State of Decay 2: Juggernaut Edition krijgt launch trailer  

State of Decay 2: Juggernaut Edition krijgt launch trailer 2020-03-16T00:50:39
State of Decay 2: Juggernaut Edition bevat naast oude content ook nieuwe toevoegingen. Extra fijn is dat je ‘m gratis kunt checken als je de base game al hebt! Ander nieuws deze N8W8: internetverkeer Italië dankzij gamers flink gestegen, Fast & Furious Crossroads-releasedatum "onzeker" en Naughty Dog schuldig aan crunch?

Cats <3
       

State of Decay 2: Juggernaut Edition krijgt launch trailer 

De opgepoetse State of Decay 2: Juggernaut Edition is nu te checken! Om dat heugelijke feit te vieren, vind je hieronder de launch trailer van deze enhanced-versie van de zombiegame State of Decay 2.

De State of Decay 2: Juggernaut Edition belooft een nieuwe ervaring, ook voor oudgedienden. De game zit namelijk boordevol nieuwe toevoegingen, zoals geremasterde graphics, een nieuwe tutorial, nieuwe wapens én een nieuwe map. Deze map (Providence Ridge) is qua afmeting vergelijkbaar met de andere drie gebieden in de base game. Daarnaast bevat deze nieuwe versie van State of Decay 2 natuurlijk alle content die tot dusver voor de zombiegame is uitgekomen, inclusief alle add-on packs. Dat betekent dat Heartland, Daybreak en het Independence Pack allemaal zijn inbegrepen.

Ontwikkelaar Undead Labs maakte in februari bekend dat ze een enhanced-versie van State of Decay 2 wilden uitbrengen, tegelijk met de release van de game op Steam.

PS Heb je de standaardeditie van State of Decay 2 al in je bezit? Dan ontvang je de Juggernaut Edition als gratis upgrade!
       

Internetverkeer (mede) dankzij gamers flink gestegen in Italië

Naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus heeft de Italiaanse regering (eindelijk) stevige maatregelen genomen. In een poging om de verspreiding van de ziekte tegen te gaan, liet premier Giuseppe Conte alle niet-essentiële winkels en scholen sluiten. En wat ga je doen als je niet kan werken en niet naar school kan? Fortnite en Call of Duty spelen, blijkbaar!

Fortnite

Volgens Bloomberg is "de hoeveelheid data die via het nationale netwerk van Telecom SpA verloopt in de afgelopen twee weken met meer dan twee derde gestegen." Een deel van dit verkeer kan natuurlijk worden verklaard door alle thuiswerkende mensen. Gamingverkeer neemt waarschijnlijk echter een groter deel van de bandbreedte in beslag!

Maar waar gaat al die bandbreedte dan heen? Telecom Italia stelt dat het grootste deel van de toegenomen activiteit veroorzaakt wordt door online games als Fortnite of Call of Duty. Vergeet het updaten van games echter ook niet! Onze huidige games worden immers maar al te vaak voorzien van patches, updates en nieuwe content, zodat het downloaden daarvan eveneens zwaar op het netwerk drukt.

Nu we in Nederland ook definitief in quarantaine gaan, zullen we hier ongetwijfeld een soortgelijk beeld zien. De Wachtster is benieuwd welke games hier favoriet zullen zijn.

Laat het weten in de comments!
       

Comic-momentje

Comic-momentje
       

Trailerovervloed

Nu je toch gekluisterd bent aan huis kun je het er maar beter effe lekker van nemen! Relax en kijk mee naar vier versche trailers:

  • Sakura Wars – 28 april op PS4
  • Assetto Corsa Competizione – 26 juni op PS4 en Xbox One; eerder op PC
  • Bless Unleashed – nu op Xbox One
  • Stela – nu op PC, Switch en Xbox One


       

Fast & Furious Crossroads releasedatum "onzeker" na uitstel Fast 9

Nu Fast 9 met bijna een jaar(!) uitgesteld is, is het lot van de game Fast & Furious Crossroads onzeker geworden… Of nou ja, de game komt er nog wel. We weten alleen nog niet wanneer!

Het was de bedoeling om Fast & Furious Crossroads tegelijk met de film Fast & Furious 9 uit te brengen. Nu de film vanwege de uitbraak van het coronavirus echter uitgesteld is tot april 2021 is het de vraag wat er met de game gaat gebeuren.

In een verklaring aan USGamer heeft ontwikkelaar Codemasters bevestigd dat de releasedatum van Fast & Furious Crossroads nu “onzeker” is. Er zal te zijner tijd een nieuwe aankondiging worden gedaan om de nieuwe releasedatum te bevestigen.

Fast & Furious Crossroads

James Bond: No Time to Die, A Quiet Place Part II, Mulan en Fast 9; we wisten al dat er flink wat films worden uitgesteld, maar het coronavirus heeft nu dus ook de gamesindustrie bereikt. Het is echter heel logisch om Fast & Furious Crossroads uit te stellen. Zelfs wanneer de game niet direct in verband staat met Fast 9. Zonder de bijbehorende filmhype gaat de game waarschijnlijk een stuk minder verkopen.
       

The Last of Us Part II-ontwikkelaar Naughty Dog schuldig aan crunch? 

Jep, we moeten het helaas weer eens hebben over de gevreesde crunch. In een artikel op Kotaku laten (oud-)medewerkers van Naughty Dog namelijk weten zich zorgen te maken over de zware werkomstandigheden – de crunch, dus – bij het bedrijf.

Bovengenoemd artikel vertelt dat de vertraging van The Last of Us Part II gek genoeg toch niet voor minder crunch heeft gezorgd. Wat daarbij een rol speelde, is het vertrek van een aantal veteranen. Dat zorgde voor een gebrek aan structuur. Als gevolg raakten werknemers uitgeput of kregen ze een burn-out.

Hieronder een stukje uit het artikel:

"Many who have worked at Naughty Dog over the years describe it as a duality - as a place that can be simultaneously the best and the worst workplace in the world. Working at Naughty Dog means designing beloved, critically acclaimed games alongside artists and engineers who are considered some of the greatest in their fields. But for many of those same people, it also means working upwards of 12-hour days and even weekends when the studio is in crunch mode, sacrificing their health, relationships, and personal lives at the altar of the game."

The Last of Us Part II wordt een goede game. Daar zijn alle betrokkenen het over eens. Zij vinden het echter niet oké dat de werknemers daar zo’n grote prijs voor moeten betalen.

The Last of Us Part II

PS Naar aanleiding van de publicatie besloot oud-animator Jonathan Cooper zijn verhaal te doen op Twitter. Hij bevestigt de verhalen van de bronnen in het artikel.
     

Memes en dingen

Vandaag in memes en dingen: Twitch Plays Breath of the Wild, de documentaire Inside Nioh 2 en een aantal bijzondere multiplayer-modi.


      

Lekker koesen!       

REACTIES (18) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord