Spider-Man Remastered krijgt wellicht een standalone release 

Spider-Man Remastered krijgt wellicht een standalone release 2020-12-21T00:15:51
Morgen! Het weekend is dan wel voorbij, maar de vakantie komt steeds dichterbij. Keep it up mensen, we zijn er bijna! Het was weer goed zoeken vannacht, maar het is je wacht toch gelukt het nieuws bij elkaar te rapen. Vandaag lees je over een mogelijke standalone versie van Spider-Man Remastered, een twintig jaar oude Simpsoms-game die nooit is verschenen en vind je een gelekte lijst met gratis spellen op de Epic Games Store.

Spider-Man Remastered krijgt wellicht een standalone release

Als donderslag bij heldere hemel dook er een listing op de website van PlayStation op die wijst naar een alleenstaande versie van Spider-Man Remastered. Het is echter nog niet duidelijk of de game ook écht apart verkocht gaat worden. De pagina biedt spelers namelijk niet de mogelijkheid om de game te kopen. De listing kan natuurlijk een foutje van PlayStation zijn, maar dat weerhoudt fans van de game er niet van om er lekker op los te speculeren. Volgens de listing moet de alleenstaande versie van de game 40 euro kosten. Hiermee zouden spelers die niet geïnteresseerd zijn in Miles Morales toch 40 euro besparen. 

Spider-Man

Twintig jaar oude demo van niet verschenen Simpsons-game opgedoken

De demo van de mysterieuze Simpsons-game werd ontdekt op een oude devkit van een Dreamcast. De game werd ontwikkeld door Red Lemon Studio en zou worden uitgebracht door Fox Interactive, maar die gaven helaas niet thuis. Hoewel de game zich nog in een redelijk vroege ontwikkelfase begaf, ziet het er behoorlijk goed uit voor een game van twintig jaar oud. Andy Campbell, mede-oprichter van Red Lemon Studio, reageerde verbaasd op de vondst.

Oh my! Not seen that for 20 years! We had a great coder who had developed an amazing cell shading engine for DC. I knew Fox pretty well, so this was a demo we created and I pitched to them. We were never commissioned, so this was technically never an official title in development.

 

De demo bevatte nog geen muziek of sound effects, dus het oogt (lees:klinkt) wat kaal. In de game, genaamd The Simpsons: Bug Squad, zouden spelers in de huid kruipen van een insect en moesten zij zich voorzichtig voortbewegen door de bekende omgevingen uit de tekenfilmserie. In de onderstaande video kun je zien hoe de game eruit moest komen te zien.

Het Chills and Thrills-evenement van Minecraft Dungeons is van start gegaan

Het Chills and Thrills-evenement is onlangs begonnen en loopt tot het einde van dit kalenderjaar. Gedurende deze periode kunnen spelers aan de slag met zes nieuwe, winterse uitdagingen. Verder zijn er drie seizoensgebonden items verkrijgbaar, de Frost Slayer, de Shivering Bow en het Arctic Fox Armor. Ontwikkelaar Mojang kondigde recent ook nog aan dat er binnenkort een nieuwe seizoenspas voor de game verschijnt. Deze bevat vier nieuwe uitbreidingspakketten en geeft spelers toegang tot de onlangs verschenen Jungle Awakens en Creeping Winter-uitbreidingen.

Chills Minecraft

Jaarlijkse Autumn Sale van Steam was de grootste tot nu toe

Dat maakt de webwinkel bekend in een blogpost. Volgens het bericht was het de grootste uitverkoop tot nu toe wat inkomsten van ontwikkelaars en uitgevers betreft. Verder wordt er aangegeven dat de omvang van de verkoop ook met de huidige pandemie te maken had en dat dit zeker invloed had op de cijfers. Het aantal gelijktijdige gebruikers bereikte dit jaar een hoogtepunt van 24 miljoen, dat zijn er maar liefst 7 miljoen meer dan vorig jaar. Ten slotte meldt de webwinkel dat er bijna een miljoen aankopen hebben plaatsgevonden tijdens de uitverkoop. Best impressive.

Wow

Lijst met gratis Epic Games voor de feestdagen mogelijk gelekt

In de vorige N8W8 wees je Wacht je nog op het feit dat The Long Dark gratis te downloaden was via de Epic Games Store, daar doen we vandaag een schepje bovenop. Toegegeven; het kan zo nep zijn als de prestaties van Cyberpunk 2077 op PS4 en Xbox One, maar we willen het je toch niet onthouden. Er is namelijk een lijst gelekt met alle gratis spelletjes die Epic Games de komende tijd gaat uitdelen. De eerste drie games van het lijstje lijken trouwens te kloppen, maar dat zegt niet zoveel gezien deze lijst pas opdook na de bekendmaking van deze games. Áls het inderdaad blijkt te kloppen, weet je nu wel alvast op welke dag je je bibliotheek even moet openen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Metro 2033 of Inside?

Dit is hoe groot het nieuwe eiland van GTA is ten opzichte van Los Santos

Rockstar bestempelde de onlangs verschenen GTA Online-update als de grootste tot nu toe, maar hoe groot is die eigenlijk? Dat was de vraag die veel GTA Online-spelers de afgelopen week bezighield. Twitter-gebruiker VideoTech_ heeft een bericht gedeeld waarin hij aantoont hoe groot Cayo Perica Island werkelijk is ten opzichte van de oorspronkelijke map.

Relatief gezien valt het dus vies tegen. Anderzijds is het de eerste keer dat Rockstar nieuw land toevoegt aan de map, eigenlijk mogen we dus niet klagen. Maar dat doen we toch, want het is zeer vervelend dat we niet vrij rond kunnen lopen in Cayo Perica Island. Vooralsnog is het enkel het podium van de nieuwe heist en een aantal missies. Wellicht dat we in de toekomst de grootte van het eiland eigenhandig kunnen toetsen door eens lekker te gaan rondrijden.

One Lonely Outpost verschijnt in 2021

Fans van Harvest Moon en Stardew Valley opgelet; in 2021 verschijnt de debutgame van Aurorian Studios op Steam en in dit spel draait alles om het opzetten en onderhouden van je eigen levensvoorraad. In tegenstelling tot de meeste farm live simulations, ben je in One Lonely Outpost de enige inwoner van een vreemde planeet. Dat verandert echter wanneer je in co-op speelt. De game kan immers met vier spelers tegelijk worden gespeeld. In One Lonely Outpost krijgen spelers onder andere de keuze om natuurlijke, of synthetische producten te verbouwen. Het verbouwen en houden van natuurlijke producten duurt relatief lang, maar levert een stuk meer op. Synthetische producten kunnen veel sneller worden verbouwd, maar zijn dus wel minder waard. Je Wacht vindt het allemaal wel leuk klinken en is zeer benieuwd naar synthetische kippen en koeien. Hieronder kun je de trailer alvast bekijken.

Oh, en vergeet je paasei niet!

Easter Egg

REACTIES (66) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord