Sony zwaait met de banhammer 

Sony zwaait met de banhammer 2012-12-21T04:41:31
Sony is op het moment PS3 consoles en accounts aan het bannen en de Nachtwacht heeft alle details! Daarnaast nieuws over een nieuwe Ghost Recon, God of War: Ascension, Aliens: Colonial Marines, PlayStation Plus, Dark Souls 2 en Ni No Kuni.

Nieuwe Ghost Recon?

Shamone! Yep, weer een nieuw gerucht aan het begin van deze Wacht en deze keer gaat het over Ghost Recon. Future Soldier kwam in mei van dit jaar uit en werd over het algemeen positief ontvangen. Blijkbaar was ook Ubisoft blij met de game, want het lijkt er op dat Future Soldier een sequel gaat krijgen als we het onderstaande plaatje mogen geloven!

Next

Tijdens een meeting van Ubisoft Kiev werd het bovenstaande kiekje genomen. De ontwikkelaar uit Ukraine heeft de PC-versie van Future Soldier voor z’n rekening genomen en nu lijkt het er op dat het core dev team weer graag wil samenwerken met Ubisoft Kiev aan ‘GRFS Next’.

Er staat ook dat het team onder slechte omstandigheden een goede game heeft afgeleverd, maar waar dat precies over gaat is niet bekend. Hoe dan ook, dat we nog meer Ghost Recon games gaan krijgen lijkt wel duidelijk en dat vinden de meeste gamers vast niet erg!


God of war: Ascension controller

Het duurt nog een maandje of drie, voordat we aan de slag kunnen met Kratos in God of War: Ascension, maar gisteren liet Sony al weten met een mooie actie te komen in Japan. Je kunt daar de game namelijk kopen met een speciale God of War: Ascension DualShock controller!

Sony gooit wel vaker speciale controllers bij games en ook Kratos krijgt nu een controller in stijl. Het pakket was echter alleen nog maar bevestigd voor Japan, maar de Wacht kan je verklappen dat we ook in Nederland de Kratos controller kunnen scoren! De Wacht zal geen reclame maken, maar heeft het pakket al bij verschillende Nederlandse retailers online gezien.

Kratos DS

Alleen de prijs is nog niet bekend, maar dit zal waarschijnlijk 90 euro worden. Soortgelijke bundels gingen altijd voor die prijs over de toonbank en dat is ook de omgerekende prijs in Japan. Nou nog de vraag, wat vind je er van?


Sony zwaait met de banhammer

Piraatjes, hackers en crackers opgelet, Sony zwaait met de banhammer! Een paar weken geleden zijn er bepaalde ‘keys’ van de PlayStation 3 uitgelekt en daarmee hadden de hackers/crackers weer vrij spel. Een nieuwe custom firmware (CFW) was dan ook onvermijdelijk en nu zitten er weer een aantal CFW gebruikers online. Sony is uiteraard niet blij met deze ontwikkeling en heeft zojuist een banwave in motion gezet!

Uit de zwarte gaten van het net (nope, geen linkjes) komen steeds meer berichten van CFW gebruikers dat de toegang tot het PSN is afgesloten door het gebruik van onofficiële bestanden. Denk aan game loaders en andere homebrew. Nou is dit niks nieuws, maar Sony is slim geweest!

Sony Banhammer

Het lijkt er namelijk op dat Sony heeft samengewerkt met Treyarch voor deze banwave. Een hoop CFW users waren al gebanned van de Black Ops 2 servers en het lijkt er op dat Sony simpelweg heeft gevraagd aan Treyarch of ze een lijstje wilde doorsturen. Het spelen van Black Ops 2 op een gehackte PS3 is dan ook vragen om problemen lijkt het uit de reactie van verschillende piraatjes. Ach, dat is het risico en je bent sowieso een mongool als je online gaat met je gehackte consoles, dus dit kon je verwachten.

Nog even een smerig detail dan. Hackers zijn er al lang in geslaagd om de gehackte PS3 te unbannen! De methode is nog een beetje ingewikkeld, maar het kan nooit lang duren, voordat er een bestandje komt dat alles automatisch voor de end-user fixt. Whatcha gonna do Sony?


Aliens: Colonial Marines dev filmpje

Tijd nu voor wat ontspanning in deze Wacht. De nodige humor kan je hieronder vinden, maar er is uiteraard ook weer plek voor wat fijne filmpjes! Naast de gebruikelijke trailers krijgen we steeds vaker een soort behind the scenes filmpjes, zoals bijvoorbeeld een dev diary, waarin we zien hoe de games tot leven worden gebracht. Developers mag je dan ook best digitale tovenaars noemen.

Van een simpel stukje artwork tot het eindresultaat in-game, dat is waar het om draait in de nieuwe trailer van Aliens: Colonial Marines. Het is een kort filmpje, maar dat maakt het niet minder indrukwekkend. Check!


Typisch

De waarheid is hard!

Handjob


Typisch 2

Geef toe, die shit heb jij ook gedaan!

N64 reset


PlayStation Plus januari content

Het duurt nog maar heel even, voordat we elkaar weer met een oliebol en champagne in de mond een gelukkig nieuwjaar wensen en dan zijn we alweer aangeland in 2013. Tenzij de wereld vandaag alsnog naar de klote gaat, maar daar gaan we maar even niet vanuit. Laten we ook hopen van niet, want de eerste paar maanden van volgend jaar worden fantastisch voor ons gamers!

Ook PlayStation Plus gaat uiteraard gewoon door in het nieuwe jaar en Sony heeft bekend gemaakt wat je in januari allemaal mag verwachten. De nieuwe content op een rij:

 • 2 januari Bioshock 2
 • 2 januari – Guardians of Middle Earth
 • 2 januari – Mortal Kombat – excluding Australia and Germany
 • 2 januari – Gotham City Imposters – Australia and Germany only
 • 16 januari – Jet Set Radio (PS Vita)
 • 23 januari – Pinball Arcade (PS Vita)

Bioshock 2

Yep, ook de PS Vita krijgt weer nieuwe games en inderdaad, Duitse en Australische gamers worden weer eens genaaid, aangezien Mortal Kombat te grof is voor de rating boards en dus is gebanned. Maar goed, daar hebben wij lekker geen last van, dus wij kunnen wel genieten van de game.

Deze nieuwe content betekent uiteraard wel weer dat er games gaan verdwijnen uit de Instant Game Collection:

 • 2 januari – Batman: Arkham City
 • 2 januari – Bulletstorm
 • 2 januari – Resident Evil 5 Gold Edition
 • 16 januari – Mortal Kombat (PS Vita)
 • 23 januari – Knytt Underground

Als je dus nog één van de bovenstaande games wil downloaden, moet je opschieten met je ass! Tot slot nog een tip, het PlayStation Plus jaarabonnement is vanaf nu tot 9 januari te koop met 25% korting. Scheelt je weer wat centen.


Dark Souls 2 basis blijft hetzelfde

Dark Souls 2 werd ineens aangekondigd tijdens de Video Game Awards eerder deze maand. Sinds de aankondiging hebben we hier en daar al wat details over de game gekregen, maar de info dat de game wat toegankelijker dan het eerste deel moet worden viel niet bij iedereen in de smaak. Gamers waren dan ook bang dat Dark Souls 2 teveel zou veranderen en misschien zelfs wel te makkelijk zou worden.

Hidetaka Miyazaki, de director van de Dark Souls games, legt nu uit dat er in de basis eigenlijk niks zal veranderen. Dat wil echter niet zeggen dat er helemaal niks veranderd! Hij zegt:

Dark Souls 2

"If we're going to announce this as a sequel to Dark Souls then I think there's certainly a core that we need to protect. I'm talking about how we think about the difficulty level and how you achieve things in-game; about the concepts behind the mechanics and level design. Outside of that core though, I think it's better to leave things to the discretion of the director.”

Volgens de Wacht komt het allemaal wel goed met Dark Souls 2 en zal de game ook echt niet te makkelijk worden. De nummer één reden voor het succes van Dark Souls is dat het zo rete moeilijk is. Denk je nou echt dat From Software de moeilijkheidsgraad voor deel twee ineens omlaag gaat gooien?


Behind the scenes: Ni No Kuni

In Japan ligt Ni No Kuni: Wrath of the White Witch voor de PlayStation 3 al in de winkels, maar wij Europeanen moeten nog even wachten tot volgende maand. De Wacht begrijpt best dat het gekkenhuis wordt met de release van allemaal top games in de eerste paar maanden van 2013, maar vraagt toch even aandacht voor deze meesterlijke Japanse RPG.

Ni No Kuni wordt gemaakt door ontwikkelaar Level-5, maar de animatie wordt gedaan door Studio Ghibli. Ze staan bekend als de Japanse Disney en hebben al een shitload aan meesterlijke films gemaakt, waar Spirited Away het bekendste voorbeeld van is.

De combinatie van die twee studios maakt Ni No Kuni een hele vette game met fantastische graphics en stijl, maar daar gaat de Wacht ophouden met lullen, want het echte oordeel lees je in de nieuwe PU! Hoe dan ook, als je van traditionele Japanse RPG’s houdt moet je Ni No Kuni echt even in de gaten houden.

REACTIES (49) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord