Square Enix stopt met ontwikkelen van mobiele GO-games 

Square Enix stopt met ontwikkelen van mobiele GO-games 2018-06-04T09:44:38
Live nadat hij een bakje koffie heeft gedronken met 999 mannen in Vault 68, meldt de Wacht zich. Met vanmiddag: een releasedatum voor de imposantste Fallout: New Vegas-mod ooit, een breuk tussen Borussia Dortmund en Konami, Square Enix zegt doei tegen Go-games, The Elder Scrolls: Legends heeft een nieuwe ontwikkelaar en meer. Goedemiddag!

Evolves free-to-play-versie sluit in september de deuren

Uitgever 2K heeft bekendgemaakt dat Evolve Stage 2, zoals de free-to-play-versie van Evolve heet, op 3 september van dit jaar offline gaat. Alle dedicated servers, leaderboards en in-game aankopen gaan foetsie, maar de betaalde versie bestaat nog altijd. Alles wat je gekocht hebt zal dus gewoon meegaan naar de ‘echte’ Evolve, al zal ook daar de Ranked-modus verdwijnen en worden in-game aankopen vanaf 2 juli stopgezet. Mocht je dus nog dingen willen aanschaffen – de Wacht oordeelt niet… -  dan moet je dat voor 2 juli doen.

Maar wat blijft er dan over? Nou, op PC is er nog altijd de betaalde versie met peer-to-peer matchmaking, wat wil zeggen dat je nog altijd met je vrienden een eigen servertje kunt starten om te spelen. Ook Quick Play, Evacuation en custom games evenals games tegen AI-tegenstanders blijven erin. Op PC moet je wel nog even iets doen voor je Evolve weer kunt spelen, maar daar lees je meer over op deze link; volg die stappen en ‘Legacy Evolve’ (zoals het nu heet blijkbaar) moet weer helemaal werken. O, en mocht je op console spelen en er niets meer van snappen; de gratis versie van Evolve is nooit op consoles uitgebracht, dus negeer dit maar. Totaal niet verwarrend dit, 2K. Lees voor meer info de update van de uitgever.

Evolve
                        

Borussia Dortmund niet langer te zien in Pro Evolution Soccer 2019

Dat PES al jaren door veel critici geprijsd wordt omdat het betere voetbalmechanieken heeft dan concurrent FIFA, wil nog niet zeggen dat het de succesvollere game is, en dat heeft alles te maken met de licenties van voetbalcompetities en –clubs. PES heeft een handjevol clubs in handen, maar vandaag zegt weer een gigant tabé tegen Konami. Het gaat om Borussia Dortmund, een club die prominent aanwezig was in de marketing rondom PES 2019. In een persbericht laat Konami weten dat de Bundesliga-club afziet van het contract en daarom überhaupt niet in de game zit, maar waarom Borussia Dortmund niet verder wil gaan met PES is onduidelijk. In ieder geval zullen de logo’s, spelers, het stadion en andere gerelateerde zaken van BVB niet in PES 2019 zitten. Schade.

Borussia Dortmund PES 2019
                     

Dragon Ball Legends nu te downloaden

In het weekend neemt de behoefte aan cartoons en anime als Dragon Ball Z natuurlijk alleen maar toe; de nostalgie van een zaterdag- of zondagochtend voor de buis zorgen daar wel voor. Nou, de Wacht heeft goed nieuws voor je als je net zo’n fan bent van drakenballen als hij; Dragon Ball Legends is vanaf nu te downloaden op iOS en Android. Het is een soort card-game met enkele interactieve elementen in de gevechten (“intuitive one finger controls”), waarin je dus kaarten met personages erop verzamelt en de strijd aangaat met spelers van over de wereld.

Grootste pluspunt voor die-hard fans is dat de game drie nieuwe personages bevat, allemaal van de hand van Akira Toriyama, oervader van het hele Dragon Ball-universum. Toen de game in maart bekend werd gemaakt schreven al 4,5 miljoen mensen zich in, wat wel een record is voor Bandai Namco. Om dat te vieren krijg je Frieza, Goku en een ander ‘speciaal personage’, en zogenaamde chrono crystals (waarmee je andere vechters erbij roept in een battle) als cadeau. Check het nu op iOS en Android.


                           

Capcom blikt terug op Street Fighter III

Street Fighter 30th Anniversary Collection is net een paar dagen uit, en om dat te vieren heeft Capcom enkele terugblikvideo’s gemaakt die de games individueel bij langs gaan. Na deel I en II is het vandaag de beurt aan Street Fighter III en zijn opvallende roster met vechters, kleurrijke graphics en natuurlijk keiharde geweld. Verder natuurlijk aandacht voor het bizarre verhaal waar de Wacht totaal niet van op de hoogte is en de toentertijd nieuwe game-mechanieken zoals parry attacks en dashes naar voren en achteren. Ook aandacht voor de impact van Street Fighter III: Second Impact en Street Fighter III: Third Strike. Street Fighter 30th Anniversary Collection is nu verkrijgbaar voor PC, PS4, Xbox One en Nintendo Switch.


                    

Zíeke kunst

Check deze Baldur uit God of War eens:

Baldur God of War fan-art

En nu we toch bezig zijn, hier ook een Charizard in een mango omdat Reddit vandaag verrassend goed bezig is met fan-art:

Mango Charizard
                       

The Elder Scrolls: Legends verandert van ontwikkelaar

Ongeveer een jaar na de launch van de kaartgame The Elder Scrolls: Legends, wordt het stokje door ontwikkelaar Dire Wolf Digital doorgegeven aan een andere studio. Volgens Bethesda Softworks werd Dire Wolf Digital van de game gehaald omdat er nog veel “untapped potential” in zit, iets waar de studio dus niet genoeg mee doet. Legends is nu in handen van ontwikkelaar Sparkypants Studios. De naam is natuurlijk al genoeg om vertrouwen op te wekken, en we kennen die studio verder van de game Dropzone. Naar verluidt zijn de eerste dingen die op de schop gaan de user interface, het menu en de visuele aspecten van de game. Bethesda-woordvoerder Pete Hines zegt dat de game en de mechanics al “solid” zijn, dus wat betreft gameplay, spelersprogressie en item-verzameling zal er niet veel veranderen.

Waarschijnlijk staan er al wat aanpassingen op de planning, misschien zijn die zelfs al uitgevoerd, maar meer over The Elder Scrolls: Legends horen we op E3. In het specifiek tijdens de showcase van Bethesda, op maandag 11 juni om 03.30 uur. TES: Legends is te downloaden voor iOS, Android en Mac.

The Elder Scrolls: Legends
                                     

Square Enix bevestigt dat de mobiele Go-games verleden tijd zijn

Hoewel de Go-games van Squeenix het helemaal niet zo slecht doen en onder andere door de Wacht geprezen worden voor hun simpliciteit en fun-factor, heeft Square Enix er genoeg van. De baas van Square Enix Montreal heeft gisteren bekendgemaakt dat de mobiele Go-games ermee stoppen, en de oorzaak is simpelweg het kostenplaatje dat aan zo’n project hangt. Dat, en mensen geven blijkbaar niet zo snel meer geld uit aan mobiele games, plus om zo’n game helemaal voor nop te maken is natuurlijk ook geen optie. Patrick Naud, Squeenix Montreal-baas, zegt het volgende:

It’s one of the challenges we have today is the premium mobile market is diminishing. You’ve got more and more high-quality free titles, so there are even fewer and fewer people inclined to try something that will not be free. That doesn’t mean that they won’t spend in-game, but they want to spend on a game that they’re sure they’re going to like. The perception of choice makes it that even if it’s only $5, that’s too much.

lara croft go

Lara Croft Go, Hitman Go en Deus Ex Go zijn allemaal voor een eurootje te halen op de Google Play Store vanwege een huidige sale, de standaardprijs die nu op iOS geldt bedraagt zo’n 4 euro. De franchise begon in 2014 met Hitman Go (die later naar PS4, PS Vita en Steam werd geport), ging verder met Lara Croft Go in 2015 (ook op PS4 en Vita) en Deus Ex Go maakte het rijtje af in 2016. Betekent dat dat er geen mobiele Squeenix-games meer komen? Nee, maar de Go-formule is achterin de kast gestopt.
                     

De indrukwekkende Fallout: New Vegas-mod Fallout New California komt uit in oktober

Het heeft vijf jaar mogen duren, maar het einde is eindelijk in zicht voor de ontzettend ambitieuze Fallout: New Vegas-mod genaamd Fallout New California.Om het vijfjarige bestaan van de mod te vieren is eindelijk de releasedatum onthuld, die valt namelijk in oktober van dit jaar. En holy shit, wat een trailer hebben de gasten die achter de mod zitten in elkaar getoverd. Bethesda mag wel even gaan opletten, want de trailer ziet er zo goed uit dat het een officiële Fallout had kunnen zijn. Of de kwaliteit van de rest van de mod ook van zo’n niveau is, is natuurlijk nog maar de vraag, maar het project klinkt ontzettend interessant en de Wacht staat in oktober zeker klaar om hem te downloaden. Gratis enzo, omdat het een mod is.

New California wordt een prequel op Obsidians Fallout: New Vegas uit 2010. De speler begint in Vault 18, in de ruïnes van Los Angeles. Eenmaal boven de grond komen de inwoners van Vault 18 erachter dat drie facties een oorlog voeren – dit zijn de Survivalist Army, de New California Republic (NCR) en de Super Mutants. Het jaar is 2260, ver voor de gebeurtenissen van New Vegas. De mod is zo goed als af, maar er moet nog wat tijd in sidequests gestopt worden volgens projectleider Brandan Lee:

You hit this story with huge, replete branches 16,000 lines of dialogue long you expect some little moments with characters off to the side of the big arcs, and there just aren’t any. I’d also like to take time to revise some plot holes and gaps in the open possibilities that appeared in testing.

Het originele idee was om de game uit te krijgen voor Fallout 4, maar dat is overduidelijk niet gelukt en het vizier lijkt nu op een release vóór Fallout 76 (ook al weten we nog steeds niet wat die game precies inhoudt). Vanaf juli kun je je inschrijven voor de New California-beta, waar onder andere de main quest en nieuwe gebieden al inzitten. Op 23 oktober komt de mod dan écht uit, al noemen de ontwikkelaars het vooralsnog een “Beta 2.00”-release, waarschijnlijk om zich alvast een beetje in te dekken.


                      

En onthoud: oorlog is chaos. Lateeer!

'There are no winners in war, only losers'

REACTIES (11) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord