Spellen worden niet duurder 

Spellen worden niet duurder 2013-01-21T09:48:34
Dat is mooi want 60 euro is meer dan genoeg. Wie echter graag online games speelt, zal misschien toch iets meer centen moeten gaan uitgeven in de toekomst. Gelukkig bevat deze Wacht de gouden tip om makkelijk geld te verdienen. Verder leuk: Random Awesomeness!

Spellen worden niet duurder

De man die overal een antwoord op heeft, Michael Pachter, gebruikt zijn gave om vragen van gamers op te lossen via Gametrailers. Dat is aardig van hem, non? Hij heeft niet altijd gelijk, maar daarom ben je ook analist, zodat je een beetje mag gokken. Als je maar overtuigend klinkt en af een toe een beetje in de buurt van de waarheid zit.

Enfin, los van dat Michael analist is, zit hij ook met z'n neus in de biz en tussen de gamers, enig kennis heeft ie dus wel. Zijn voorspelling over de toekomstige prijs van games willen we daarom best even delen. Volgens Pachter worden games niet echt duurder, de 60 euro (60 dollar in de USA) die we nu betalen is wel een beetje de max van wat gamers kwijt willen aan één spel uit de winkel. Het is vooral de DLC die belangrijker gaat worden, ontwikkelaars zullen met online ervaringen gamers proberen binnen te slepen en zo wekelijks/maandelijks een bedrag vragen. Details moeten blijken, maar het is in ieder geval fortuinlijker een kleinere groep elke maand geld te vragen via DLC dan één bepaalde titel belachelijk vaak verkopen en er vervolgens amper nog aan verdienen.

Ex
Zit wel wat in, Activision loopt al een beetje te oefenen met deze opzet en ziet daar vast meer brood in. Meneer Kotick heeft zijn slurf alvast nogmaals in de aanslag, gok ik zo. gelukkig ben ik niet zo'n online gamer dus mijn uitgaven zullen niet stijgen. Wordt er al iemand huiverig...?

 

God of War demo onderweg

God of War: Ascension sluipt dichterbij. We hebben tot dusver eigenlijk vooral veel multiplayer-achtige actie gezien. Leuk, maar Kratos en zijn avontuur in de single player blijft het echte brute gedeelte, toch? Verwacht daarover binnenkort meer nieuws aangezien Ascension voor maart op de planning staat. Een demo waarin we een stukje single player avontuur mogen spelen is sowieso onderweg. Eind februari mogen we deze demo zelf uitproberen.

GoW

Geld verdienen doe je zo

Meestal moet je iets doen om geld te verdienen, bij HAWP hebben ze een model bedacht waarbij je juist geen hol hoeft uit te spoken om geld te verdienen. Met dank aan microtransacties en Dr. Who.


Diablo III gejengel

Jay Wilson, de director van Diabo III heeft officieel de game verlaten. Dit betekent dat hij zich niet meer zal bemoeien met Diablo zaken en andere dingen gaat doen bij Blizzard. Ietwat onsmakelijk hebben ladingen gamers online lopen juichen en hoera'en dat Jay is opgesodemieterd. Rob Pardo, de baas van Wilson en chief creative officer van Diablo III is ook niet echt gediend van het online getier, hij neemt het op voor Jay:

"I know that the Battle.net forums have earned a reputation for rough justice, but I do not believe justice is being served by how people are speaking about Jay's departure from Diablo III," he wrote. "If you still feel the need to dish out blame, then I would prefer you direct it at me. I was the executive producer on the project ... I was ultimately responsible for the game we released and take full responsibility for the quality of the result."

Kortom, wie nog wil zeiken moet bij Rob zijn en niet bij Wilson. Wat vinden jullie dan van Diablo III? Ik heb de game niet echt gespeeld maar los van wat technisch geleuter en een real-money auction house, is die game toch best kick-aars?
 

Dames, kom werken in de gamebiz!

Dit roept Gabrielle Toledano, een dame die bij EA werkt. Volgens Gabrielle staan vrouwen er prima voor om toe te treden in de biz, om verschillende redenen. De laatste maanden was er nogal wat rumoer omdat er werd gesproken over seksisme in de game industrie, het feit dat vrouwen worden benadeelt omdat ze dus vrouw zijn. Volgens Gabrielle is dit een beetje gelul. Seksisme vind je helaas nog op meerdere plekken, de game industrie is geen uitschieter ofzo. Verder gamen vrouwen steeds meer en meer, al is het op hun telefoon en is er gewoon vraag naar vrouwen in de game industrie. Een frisse (vrouwelijke) blik kan vaak helemaal geen kwaad. Helaas zijn er nog te weinig aanmeldingen om de vraag op te vullen. Vrouwen zijn vaak toch wat huiverig de game industrie binnen te treden. Dat is, in het kort, een beetje Gabrielle's verhaal.

Jade

Ik vraag me af of algemene desinteresse niet gewoon het probleem is. Tuurlijk spelen alle vrouwen puzzelspelletjes op de telefoon. Alleen als ik met vrienden over games praat en er staan willekeurige vriendinnen in de buurt dan is een totaal apathische blik of zelfs afkeurende blik al snel geworpen. Ik wil hier zeker niet alle dames over één kam scheren en ik ken ook heus wel vrouwen die games fantastisch vinden. Verhoudingsgewijs vinden vrouwen echte computerspellen toch nog steeds niet al te boeiend. Achja, dit zal nog wel verder verschuiven aangezien de impact van games nog steeds aan het groeien is. Wat is jullie ervaring? Hoe zit het met jullie vriendinnen, spelen die wel eens een game (naast de puzzelspelletjes op hun telefoon)?  

 

Luigi's Mansion: Dark Moon met meer

Over twee maanden kunnen we weer spoken vangen dankzij Luigi's Mansion: Dark Moon op de 3DS. Met de Poltergust 5000 in de hand is het griezels opzuigen geblazen. Een typische singleplayer activiteit, zo dachten we in ieder geval. De Dark Moon website laat weten dat er ook multiplayer onderdeel in de game zit. Wat wordt de deal, wie er de meeste spoken op kan zuigen? Details volgen...

L 

Random Awesomeness

Deze kwam ik eigenlijk anderhalve week geleden al tegen, maar ik gok dat velen hem nog zijn misgelopen. Het is het nieuw werk van Mister Ozio, oftewel, Quentin Dupieux, die eerder al het compleet idiote Rubber maakte. De trailer van Wrong, zoals de prent heet, is in ieder geval fantastisch. Als deze film kut wordt, eet ik een week geen noedels meer, en dat wil wat zeggen (serieus). 

REACTIES (51) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord