Sony investeert 250 miljoen dollar in Epic Games 

Sony investeert 250 miljoen dollar in Epic Games 2020-07-10T11:31:05
Goedemorgen allemaal! Welkom bij de Nachtwacht van vrijdag 10 juli 2020, een Nachtwacht met opvallend veel mobiel nieuws, zoals een mobiele Crash Bandicoot game en een gameshow voor Tetris. Verder in het nieuws vannacht: Sony smijt centen naar Epic voor een hechtere samenwerking. Nou, dat belooft wat. Let’s go!

Het is weer vrijdag!
  

  

Sony gooit zak geld naar Epic om samenwerking te verbreden

Dat Epic en Sony dikke vriendjes zijn wisten we natuurlijk al, maar die vriendschap heeft Sony nog eens extra bevestigd door een stevige kwart miljard dollar te investeren in Epic Games. Hiermee neemt Sony een minderheidsbelang in het bedrijf achter Fortnite en de Unreal Engine, zo maken zij bekend in een persbericht. Hiermee zeggen Epic en Sony hechter te willen samenwerken in hun gedeelde missie om technologie, entertainment en sociale online services vooruit te helpen.

                                 

Er worden geen concrete plannen genoemd, maar volgens Sony en Epic zelf stelt het ze in staat om hun samenwerking te verbreden. Sony CEO Kenichiro Yoshida roemt Epic om hun krachtige technologie en innovatie, met ‘revolutionary entertainment experience’ Fortnite als grootste voorbeeld. Hij zegt dat ze met deze investering meer kansen willen benutten om samen te werken. Niet alleen in games, maar in het hele digitale entertainment landschap. Tim Sweeney van Epic noemt specifieker dat ze een gedeelde visie hebben op ‘real-time 3D social experiences’, waarbij gaming, film en muziek samenkomen.

Duidelijke voorbeelden van waar Sweeney op doelt zijn natuurlijk de verschillende live events die we afgelopen tijd hebben gezien in Fortnite, met spectaculaire optredens van artiesten en het tonen van filmtrailers en hele films in de game. Gaan we dat dankzij deze investering vaker en nog grootser meemaken en zitten we daar op te wachten? Het is hoe dan ook een boeiende nieuwe ontwikkeling en dat is altijd interessant om te volgen! 
 

Dit is hoe PlayStation 5 doosjes eruit zien

Terwijl we langzaam maar zeker met z’n allen naar digitaal verhuizen en het kopen van fysieke games steeds meer iets voor verzamelaars wordt, liggen er bij de komende generatie consoles nog gewoon van die ouderwetse en vertrouwde blu-ray schijfjes in de winkel. Sony laat vandaag zien hoe die voor de PS5 verpakt zullen worden, met de box-art van launchtitel Spider-Man Miles Morales als voorbeeld. PS5 doosjes zullen vanaf dit najaar op de plank te herkennen zijn aan een balk met ‘kleuren’ die in lijn zijn met de console zelf: wit en zwart. Toch laten ze één klassieke PlayStation-kleur nog niet vallen: het plastic van de case zelf blijft blauw.

 

Mobiele versie Tetris krijgt dagelijkse gameshow met prijzengeld

Tetris is zo’n game die in al haar eenvoud altijd leuk blijft en Tetris op mobiel is, afgezien van de reclame, een prima Tetris. Deze is bovendien nu flink uitgebreid met wat nieuwe games modes, waaronder Tetris Primetime, een soort competitief toernooi, in de vorm van een tv-achtige gameshow, compleet met host! Het wordt elke dag om 19:30 ‘uitgezonden’ en er is echt geld mee te winnen. Hoe dat precies werkt is niet helemaal duidelijk, maar ze geven dagelijks zo’n 5000 dollar weg!

Mocht je geen zin hebben om op tv te komen, dan is er nu ook Tetris Royal, waarin je speelt tegen 100 andere spelers (net als Tetris 99 op Switch) en Tetris Together, voor vriendschappelijke potjes, compleet met voice chat.

  

Crash Bandicoot: On te Run aangekondigd voor mobiel

PlayStation’s oudste mascotte krijgt een mobiele game! Enhet is, hoe kan het ook anders, een endless runner. Zo voelden die games natuurlijk altijd al een beetje, dus dit lijkt toepasselijk. De trailer ziet er tof uit, maar pas op het einde zie je een beetje (vrij standaard) mobiele endless runner gameplay. De game wordt gemaakt door Candy Crush-ontwikkelaar King en is nu te pre-orderen op iOS en Android. Als je dat doet krijg je een speciale pre-order skin enzo, je kent het wel. Wanneer Crash Bandicoot: On the Run moet verschijnen is nog niet bekend.

.
 

Thronebreaker: The Witcher Tales nu uit op iOS

Laatste mobiele nieuwtje van vandaag, maar zeker niet de minste: Thronebreaker: The Witcher Tales is vanaf nu te koop voor je iPhone of iPad. Het prijskaartje van €10,99 klinkt niet mals, maar dan heb je ook wat: een uitstekend verteld Witcher verhaal met RPG elementen, exploratie en natuurlijk Gwent kaartencombat. De game kwam al naar PC, PS4, Xbox One en begin dit jaar ook naar Nintendo Switch. Een versie voor Android volgt later dit jaar, aldus CD Projekt Red. Mocht je nu heel veel zin hebben in een mobiel potje Gwent, dan is er gelukkig ook nog altijd de standaard Gwent app, die gratis te downloaden is.

  

Superhot: Mind Control Delete wordt gratis voor wie Superhot al heeft

Ooooh yes, de nieuwe SUPERHOT is heel dichtbij! Vandaag is bekendgemaakt dat Superhot: Mind Control Delete op 16 juli verschijnt, voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Mind Control Delete is al tijden in Early Access op Steam en was oorspronkelijk gepland als gratis uitbreiding op het origineel uit 2016. Het werd echter zo’n enorm project, dat besloten werd er een stand alone titel van te maken. Het mooie nieuws is nu echter dat wie Superhot al gekocht heeft, de nieuwe game alsnog gratis krijgt! 

Iedereen die Superhot al heeft of nog voor 16 juli koopt, mag deze nieuwe game straks gratis downloaden op Steam, PlayStation, Xbox, Epic Games Store, Origin of GOG. Voorwaarde is wel dat je er ook echt voor betaald hebt en de game niet gratis gekregen hebt bij een of andere giveaway. Daaronder verstaat de ontwikkelaar ook diensten als Twitch Prime, Games With Gold en Game Pass, wat de Wacht een klein beetje lullig vindt, aangezien je toch betaald hebt voor die abo’s. Mind Control Delete is nog niet aangekondigd voor Nintendo Switch, maar als je het origineel op de Switch gekocht hebt, heb je recht op een kopietje van de nieuwe game op PC. Zie de FAQ voor meer details per platform. 

Superhot: Mind Control Delete is het vervolg op de meest ingenieuze shooter ooit, waarin jouw bewegingen bepalen hoe snel de tijd om je heen verloopt. Een soort bullet-time superdeluxe! Mind Control Delete moet veul groter zijn dan het origineel en introduceert nieuwe mechanics, verschillende speelstijlen, verschillende personages, meer vijanden, meer wapens en een beter afgewerkte game over het algemeen. SUPER --- HOT!
 

De motion-capture honden van The Last of Us Part II

Zoals je weet is ontwikkelaar Naughty Dog dol op motion-capture. Ze doen het voor al hun personages en beesten. Echt, het zou de Wacht niet eens verbazen als ze het ook voor strontvliegen en kastanjebomen deden, om ze maar zo realistisch mogelijk te laten bewegen in de game. Er zitten ook een boel honden in The Last of Us Part II en lead animator Jeremy Yates laat op Twitter zien hoe ze de bewegingen van deze good bois hebben opgenomen. Blijkbaar zijn honden ook perfecte stand-ins voor herten, zoals te zien is in zijn tweede tweet.

.  

Twee nieuwe Cyberpunk 2077 personages getoond

Bij de game waar velen van ons momenteel veruit het hardst naar uitkijken is elk klein nieuwtje de moeite waard. In ieder geval wel als het iets is wat we nog niet eerder hadden gezien. Vandaag dropte CD Projekt Red twee screenshots op het Cyberpunk 2077 Twitterkanaal, met twee nieuwe knakkers uit de game! Ene Mr Goldhand en Mr Jenkins, om precies te zijn. Wie ze zijn of wat ze doen in Night City en waarom we nu kennis met ze maken is niet duidelijk, maar het lijken de Wacht twee bad ass corporate mofo’s. Corpo is een van de richtingen die jij met hoofdpersonage V ook kunt kiezen.

Cyberpunk 2077 verschijnt 19 november voor PlayStation 4, Xbox One, PC en Google Stadia. De game krijgt ook een upgrade voor de next-gen consoles, maar wanneer die af is laten ze nog even in het midden. Onze Raf heeft de game onlangs vier uur (!) mogen spelen en wat hij daarvan vond lees je in zijn preview.

 

Was ‘m weer, byeeeee!!

Fijne vrijdag verder en een goed weekend alvast!

REACTIES (36) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord