Spellen voor de PS4 maken is makkelijk 

Spellen voor de PS4 maken is makkelijk 2014-09-05T09:33:12
De huidige consoles zijn net PC's, en dus is er geen excuus meer geen spellen te maken voor de consoles. Zo onderstreept Oddworld ontwikkelaar Just Add Water nog maar eens. Verder, ken je Epic? Die gaat lekker los met haar Unreal Engine 4. Dikke Destiny trailer: ook aanwezig. Goedemorgen!

Oddworld Dev is positief over PS4 (en Xbox One)

Ontwikkelaar Just Add Water (JAW) maakt al jaren prachtige games. De Oddworld games. Geweldig fantasievol ontworpen werelden en personages zien er op het eerste gezicht vooral grappig uit. Maar wie ook maar even rondkijkt in Oddworld, middels welke game dan ook, komt al snel een duistere laag met serieuze thema's tegen. Zoals onderdrukking en overconsumptie bijvoorbeeld. Hoe dan ook, JAW baas, Stewart Gilray, was onlangs in gesprek met VG247. Daar benadrukt hij hoe klein zijn studio eigenlijk is en dat ontwikkelen voor de huidige consoles best meevalt.

Sinds de PlayStation One brengt JAW al titels uit die makkelijk als triple-A materiaal beschouwd kunnen worden. Oddworld: New n Tasty is gezien anno 2014 relatief misschien net iets minder uitgebreid, ook hier is echter zeker weer sprake van een zeer fraai afgewerkt product vol detail. Extra indrukwekkend als je bedenkt dat het JAW team bestaat uit slechts 16 mensen.  

Tasty

Wat betreft consoles, Gilray en zijn studio is altijd trouw gebleven aan consoles. Veel andere ontwikkelaars dropen af vanwege te hoge kosten en ingewikkelde architectuur binnenin de consoles. Gilray kan ondertussen aardig de verschillende generaties consoles met elkaar vergelijken, kijkende naar hoe ingewikkeld de architectuur in elkaar stak. En dan vooral wat betreft de Sony machines. De PSOne was prima om voor te ontwikkelen, de PS2 verschrikkelijk moeilijk, de PS3 werd alweer iets makkelijker en de PS4 is zeer goed te doen. Het is niet gek veel anders ontwikkelen voor een console dan een PC, hetzelfde geld voor de Xbox One, aldus Gilray. De Wacht gelooft dit meteen.

Het mooiste is wat Gilray zegt over Sony en de zogenaamde meer indie achtige games. Games die vroeger nooit op een console zouden verschijnen, doen dat nu wel. Sony ziet in wat meer abstracte games, games die buiten de gebruikelijk genres en formules vallen, kunnen toevoegen. En daar gedraagt Sony zich volgens Gilray dan ook naar, fijn om te lezen:

“Sony treats everybody who wants to publish exactly the same, whether that’s Ubisoft or Jeff Minter or FuturLab.”

 

Fijn Destiny tussendoortje

En al zin in Destiny? Deze spirituele opvolger van Halo, het nieuwe wonderkind van Bungie komt volgende week uit en dat is reden voor feest. Het is niet zomaar potentieel de dikste game van het jaar. Om even terug te komen op de vraag, mocht je antwoord 'nee' zijn, check dan alsnog het filmpje hieronder, want die is an sich sowieso erg cool. Mocht je antwoord 'ja' zijn, dan heb je waarschijnlijk het filmpje al bekeken.

  

Aardige dudes

Dat zijn ze die skeletten. Aardige dudes.

  

Epic geeft Unreal Engine 4 aan scholen

Epic is lekker bezig. Ten eerste hebben ze een Unreal Engine marktplaats opgezet. Hier kunnen met de Unreal Engine gemaakte assets gekocht en verkocht worden. Het kan hierbij gaan om omgevingen, characters, wapens en meer. De marktplaats bevat ook de nodige tools voor gebruikers om zelf aan de slag te gaan, zoals tutorials en demo's. Overigens krijgt ieder die iets verkoop op de marktplaats 70% van de winst, Epic wil ook wat verdienen.

UE4

Epic denkt niet alleen maar aan geld, althans, ze is bereid te investeren op een mooie manier. Het bedrijf geeft namelijk scholen en universiteiten gratis toegang tot de Unreal Engine 4. Dat is handig, zoals Epic het zelf zegt:

“Nothing is stopping students from honing the skills needed to enter the range of fields using Unreal Engine technology, from entertainment software and film to visualization, healthcare simulation and military training,”

Mooi dus. Maar ook slim natuurlijk, als al die knappe koppen straks gewend zijn te werken met de Unreal Engine, willen ze wellicht niets anders meer. Ondertussen houden we Epic zelf in de gaten, zij maken tenslotte ook games. Zoals een nieuwe Unreal Tournament voor de huidige generatie en zoiets als Fortnite.

 

Batnerd alert

We hebben er weer een gevonden, een geek zoals we die graag zien. Het is Sariel. Deze dude maakt in zijn vrije tijd graag op afstand bestuurbare Lego voertuigen gebaseerd op die uit de Batman films. Niet de meest stoere bezigheid maar wel eentje waarbij de geekmeter behoorlijk doorschiet, en dat ziet de Wacht dan weer graag. Check de bestuurbare creaties hieronder. Inclusief lichtjes en de Batman zelf.

 

Shadow of the Colossus krijgt een nieuwe regisseur

Eh, huh? De Wacht heeft nooit meegekregen dat er een Shadow of Colossus film in de maak is. Misschien heeft hij het wel direct gedelete uit zijn brein, dat kan ook. Want, zoals wel vaker de vraag: WAAROM? Waarom moet hier een film van komen, een super sfeervolle game met coole gameplay wat als geheel prachtig op zichzelf staat. Enfin, in 2009 schijnt er besloten te zijn dat er een film van moest komen, en in 2012 is er gewisseld van regisseur. Het tempo zit er lekker in. 

Shadow

Een vette film ervan maken, kan natuurlijk wel. Focus op de sfeer, hou het verhaal lekker simpel en imponeer de kijker steeds opnieuw met een nieuwe reus. De regisseur die er momenteel iets van moet bakken, is Andres Muschietti. Je kent hem wellicht niet van de horrorfilm Mama. Prima, we horen in 2016 wel welke regisseur het stokje overneemt. Als dit tempo wordt aangehouden, kan de film overigens nog wel net uitkomen voordat The Last Guardian wordt gereleased.

  

Sniper, sniper, sniper

In de wereld van Team Fortress zit het zo. Als je iemand wil snipen, heb je een sniper nodig. En een nog iets kleinere sniper. Ohja, en een nog iets kleinere sniper dan die toch al iets kleinere sniper. Snap je?

REACTIES (26) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord