Steam neemt actie tegen review bomben Borderlands-serie  

Steam neemt actie tegen review bomben Borderlands-serie 2019-04-08T00:16:09
Review bombing op Steam heeft voortaan niet zoveel zin meer. Het platform heeft namelijk een nieuwe functie, dat het mooi kon testen bij Borderlands 2. Ander nieuws deze N8W8: een gerucht over een nieuw abonnement van Xbox, een mogelijk verbroken belofte van Fallout 76 en de reputatie van Nintendo onderzocht.

Cats <3
     

Steam neemt actie tegen review bomben Borderlands-serie 

Heb je het al gehoord? Borderlands 3 wordt een tijdelijke Epic Games exclusive. Dat betekent dus dat je de game de eerste zes maanden niet via Steam kunt spelen.

Bovenstaande nieuws maakt heel veel gamers heel veel boos. Zo boos zelfs dat de eerdere Borderlands-games het slachtoffer zijn geworden van zogenoemd "review bombing". Dit houdt in dat mensen negatieve reviews achterlaten, die in principe niets te maken hebben met de kwaliteit van de game, maar des te meer met randzaken, zoals dus een beslissing van de uitgever of ontwikkelaar.

Het review bomben van de Borderlands-games biedt Steam een mooie gelegenheid om een nieuwe functie te testen: Off-Topic Reviews. Met deze functie wil Steam eerlijke kritiek en kritiek die losstaat van de game scheiden.

Laten we eens kijken hoe dit in de praktijk werkt, bijvoorbeeld met Borderlands 2. Steam-gebruikers beoordelen Borderlands 2 over het algemeen als "overweldigend positief". Als we alleen naar de laatste tijd kijken, verandert dat beeld echter in "heel positief". Alsnog beter dan je op basis van heel veel boze reviews zou verwachten, toch? Als we wat beter kijken, zien we een klein asteriskje achter deze beoordeling. Een mouse-over laat ons vervolgens zien dat Steam die Off-Topic Reviews-functie ingezet heeft. Dat betekent dat reviews binnen een door Steam vastgestelde periode (waarin er dus gereview bombed is) niet meegewogen zijn in de overkoepelende beoordeling.

Borderlands 2 Steam

Dat zo'n functie op zich best nuttig is, blijkt wel uit cijfers van Steam Database. Volgens deze website heeft Steam namelijk inmiddels meer dan 4000 reviews uitgesloten van weging in de recente beoordeling van Borderlands 2. Deze reviews zijn allemaal tussen 3 en 6 april ingediend.

                  

Handig of niet? Mocht je de ongezouten reviews alsnog mee willen laten wegen in de Steam rating dan is dat gelukkig ook nog gewoon mogelijk. Je regelt dat simpelweg in je instellingen.
     

Xbox Game Pass Ultimate combineert het beste van Live Gold en Game Pass?

Als we de geruchten mogen geloven, werkt Microsoft aan een soort "best of" subscriptiemodel. Met Xbox Game Pass Ultimate moeten de functies van Xbox Live Gold en Xbox Game Pass gebundeld worden worden in één enkel abonnement. Xbox Game Pass Ultimate zou $14,95 per maand moeten gaan kosten.

Voor zover de Wachtster kan achterhalen, heeft het gerucht zijn oorsprong op Twitter.

                  

Laten we het gerucht eens analyseren. Op zich lijkt het niet eens zo vergezocht. Microsoft heeft in het verleden namelijk al eens geëxperimenteerd met een combo-subscriptie. Met Xbox All Access combineerde Microsoft een Xbox One met Live Gold en Game Pass. Voor dit abonnement tikte je $34,99 per maand af. Daarnaast zit de Xbox One S er natuurlijk aan te komen. Deze all-digital console heeft geen schijfstation, zodat gebruikers hun games wel móéten downloaden en een lekker subje dus een prima deal zou zijn.

Conclusie: het gerucht zou best eens waar kunnen zijn. Zet het zoutvaatje echter nog maar niet meteen terug in het keukenkastje; Microsoft heeft namelijk nog niet gereageerd.
     

Trailerovervloed

Hoera, de week kan weer beginnen! En wat voor week, jongens! Hij begint in ieder geval al ijzersterk met vijf versche trailers. Kijk snel mee naar:

 • The Friends of Ringo Ishikawa – nu op PC en Switch
 • Hob: The Definitive Edition – nu op Switch
 • Overwhelm – nu op PC en Switch
 • Road to Guangdong – nu op PC, later op Xbox One
 • For The King – nu op PC, vanaf 10 mei op Xbox One


    

Comic-momentje

Comic-momentje
     

Verbreekt Fallout 76 belofte met komst van pay-to-win-microtransacties?

Ophef! Controverse! Polemiek! Met Fallout 76 in het middelpunt... Volgens veel gamers heeft Bethesda met het toevoegen van Repair Kits namelijk een belofte gebroken. Zij stellen dat de ontwikkelaar de in-game shop geheel cosmetic only zou houden, terwijl deze Repair Kits toch echt utilitair zijn. Daarmee wordt Fallout 76 volgens hen pay-to-win!

Fallout 76

De Fallout 76-spelers baseren zich op de laatste blog van Bethesda Softworks, waarin Patch 8 uit de doeken wordt gedaan. Over de Repair Kits zegt men het volgende:

"Repair Kits are new utility items that will help you spend more time looting and shooting, and less time toiling away at a workbench fixing your gear. We’ve received lots of requests for Repair Kits, and we’re excited to add them in the weeks following Patch 8."

Bethesda maakt onderscheid tussen Basic Repair Kits and Improved Repair Kits. De Improved Repair Kits verdien je in-game in de vorm van loot. Basic Repair Kits zijn daarentegen alleen te koop in de winkel. Je shopt ze met zogenoemde Atoms, die je ofwel met hard werken verdient óf met harde knaken koopt.

De playerbase lijkt dus wel een puntje te hebben. Basic Repair Kits in Fallout 76 zijn niet slechts voor cosmetisch gebruik én je kunt ze met echt geld kopen. Bethesda geeft echter eerlijk aan op zoek te zijn naar feedback uit de community, waarna er nog aanpassingen gedaan kunnen worden... En dat hoef je blijkbaar geen twee keer te zeggen! Er wordt nogal wat over het onderwerp gesproken, bijvoorbeeld hier op Reddit.

Voor zover bekend, heeft Bethesda nog niet gereageerd.
     

Amerikaans onderzoek: Nintendo is het meest achtenswaardige gamebedrijf

Uit een groot Amerikaans onderzoek naar de reputatie van bedrijven blijkt dat Nintendo zeer geliefd is in de U.S. of A. In het onderzoek werden meer dan 2.200 bedrijven onderzocht op hun reputatie. En Nintendo weet knap genoeg een plekje in de top 10 te scoren!

 1. Netflix
 2. Hershey
 3. Whirlpool
 4. Rolex
 5. McCormick & Company
 6. Barnes & Noble
 7. Hasbro
 8. Costco Wholesale
 9. Nintendo
 10. The LEGO Group

Nintendo

Zoals je hierboven kunt zien, scoort Nintendo een negende plek in dit onderzoek naar bedrijsreputatie. Opvallend genoeg is Nintendo het enige gamebedrijf in de top 10. Waarom Sony en Microsoft ontbreken, is niet meteen duidelijk. Maar eerlijk is eerlijk: eervol, fatsoenlijk en achtenswaardig zijn woorden die de Wachtster ook best wel snel aan Nintendo zou koppelen. Amerikanen zijn het blijkbaar roerend met haar eens!
     

Memes en dingen

Vandaag in memes en dingen spelen we een VR-game met Jon Snow en proberen we de tijd tot Mario Maker 2 te doden.


     

Lekker koesen!
    

REACTIES (35) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord