Skyrim Creation Kit komt dinsdag 

Skyrim Creation Kit komt dinsdag 2012-09-17T12:59:14
Het was vannacht RPG-agogo in gamenieuwsland. Niet alleen heeft de Skyrim Creation Kit een zo goed als vaste releasedate gekregen, de wereld van Amalur gaat veel verder versmelten met de Copernicus MMO dan we aanvankelijk dachten! Ook toont The Witcher 2 z’n witte harses weer eens en krijgen we eindelijk duidelijkheid over wat Square Enix nou bedoelde met die To Be Continued in Final Fantasy XIII-2!

Copernicus MMO bevat meerdere speelbare Amalur-rassen
Weet iemand wat Copernicus is? Als je zegt dat het een astronoom uit de Renaissance was die algemeen bekend staat als de weerlegger van de Middeleeuwse theorie dat de aarde het middelpunt van het universum is, dan heb je dat honderd procent FOUT! Copernicus is de projectnaam van 38 Studios’ volgende game. De studio van Kingdoms of Amalur: Reckoning is namelijk al een tijdje druk bezig met het ontwikkelen van een dikke MMO!

Waar deze MMO zich precies gaat afspelen? Blijkbaar in Amalur! Curt Schilling, stichter van de studio en diehard  fan van games zoals Everquest en World of Warcarft, strooit alvast met info tijdens een interview met VentureBeat:

“It’s set in the same universe [as Amalur], so it will become obvious over the next, I don’t know how many months and years of time. This game exists in the same world. In a small way, if you think of Warcraft: Orcs and Humans, and World of Warcraft, those were tied together because they were in the same IP, but there will be story connectivity between what we’re doing in the games. In the MMO, there will be races that you can play are monsters in the RPG.”

38 Studios was eigenlijk al vanaf het begin van plan om een enorme fantasy-MMO te ontwikkelen. Reckoning is in zekere zin slechts een inleiding naar dat meesterplan. De Wacht hoor je niet klagen, die gaat eind deze week Amalur helemaal KAPOT spelen!

To Be Continued in FF XIII-2: de verklaring
Final Fantasy-haters slepen hun messen al toen bekend werd dat Final Fantasy XIII-2 z’n 100 procent ending een To Be Continued-scherm heeft. Toch niet XIII-3?! Hoe durft Square Enix ook maar te hinten naar een trilogie van een populaire serie! Zoals wel vaker lijkt de waarheid ergens in het midden te liggen, volgens de studio zelf.

Volgens een Andriasang-vertaling van een interview met game director Motomu Toriyama, zitten er meerdere ideeën achter de teaser. Ten eerste wilde het team de gamer aansporen om ook de andere eindes vrij te spelen. Uh, hebben ze dat niet al gedaan als ze het 100 procent einde bereikt hebben? Anyway, reden twee is waar in een eerder interview al over werd gesproken: er zijn grote plannen voor singleplayer DLC. Het team zou nu al bezig zijn met een Lightning DLC-verhaal. Andere personages beleven ook hun eigen avontuurtjes, alleen is het gewenste medium voor hen nog niet zeker. Er wordt zelfs gesproken over romans!

Lang verhaal kort, Final Fantasy XIII-3 is lang niet zo zeker als sommige gamereviewers ons willen doen geloven. Maar serieus Squenix, je kunt niet zomaar aan elk einde To Be Continued plakken en verwachten dat je publiek het slikt!

De onvermijdelijke Tanooki Mario-knuffel is hier!
Mario-knuffels, een beetje hardcore gamer heeft er wel een in zijn bezit. Of uh, schat de Wacht zijn publiek nu verkeerd in? Hoe dan ook, het onvermijdelijke is gebeurd: Nintendo Japan gaat knuffels verkopen van Mario in zijn schattige Tanooki-pakje. Gemaakt van 100 procent synthetische stoffen om PETA te pleasen. De kleine uitvoering gaat omgerekend 15 euro kosten terwijl de grote tussen de 25 en 30 knaken kost. Voorlopig alleen nog in Japan, maar Nintendo zou de westerse markt natuurlijk niet zijn snoezewoezelige Mario-knuffels willen onthouden. Toch Nintendo? Toch?!


 

Saints Row: The Thirds character creator blijft briljant
Egoraptor is de gestoorde bedenker van de Awesome animatiereeks en weet menig game perfect belachelijk te maken. Saints Row: The Third was onvermijdelijk ooit aan de beurt, en hoewel de video een van zijn kortste ooit is, brengt het de boodschap prima over. Zo zaag je een Nachtwacht doormidden!

Skyrim Creation Kit komt dinsdag uit
Natuurlijk heeft de Skyrim PC-community helemaal geen Creation Kit nodig om te modden. Als je daar niet van overtuigd ben, dan kom je waarschijnlijk niet vaak op deze site. De Creation Kit is Bethesda’s handreiking aan de fans, want ook zij zien hoe awesome de meeste creaties zijn. De Kit komt in de volgende update, die gepland staat voor aankomende dinsdag. Dat staat tenminste in de Twitter-tamtam van marketingman Pete Hines:

“For our Skyrim PC fans, the Creation Kit is on track for release on Tuesday. And, we also have a special surprise with it. #whatcoulditbe!?”

Oh ja, er zit dus een extra verrassing  bij, maar naast deze tweet is daar nog geen drol over bekend. Natuurlijk kan de Wacht wel speculeren tot z’n ballen op de grond hangen maar het begint al vroeg te worden (of laat in jullie geval), dus ik ga gauw door naar het volgende nieuwtje. Wiiiii!

The Witcher 2 Xbox 360 dev diary
The Witcher 2 gaf PC-gamers al een vette fantasy-ervaring voordat Skyrim ook maar in de buurt van een releasedate was. De Poolse ontwikkelaar CD Projekt ging na diens release meteen verder met de Xbox 360-versie (nee vraag niet om de PS3-versie want die bestaat niet). Daarna bleef het heel erg lang pijnlijk stil maar sinds de BRIL-JANTE CGI-trailer van vorige week heeft Microsoft officieel een nieuwe übertitel om kapot te hypen. In de eerste dev diary zien we logischerwijs het spel op de 360 snorren. Grafisch is er duidelijk ingeleverd maar zoals de Polen al vertellen wordt de rest van de game totaal anders. Ennuh, die Collector’s Edition ziet er ook niet slecht uit!

 

TO BE CONTINUED

REACTIES (45) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord