Sony's grote namen aanwezig op Game Developers Conference 

Sony's grote namen aanwezig op Game Developers Conference 2014-03-08T01:36:32
Sony stuurt onder andere Shuhei Yoshida naar de GDC om hem te laten vertellen over de toekomst en innovatie van PlayStation, kom maar op met die VR! Daarnaast hebben we een hele toffe live action commercial van Infamous: Second Son voor je en de systeemeisen van Dark Souls 2 voor de PC. Nachtwacht, goedemorgen!

Sony’s topmannen bevestigen aanwezigheid op GDC

17 tot 21 maart is de Game Developers Conference weer. Tijdens de GDC worden er mondjesmaat nog wat leuke aankondigingen gedaan. Ze zijn dan vaak niet baanbrekend, maar toch zeker erg interessant. Onlangs heeft Sony aangegeven dat ze een paar grote jongens naar de conferentie sturen om een soort van seminar te geven. Sony stuurt Shuhei Yoshida (SCE Worldwide Studios), Richard Marks (SCEA) en Anton Mikhailov (SCEA). De titel van deze sessie is ‘Driving the Future of Innovation at Sony Computer Entertainment’.

Marks is de man achter de PlayStation Move en hoofd van het research en development team, dus de beste man heeft vast wel het een en ander te vertellen. Vooral met het ook op het gerucht dat Sony hun Virtual Reality systeem aan gaat kondigen aldaar. Dan zit je met Marks dus wel goed! Met als onderwerp ‘innovation at PlayStation and the future of gaming’ heeft De Wacht in ieder geval wat goede hoop voor die VR shit.

PlayStation move

Het praatje van dit trio vindt 18 maart plaats, dus dan hopen we je meer te vertellen over de toekomst van gaming. Daarnaast hopen we op mooie fotoshops van Yoshida met een VR-bril op zijn knar.

 

Dark Souls 2 PC systeemeisen

De Wacht weet niet hoe het met jullie zit, maar hij zit liever ver weg van zijn scherm terwijl hij Dark Souls 2 speelt. Mocht je deze genadeloze RPG toch op je PC willen spelen, wat vanaf 25 april mogelijk is, dan is het wel fijn om te weten wat de systeemeisen zijn. Poeh poeh, hè hè, als iemand die systeemeisen nou toch eens zou hebben. Dan zouden zoveel mensen beter slapen, wetende dat ze op 25 april rustig aan de slag kunnen...

Minimum

 • OS: Windows XP SP3, Windows Vista SP2, Windows 7 SP1, Windows 8
 • Processor: AMD Phenom II X2 555 3.2Ghz or Intel Pentium Core  2 Duo E8500 3.17Ghz
 • Memory: 2 GB RAM
 • Graphics: NVIDIA GeForce 9600GT, ATI RadeonHD 5870
 • Hard Drive: 8 GB available space
 • Sound Card: Compatible with DirectX 9.0c or higher
 • Network: Internet connection required for online play and product activation

dark souls 2

Recommended

 • OS: Windows 7 SP1
 • Processor: Intel CoreTM i3 2100 3.10GHz or AMD A8 3870K 3.0GHz
 • Memory: 4 GB RAM
 • Graphics: NVIDIA GeForce GTX 465 or higher, ATI Radeon HD 6870 or higher
 • Hard Drive: 8 GB available space
 • Sound Card: Compatible with DirectX 9.0c or higher
 • Network: Internet connection required for online play and product Activation

BOOM BABY! De Wacht regelt het voor je! Een lijstje vol met voor hem nietszeggende terminologie. Maar de mensen voor wie het bedoeld is, kunnen er vast wel wijs uit.

 

Pokémon GIF Break!

Feraligatr

 

Infamous: Second Son live action reclame

Whoop Whoop! Het lijkt een nieuwe trend te gaan worden in de gamebiz; live action reclames. Zo hadden we een paar dagen geleden al een hele toffe van Titanfall en nu krijgt Infamous: Second Son ook een mini korte film als reclame. Deze reclame zet je vast in vuur en vlam, en De Wacht wil je niet het vuur aan de schenen leggen maar bereid je voor op een knallend slotstuk. Vuur.

 

Let it go, maar dan niet

De Wacht zou het een kort muzikaal intermezzo kunnen noemen, maar hij heeft moeite met het bedwingen van zijn tranen. Iedereen die de film The NeverEnding story heeft gezien, snapt vast wat ‘ie bedoeld...

 

Tijd voor een muzikaal intermezzo!

Raad al deze tunes en win helemaal geen flikker!

 

Alucard komt terug in DLC Castlevania: Lords of Shadow 2

Castlevania: Lords of Shadow 2 is nu alweer bijna twee weken uit, dus dan wordt het hoog tijd om weer eens wat DLC aan te kondigen. Zo gaat dat tegenwoordig in de gamebiz; zodra je game koud begint te worden in de schappen moet er godverdomme nieuwe content komen! In het geval van Castlevania: Lords of Shadow 2 is dat Revelation. In deze DLC verschijnt Alucard ten tonele vlak voor het verhaal van het origineel begint.

Castlevania: Lords of shadow 2 revelation

Alucard beschikt over Glaciem en Igneas krachten en kan transformeren in een wolf en een zwerm vleermuizen. Een zwerm ja? Een roedel dan? Een troep? Een aantal dan. Alucard kan transformeren in een aantal vleermuizen. Ook kan hij de tijd manipuleren. De Wacht gokt dat er flink wat slowmotion gebruikt gaat worden.

Anyway, Revelation verschijnt 25 maart, maar er is nog geen prijs bekend. Hoe duur denk jij dat deze DLC wordt? Raad het goede antwoord en win helemaal geen flikker!

 

Animal Crossing in Super Smash Bros 3DS

Tsja, eigenlijk precies wat hierboven staat. Er is een nieuwe stage aangekondigd voor SSB op de 3DS. De Animal Crossing stage:

SSB

 

Galak-Z voor PlayStation Vita aangekondigd

Het zegt niemand waarschijnlijk nog iets, de titel Galak-Z komt zomaar uit de lucht vallen, maar elke titel voor de PS Vita is mooi meegenomen. Wat ook mooi is meegenomen zijn de bronnen waaruit 17-Bit, de dev van Galak-Z, geput heeft. Als grote voorbeelden dragen ze namelijk indie klassiekers als Spelunky en Don’t Starve aan. Senior producer Raj Joshi zei er het volgende over:

"Spelunky is also great at giving satisfying play sessions of anywhere from three minutes to three hours. The union of the roguelike structure and the pick-up-and-play nature of a handheld resonated with us. It makes us even more excited to get Galak-Z on the go."

Galak-Z

Galak-Z is een side-scrolling open world arcade shooter, dus De Wacht is benieuwd wat ze uit deze andere indies gehaald hebben. Want zeg nou zelf, dat zijn toch wel compleet andere games dan een side-scroller. Galak-Z moet dit naar nog uitkomen voor de PS4 en nu dus ook voor de Vita.

 

Bedankt voor het lezen! DAAAAAG!

REACTIES (46) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord