Steam Machines aangekondigd 

Steam Machines aangekondigd 2013-10-10T12:01:30
Valve heeft officieel de Steam Gaming Machines aangekondigd en de Nachtwacht heeft alle details! Verder nieuws over GTA Online, Watch_Dogs, PlayStation 4, next-gen launch games en de Need for Speed film. Feel the need....

GTA Online toch geen 32 spelers

Zoals je weet begint de Wacht graag met een lekker geruchtje, maar het ontkrachten van sleazy rumors hoort er af en toe ook bij. Daarnaast gaat het om GTA, dus de Wacht is er niet echt rouwig om. Vorige week was er het bericht dat GTA Online 32 spelers zou ondersteunen, in plaats van de aangekondigde 16 players, maar helaas is dat niet het geval!

Er is nog steeds een hoop onduidelijkheid bij gamers over het maximaal aantal spelers, maar Rockstar heeft de boel al ontkracht via Twitter en snapt ook niet zo goed waar het gerucht überhaupt vandaan kwam.

GTA

“Not sure where that rumor came from but GTA Online will support 16 players.”

Dat het even duidelijk is! De Wacht moet eerlijk zeggen dat 16 spelers niet veel klinkt in een gigantische wereld als in GTA Online. 32 gamers zou al beter zijn, maar misschien moet de Wacht gewoon even z’n mond houden en 1 oktober afwachten. Het wordt ongetwijfeld de shit!


Watch_Dogs TGS footage

Er is een hoop te zien in deze Nachtwacht en we beginnen met Watch_Dogs. Iedereen is druk met de singleplayer van GTA V en over een week met GTA Online, maar zodra je daar een beetje klaar mee bent staat de open wereld van Watch_Dogs op je te wachten. Op De Tokyo Game Show werden de Japanners getrakteerd op dik 10 minuten gameplay footage en daar kunnen we nu van meegenieten. Check het hieronder!


Tron N64

Gewoon, omdat het meesterlijk is!

N64


PlayStation 4 power-on

Afgelopen dinsdag mochten Nick en de Wacht even een paar uurtjes stoeien met de PlayStation 4 bij Sony in Hilversum, maar dat zie je binnenkort allemaal in een tof PU-TV filmpje. Wat de Wacht je nu al wel kan bieden is een filmpje, waarin de next-gen console wordt aangezet. Jawel mensen, spannende shit!

Onzin natuurlijk, want het enige dat je hoort is een ‘bliep’ zoals we die ook kennen van de PlayStation 3. Het pulserende blauwe lampje is dan wel weer sexy, maar daar denken jullie misschien heel anders over. Koekeloer!


PlayStation 4 dashboard screens

Yep, nog meer PlayStation 4 nieuws, maar dan in de vorm van screens van de user interface van de nieuwe console! De huidige Cross Media Bar van de PlayStation 3 heeft een flinke facelift gekregen en in de pics hieronder kan je checken hoe het er op de PS4 uit gaat zien. You like?

PS4 dash1PS4 dash2

dash3dash4

dash5dash6

dash7dash8


GTA V en relaties

Kijk, zo kan het dus ook!

GTA girl


Steam Machines

Ben je klaar voor de klapperrrrr…. van de week? Valve is lekker bezig met het aankondigen van 3 nieuwe dingen en de eerste was Steam OS, een nieuw besturingssysteem gebaseerd op Linux. Dat heb je allemaal al in deze Nachtwacht kunnen lezen, maar zojuist is het tweede ding aangekondigd en dat is inderdaad een beetje de Steam Box, waar al maanden geruchten over zijn.

Valve noemt het Steam Machines en helaas is er nog niet heel veel info bekend. Wat er wel bekend is gemaakt staat hieronder lekker overzichtelijk onder elkaar. Hoef je verder niks voor te doen, dat doet de Wacht gewoon voor je!

Steam

  • De Steam Machines zijn gaming PC’s waarmee je PC games kunt spelen op je TV.
  • Er komen meerdere versies op de markt met verschillende specs en prijzen. Ze worden zelfs gemaakt door verschillende fabrikanten.
  • De Steam Machines moeten ergens begin 2014 uitkomen.
  • Alle Steam Machines draaien op Steam OS.
  • De hardware en software is niet ‘restricted’, waardoor een andere OS installeren, hardware verwisselen en het gebruik van 3rd party software gewoon mogelijk is.
  • Alle 3000 Steam games zullen speelbaar zijn op de Steam Machines.
  • Muis en toetsenbord worden ondersteund, maar ook controllers kunnen worden gebruikt.

Steam Machines

Dat is potverdriedubbeltjes rete interessant! Valve denkt echt een gat in de markt te kunnen opvullen met de Steam Machines en de Wacht kijkt uit naar de specs en features van de verschillende modellen. Goed om te weten is dat 300 lucky gamers mee mogen doen met de bèta test van de Steam Machines!

Valve is op zoek naar actieve Steam gebruikers die wel zin hebben om al dit jaar aan de gang te gaan met een prototype Steam Machine, maar daar moet je wel wat voor doen. Check hier hoe je kans maakt. Nou mensen, kom maar op met die comments!


Next-gen launch games beter dan ooit

Het duurt nog maar een paar maandjes voordat we aan de slag kunnen met de next-gen consoles en de launch line-up voor de PlayStation 4 en Xbox one ziet er goed uit. Heel veel exclusives zijn er nog niet, maar de multi-platform games maken een hoop goed. Alain Corre, de executive producer bij Ubisoft, zegt dat de kwaliteit van de launch games zelfs een stuk hoger ligt dan bij de vorige generatie launch games.

De beste man legt uit dat Ubisoft al snel ging samenwerken met Microsoft en Sony om bekend te raken met de architectuur van de Xbox One en PlayStation 4. Hierdoor wordt er nu al een groot deel van de kracht van de next-gen consoles benut in launch games. Alain zegt:

Black Flag

"This time we've been able to partner with Sony on PS4 and Microsoft on Xbox One early. We've been able to understand the core architecture of the console. For the very first time, the first generation of games on PS4 and Xbox One will be miles, miles better than the first generation of games we used to have at the launch of previous consoles. Assassin's Creed and Watch_Dogs are exploiting a good amount of the capacity of the machines already. Of course, over the years it will improve and our engineers will find some tricks to better create in the future, but at launch there are very good games."

Wat de Wacht bij launch wil spelen? Op de Xbox One Forza 5, Dead Rising 3 en misschien Ryse: Son of Rome en op de PlayStation 4 DriveClub, Assassin’s Creed IV: Black Flag, Watch_Dogs en misschien Killzone: Shadow Fall, Knack en Need for Speed: Rivals. De Wacht is benieuwd naar jouw eigen lijstje!


Need For Speed film trailer

Holy shit, was is Breaking Bad toch een ontzettend gruwelijk vette serie! De Wacht zit elke week met samengeknepen billetjes te kijken naar de allerlaatste afleveringen, maar dat zal bij jullie ook wel het geval zijn. Waarom de Wacht in hemelsnaam over Breaking Bad begint? Omdat Paul Aaron, de acteur die Jesse Pinkman (yeah science, bitch!) speelt, ook de hoofdrol heeft in de aankomende Need for Speed film!

NFS

De film komt in maart 2014 naar de bioscoop en op de E3 kregen we een first look. Als afsluiter van deze Wacht kan je nu kijken naar de eerste officiële trailer! Wordt dit een vette game-film? Oordeel zelf.

REACTIES (52) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord