Sony en Microsoft hebben nog geen partnership 

Sony en Microsoft hebben nog geen partnership 2019-05-23T02:32:19
Jim Ryan, de CEO van Sony Interactive Entertainment heeft duidelijkheid gegeven over de samenwerking tussen Sony en Microsoft! Alle details in deze Nachtwacht met daarnaast nieuws over de PlayStation 5, Mario Kart Tour, Blood & Truth, next-gen haar en gameplay beelden van Nioh 2.

PS5 cross-gen play bevestiging

Moguh! De Wacht vindt het een prachtige dag om te beginnen met een fijn berichtje over de next-gen PlayStation. Er zijn de afgelopen dagen wat kleine details bekend gemaakt over de PlayStation 5, waaronder het feit dat de nieuwe console backwards compatible wordt met PS4 games. Dat is op zich al top en een zeer gevraagde feature door in ieder geval Japanse gamers, zoals je later in deze Nachtwacht zal zien, maar het gaat verder dan dat.

Het is een inkoppertje, maar Sony heeft nu ook officieel laten weten dat PS5 gamers gewoon online kunnen spelen met vrienden die nog een PS4 naast de TV hebben staan.

PS5

“Yes, PS5 players will be able to play with PS4 players thanks to backwards compatibility. If you get a PS5 at launch but your PS4 friends don't, you'll still be able to enjoy your favourite online titles with them.”

Dit klinkt niet meer dan logisch, maar de bevestiging is toch wel fijn. Hopelijk krijgen we de komende weken steeds meer info over de next-gen PlayStation, ondanks dat Sony de E3 overslaat.


Mario Kart Tour microtransacties

Nintendo fans die niet vies zijn van een game spelen op een smartphone kijken allemaal uit naar Mario Kart Tour, die ergens deze zomer moet uitkomen. Zoals je gisteren al zag is er inmiddels een bèta begonnen en zijn de eerste details en screenshots op het net verschenen, maar er komen ook de eerste teleurgestelde gamers, door de altijd vervelende microtransacties.

Op zich niet nieuw dat er microtransacties in een mobile game zitten, maar als je praktisch verplicht wordt, omdat betalende gamers een voordeel hebben in de game, is dat helemaal kut. Een bèta tester via Twitter:

Mario

“Mario Kart Tour beta is pretty hardcore with regards to monetization. Multi-level gacha for drivers, karts and gliders. Rare drivers have advantages during races. Stamina system limits races available on an hourly basis.”

We moeten niet vergeten dat het hier om een bèta gaat en dus nog allemaal kan veranderen bij de launch van de game, maar het is niet echt een goed teken. Hopelijk valt het mee!


Blood & Truth launch trailer

Volgende week komt er een PlayStation VR topper uit, genaamd Blood & Truth. Ken je de toffe London Heist demo’s nog van de launch van de PlayStation VR? Blood & Truth is een soort van de volledige game en hieronder kan je alvast naar de launch trailer kijken. Zin in!


DICE showt next-gen haar

Nu de next-gen PlayStation en Xbox niet heel lang meer op zich laten wachten, zullen we de komende tijd steeds meer simpele filmpjes zien van wat bepaalde game engines kunnen doen met de nieuwe snelle hardware. Zo hebben EA en DICE een tech demo gemaakt, die laat zien hoe natuurlijk haar kan bewegen in de Frostbite Engine, in samenwerking met krachtige hardware. Heel suf, maar het ziet er zeker vet uit!


Sony en Microsoft hebben nog geen partnership

Je hebt ongetwijfeld meegekregen dat Sony en Microsoft hebben besloten om te gaan samenwerken, vooral om het aankomende streaming diensten als Google Stadia en Apple Gaming wat lastiger te maken. Klinkt logisch, maar het blijft op z’n zachtst gezegd even wennen dat Sony en Microsoft een deal hebben gesloten samen.

Maar wat blijkt nu? Dat is nog helemaal niet officieel! Er is nog geen partnership tussen de twee, beide partijen hebben enkel de eerste stapjes gezet om een samenwerking ooit mogelijk te maken. Jim Ryan, de CEO van Sony Interactive Entertainment, heeft de volgende uitleg gegeven:

XPS

“What we’re working on is a broad memorandum of understanding between Sony Corporation and Microsoft. This touches on a number of areas of which game streaming is only one area. Sony has comprehensively reviewed the landscape of potential partnerships, and view the possibility of working with Microsoft as one that provides great benefit between the two partners. As of now there is no partnership between Sony and Microsoft.”

Het is dus meer nog maar een idee, maar wel een idee waar beide partijen achter staan. Of het daadwerkelijk tot een samenwerking gaat komen moet dus nog blijken.


PS5: Wat willen de Japanse gamers?

Nog een next-gen nieuwtje in deze Nachtwacht nu met een onderzoek dat Famitsu heeft gedaan onder Japanse gamers. Famitsu wilde graag weten wat gamers de meest gewilde feature vinden van de PlayStation 5 en of ze met de info die ze hebben de console nu al zouden kopen. In totaal deden er 1416 Japanners mee, 1291 mannen en 125 vrouwen, en hieronder de uitslag van het onderzoek.

Te beginnen met de 9 meest gewilde features van de PlayStation 5:

PS2

  1. Backwards compatible
  2. Next-gen graphics
  3. Data loading speed
  4. Low price
  5. Variety of games
  6. Sound
  7. Online services
  8. Enhanced VR
  9. Streaming

Op de vraag of de gamers de PlayStation 5 willen aanschaffen zegt 64.7% ja, 32.2% zegt het nog niet zeker te weten en 3.1% zegt nee. Tot slot liet maar liefst 71.9% van de gamers weten liever fysiek games te kopen, in plaats van ze te downloaden. Japanners zijn nog steeds gek op fysieke games!


Nioh 2 gameplay trailer

Tijd om deze Nachtwacht af te sluiten en dat doet de Wacht met de eerste gameplay footage van Nioh 2, afkomstig uit de closed alpha demo, die binnenkort beschikbaar wordt voor een select groepje gamers. Helaas, iedereen die mee mag doen heeft al een code gehad en Team Ninja heeft geen plannen om meer codes uit te delen, laten ze weten via Twitter:

Nioh

“Some PS4 users are invited to take part in the Nioh 2 closed alpha to help gather feedback for the development. To ensure the team can manage the feedback, there are no plans to expand the alpha at the moment, but please keep an eye on our channels for more info in the future.”

Dat is jammer, maar gelukkig laat Team Ninja toch iedereen een beetje meegenieten van de Nioh 2 closed alpha demo, in een strakke gameplay trailer. Koekeloer hieronder!

REACTIES (24) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord