward in nieuwe CoD?

In een video die op het internet is verschenen beweert een nogal enthousiaste en nogal Amerikaanse Youtuber dat er een geheime killstreak in Call of Duty: Advanced Warfare zit. De videomaker die zichzelf TmarTn noemt (ervan uitgaande dat zijn ouders hem niet die achterlijke naam hebben gegeven), vertelt dat hij een stream van CoD: Advanced Warfare heeft gezien waarin een speler in een game met bots in één leven 30 kills met een geweer heeft gemaakt en daarna een speciale 'DNA-bom' als reward kreeg.

Wat de killstreak precies doet is nog onduidelijk. Ook valt het nog te betwijfelen of de informatie klopt, want hard bewijs is er niet. De spreekwoordelijke korreltjes zout waar Florian doorgaans geen genoeg van krijgt, zijn hier meer dan op hun plaats. Eerder deze week lieten we al beelden zien van een hoop uitgelekte maps, modi en credits. Op 3 november komt de Call of Duty: Advanced Warfare Day Zero editie uit. Voor iedereen die wel een dag kan wachten is het spel op 4 november ook verkrijgbaar zonder pre-order.

 

Sunset Overdrive naar de PC? NEEEE!!!

Vandaag verscheen er kort een reclame-uiting voor Sunset Overdrive online met daarop de tekst dat de game alleen op de Xbox One en PC te spelen is. Onze huidige kennis gaat echter niet verder dan dat Sunset Overdrive alleen te spelen is op een Xbox One en dus gloort er weer hoop voor gamers met hardware die zij zelf beschrijven als 'MASTER RACE'. Microsoft was er echter als de kippen bij om te laten weten dat het een foutje is en dat Sunset Overdrive alleen naar de Xbox One komt.

Sunset Overdrive

Soms vraag je je echt af wat Microsoft precies wil met dat hele Windows gebeuren als ze er zelf nauwelijks goede games op uitbrengen. Toch zijn er al voorbeelden van spellen die alleen op de Xbox One zouden uitkomen, maar inmiddels ook op de PC zijn verschenen. Zo heeft Microsoft bij hoog en bij laag beweerd dat Ryse: Son of Rome en Dead Rising 3 alleen op de Xbox Eins zouden verschijnen. Beide games zijn sinds korte tijd nu ook speelbaar op de computer.

Komende week komt de kleurrijke shooter van Insomniac Games uit en om 800 uur vandaag verschijnt de PU.nl review van het spel. Wie gaan hier Sunset Overdrive allemaal halen?

 

Eerste Halo: Nightfall trailer

Halo is de grootste serie van de Xbox en dus kunnen we er geen genoeg van krijgen, althans de meeste Xbox-fans niet. Daarom is Microsoft op dit moment bezig met een echte serie rondom de game. In de serie volg je Agent Locke die wordt gespeeld door Mike Colter. De eerste aflevering moet tegelijk met de release van Halo: The Master Chief Collection (14 november) verschijnen en dus is het de hoogste tijd om een eerste goed blik op de serie te werpen. De Wacht is alvast onder de indruk van de serie.

 

DriveClub blijft in de eerste versnelling

De nieuwste game van Evolution Studios staat bij PS4-gamers vooral bekend als de racegame met de handrem erop of het autospel met een wielklem. Zo is het spel twee weken na de release nog altijd niet volledig te spelen en wachten PS Plus-gamers op de gratis versie van het spel. Bovendien vergeet de Wacht nog bijna te melden dat DriveClub een launchgame voor de PS4 had moeten zijn die meer dan 9 maanden is uitgesteld.

Evolution Studios brengt om de zoveel dagen een nieuwe update uit met wat ze precies bereikt hebben en vandaag is niet anders. De studio laat weten dat ze weer een paar bugs op de servers hebben gefixed waardoor er meer servers online komen en is er vandaag een nieuwe update doorgevoerd. De progressie zorgt ervoor dat online gamen stabieler is geworden en dat racen via internet en de ranglijsten verbeterd zijn.

DriveClub

Er is nog altijd geen nieuws over de PS Plus versie van de game, wel laat de ontwikkelaar weten dat die versie nog altijd 'on hold' staat totdat alle spelers met de volledige versie fatsoenlijk online kunnen racen. De Wacht heeft inmiddels een goed alternatief, zo is er Project Cars...ow wacht die is uitgesteld. Dan adviseert hij The Crew... ow wacht die is ook uitgesteld. Misschien is dit dan toch het juiste moment om je rijbewijs een te halen, *kuch* Nino en Wouter *kuch*.

 

Pikmin in de bioscoop

Toen Miyamoto begon aan de ontwikkeling van Pikmin 3 startte hij ook gelijk met drie korte films over de game. Het project duurde alleen veel langer dan gepland en daarom verschijnen er nu pas de eerste beelden van de films die vanaf nu in Japanse bioscopen te zien zijn. 

 

Content en specs Evolve alpha

Iedereen die een schoonmoeder heeft weet dat je een goed geolied team van vier personen nodig hebt om dat monster neer te kunnen halen, dit is ook hoe het spel Evolve werkt. Vandaag heeft de ontwikkelaar achter de game Turtle Rock Studios bekendgemaakt welke specs je PC nodig heeft om de alpha te kunnen draaien en wat er allemaal in deze demo zit.

De 'grote alpha' zoals de ontwikkelaar het zelf noemt begint 30 oktober op de Xbox One en een dag later op de PS4 en PC. In totaal zijn er twee van drie monsters en acht van de twaalf hunters speelbaar. In de test is het verder mogelijk om je personages en monsters te levelen waardoor deze beter skills en perks krijgen. Wel moet je het eerste monster helemaal geleveld hebben, voordat je met het tweede monster kunt spelen. Dit principe geldt ook voor de hunters.

Evolve

We kregen ook de minimale en aanbevolen specs door. Ze vallen reuze mee als je het vergelijkt met Assassin's Creed: Unity.

Minimum specs

  • CPU:Intel Pentium D 3GHz or higher or AMD Athlon 64 x2 Dual Core 6400 2.4 GHz or higher
  • RAM: 4GB
  • GPU: AMD Radeon 5770 or higher or NVIDIA GeForce GTX 560 or higher
  • HDD: 15GB Install
  • OS: Windows 7 64-bit


Recommended specs

  • CPU:Intel Core i7 920 2.67GHz or higher or AMD A8-3870 3GHz or higher
  • RAM: 6GB RAM
  • GPU: AMD Radeon R9 280 or higher or NVIDIA GeForce GTX 680 or higher
  • HDD: 15GB Install
  • OS: Windows 7 64-bit

Iedereen die donderdag aanwezig was bij 'Vrienden van PU' heeft sowieso toegang tot de alpha. Mocht je nog geen toegang hebben tot de demo dan kan je nog proberen om Jan lief aan te kijken op Twitter. De Wacht betwijfelt alleen of dit gaat werken.

Slaap lekker!

GIF

REACTIES (42) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord